התייעצות לגבי השקעה קבועה לטווח ארוך

ANTIMGH

New member
התייעצות לגבי השקעה קבועה לטווח ארוך

אני מעונין להפקיד סכום קבוע מדי חודש בתעודת סל על המעוף לאורך שנים, על מנת למקסם את הרווח אני מעונין למנף את ההשקעה, מה התעודה הטובה ביותר בשוק כדי לבצע זאת? חשוב מאוד שלא תהיה המרה כפויה כמו שקרה ב-2008 בחלק מהתעודות, ממה שעברתי וראיתי קסם מעוף לונג פי 3 יומי נראית כמו התעודה המתאימה ביותר, האם יש לה חסרון מסוים מול התעודה החודשית? מה הסכנות שיכולות להיות בה לטווח ארוך(בהנחה שאין המרה כפויה בשום מצב כמו שלא היתה ב-2008)? האם באמת משיגים מינוף פי 3 או שיש כל מיני אלמנטים שוחקים (דמי ניהול, אין חלוקת דיבידנד ממה שראיתי) ועד כמה זה קריטי לתשואה בטווח הארוך? אשמח לשמוע כל דיעה או נקודה שפספסתי.

תעודות ממונפות

חשוב לדעת לגבי תעודות ממונפות שהמינוף הוא יומי והוא לא בהכרח מתאים להשקעה ארוכת טווח. חשוב מאוד להבין את מנגנון התעודה לפני שמשקיעים. ישנו סימולטור באתר של קסם שאולי יוכל לסייע לך ובכל מקרה כדאי לגשת ליועץ השקעות לפני השקעה בתעודה ממונפת __________________________________________________ _______________ הנ"ל אינו בעל רשיון לייעוץ. האמור אינו מהווה ייעוץ, הזמנה, המלצה לביצוע עסקאות בסחורות ו/או ניירות ערך. קבוצת אקסלנס נשואה מנפיקה ומנהלת תעודות סל מסדרת קסם. הקבוצה, דירקטורים, עובדים, מנהלים, וחברות קשורות לה הנם ו/או עשויים להיות בעלי עניין, למכור, לקנות, להחזיק בני"ע הנזכרים בפורום. כל העושה שימוש במידע המופיע, עושה זאת על אחריותו בלבד

שאלה ארוכה

1. אין אפשרות להבטיח כלום בהקשר להמרה כפויה ברמה הכוללת – כל תעודה מעוגנת בתשקיף שלה. אם בתשקיף יהיה רשום שאין אפשרות להמרה כפויה – אז לא תהיה כזו. אני לא מכיר תעודות שזה כתוב בתשקיפיהן. 2. תעודת LONG פי 3 הינה תעודה מסוכנת מכיוון שהיא חשופה פי 3 למדד ולכן תהיה תנודתית מאוד לאורך השנים. כשנכנסים לתעודה כזו יש להיות מוכנים לכך. 3. לכל תעודה יש עלויות אחרות – גם כאן יש לעיין בתשקיף. יש לבדוק האם משקיעה חזרה את הדיבידנדים או שמחלקת אותם, כמה דמי ניהול וכד'... 4. לאורך זמן השוני בין היומית לחודשית מתבטל (תזמון שוק יורד בהשפעתו לאורך השנים). בהצלחה.

תיקון קל לתשובה שלי

לגבי סעיף 4: 4.יש שוני, אך הוא תלוי בתנודות השוק. יש כאן אלמנט של ריבית דה ריבית על כל כוון שיהיה

ANTIMGH

New member
תודה

ברורים לי הסיכונים בתעודה של פי 3, אבל בהנחה שלאורך שנים הבורסה חיובית בטח ובטח אם אתה מגדיל את סכום ההשקעה ככל שהמדד יורד וככה משפר את המחיר הממוצע, אז למה לא למנף במקום לקחת מינוף 1:1:? מה הסכנה בזה בהנחה שבעוד עשר שנים המעוף יהיה גבוה בהרבה מהיום אפילו אם יבקר קודם ב-600? אף אחד לא מבטיח שלא תהיה המרה כפויה, אבל קסם לא נתנו מספר שבו תתבצע המרה כפויה בניגוד לתעודות כמו אינדקס מעוף אגרסיבי ככה שלא רואה סיבה שתהיה המרה שכזו.

ניסית להשתמש בסימולטור?

__________________________________________________ _______________ הנ"ל אינו בעל רשיון לייעוץ. האמור אינו מהווה ייעוץ, הזמנה, המלצה לביצוע עסקאות בסחורות ו/או ניירות ערך. קבוצת אקסלנס נשואה מנפיקה ומנהלת תעודות סל מסדרת קסם. הקבוצה, דירקטורים, עובדים, מנהלים, וחברות קשורות לה הנם ו/או עשויים להיות בעלי עניין, למכור, לקנות, להחזיק בני"ע הנזכרים בפורום. כל העושה שימוש במידע המופיע, עושה זאת על אחריותו בלבד

השאלות נשמעות שיווקיות מדי

יכול להיות?

למעלה