התייעצות לגבי חוקים בנוגע לספאם

Pure M

New member
התייעצות לגבי חוקים בנוגע לספאם

יש לי מערכת פורומים קטנה שנמצאת בבעלותי, המנהלים באים אלי בתלונות חוזרות ונשנות על כך שישנם רובוטים שנכנסים ומציפים את הפורום בקישורים לאתרים, ויותר גרוע מכך - מוסיפים תמונות פורנו, באתר שגולשים בו גם קטינים. יש לי את כתובות הIP של הרובוטים המציפים, האם ישנה דרך לתבוע את אותם מציפים? כמו כן - האם ניתן לדרוש מהם דמי פיצוי על עוגמת הנפש? שכן זהו דבר שעשוי אולי להטיל בהם חשש מהעניין שהם חשופים לתביעות קבועות. יש לציין את העובדה שרובם המוחלט של המציפים מגיע מארה"ב, אם זה רלוונטי. תודה רבה מראש.

דרך יש

כדאיות כלכלית אולי אין. כדי שהתביעה תהיה רלוונטית תצטרך עו"ד אמריקאי ולדון לפי הגדין האמריקאי, בארה"ב. ניתן גם לתבוע בארץ ולהחיל את פסק הדין בארה"ב, אבל זו דרך יותר בעייתית, אם כי יותר זולה במעט.

Pure M

New member
מה איזור העלויות בערך?

כדי שאוכל לקבל פרופורציות בנושא.

מה הפרופורציות

קשה להגיד. כמה אלפי שקלים עד דולרים. כמה בדיוק? איפה דורון שישאל אותך כמה עולה לתפור חליפה ליתום?

חליפה ליתום

עו"ד דורון זיסו נוהג להשיב למי ששואל "כמה עולה" שהתשובה היא כמו לשאול כמה עולה חליפה ליתום (הרי אינך יודעת בן כמה היתום, מה גודלו ואיזו חליפה הוא זקוק לה, ואם אני טועה בפירוש אולי דורון יתקן אותי). כששואלים בפורום על כסף, אי אפשר לתת תשובה רצינית פשוט כי השאלה לא יכולה להיות רצינית. מקווה שהסברתי

משהו כזה

אולי יהיה יותר קרוב לתחום העיסוק שלך, אם אני אגיד לך שזה כמו לשאול כמה עולה מחשב אישי? (בלי לפרט תיפקוד נדרש או קונפיגורציה רצויה)

למעלה