התייעצות לגבי חיסון 4 חודשים

התייעצות לגבי חיסון 4 חודשים

שלום,

הבת שלי בת 4 חודשים ואמורה להתחסן ב21.07. בחודש וקצת האחרונים סובלת מדלקות חוזרות וביום חמישי האחרון התחיל בפעם השנייה בתקופה הזו בטיפול אנטיביוטי דרך הפה.
הרופאה המליצה לדחות חיסון בשבוע אני נוטה לדחות ביותר-אפילו 3 שבועות עד חודש כדי לתת לה להתאושש.אשמח לשמוע את דעתכם, כי בעצם אולי כדי להזדרז בגלל שכל פעם מוצאים שאריות של נגיף פוליו?( בנושא זה בלבד , לא מדובר פה בדיון האם לחסן או לא).
עוד שאלה: האם דלקות אוזניים יכולות תופעת לוואי של אחד המרכיבים של חיסון גיל חודשיים( הרופאה הזכירה משהו בפעם הראשונה שהייתה דלקת , זה היה שבועיים לאחר החיסון- אולי תופעת לוואי של רוטה?)
תודה מראש.

למה לא להתייעץ עם הרופאה? אשת מקצוע מוסמכת

שמכירה את בתך ובדקה אותה, בשעה שבפורום הזה אין אנשי מקצוע (לפחות לא כאלה שמזדהים בשמם), אף אחד לא מכיר את בתך ולא בדק אותה, וכפי שכתוב למעלה, הפורום לא מהווה ייעוץ רפואי.

ציינתי שהתייעצתי והיא אמרה לדחות בשבוע

ואילו תחושת הבטן שלי כאמא אומרת שצריך לדחות יותר כדי לא להעמיס על תינוקות בת 4 חודשים שהספיקה לקבל אנטיביוטיקה של דרך הפה פעמיים ועוד אינספור טיפות.אז כן אני רוצה חוות דעה נוספת (לא של רופא) אלא כדי לשמוע דעה נוספת ואז להלחליט.

דיברת איתה על זה? שיתפת אותה בחששותייך?

שאלת אם אפשר לדחות ביותר או מה יהיו ההשלכות לכך?
אם היא לא מספקת לך תשובות שמרגיעות אותך, אני בהחלט יכול להבין למה את מעוניינת בחוות דעת נוספת, אם כי מתקשה להבין למה לא של רופא.
אם בעצם כבר החלטת מה את רוצה לשמוע ואת רק מחפשת חיזוקים לכך, זכותך... אבל נראה לי שככה את קצת "מרמה" את עצמך, תסלחי לי.

אבל אם את רוצה תשובה רפואית מקצועית, האנשים היחידים שמורשים לעשות זאת (חוקית) הם רופאים.
אם את לא בוטחת מספיק ברופאה שלך, תתייעצי עם רופא/ה אחר/ת (יש גם פורומים רפואיים באינטרנט שמונהלים ע"י רופאים, אם חשוב לך לעשות זאת אונליין).

דחיית חיסון

שלום עמיתי וברוכה הבאה לפורום שלנו!

דלקות חוזרות המצריכות אנטיביוטיקה הן תגובה מוכרת לחיסונים (זה נגרם כתוצאה מתופעה שנקראת הסטת תאי Th2 - גירוי עודף של מנגנון ההגנה החוץ-תאי כתוצאה מחיסונים, מה שמחליש את מנגנון ההגנה התוך תאי (באמצעות Th1) והופך את התינוק לפגיע יותר לזיהומים כרוניים.
רופאים רבים, במיוחד כאלו המייעצים בנושא חיסונים ומטפלים בנפגעי חיסונים, ממליצים שלא לחסן תינוק שאינו בריא. מועד החיסון לפי התכנית המומלצת נקבע באופן סטטיסטי לכלל הילדים, אך אינו חקוק בסלע, את צריכה לגבש מדיניות חיסונים המתאימה ביותר לילד שלך, ואם הוא לא בריא, כדאי לדחות את החיסונים שהחלטת לחסן אותו בהם. לבחירה זו יש גם רציונל מחקרי - ילדים חולים לא נכללים במחקרי בטיחות חיסונים, כך שאין לך שום מידע מדעי "המבטיח" לך שהחיסון יהיה בטוח לילד חולה. לא הייתי מתרגש מהסערה התקשורתית וקמפיין השלמת החיסונים של משרד הבריאות כתוצאה מגילוי וירוס הפוליו בביוב בדרום. מה הסיכוי של הבת שלך, בת ה 4 חודשים, לאכול או לשתות משהו שהיה במגע עם הביוב שם...

וכן, דלקות אזניים הן בהחלט תופעת לוואי לחיסונים (חלק מתגובת ה Th2 shift שהוזכרה).
משנת 1991 דווחו בארה"ב 4,592 ארועים של דלקת אזניים לאחר חיסונים.

בכמה את חושב שכדי לדחות?

ברור לי לחלוטין שמה שכתוב פה לא בא מסמכות רפואית. אבל אני ממש מתלבטת וכמובן מתכוונת לשוחח עם הרופאה, אולם התור אצלה הוא בסוף שבוע הבא וכמו שאמרתי אני ממש מתלבטת וחשוב לי לשמוע מגוון של דעות( עברנו תקופה לא קלה עם תינוקת שפשוט סירבה לאכול ואני מאד חוששת).

זו המלצה של סמכות רפואית

ההמלצה לדחות את החיסון לילד שאינו בריא מגיעה מסמכות רפואית - גם הרופאה שלך וגם רופאים אחרים העוסקים גם ברפואה משלימה ומטפלים בנפגעי חיסונים (הם קודם כל רופאים לכל דבר עניין בהכשרתם וסמכותם).

בכמה לדחות - את זה תצטרכי להעריך לבד, הרי אין הנחיות מסודרות לסיטואציות שכאלה.
יש שאומרים להמתין כמה שבועות (ואף חודשים ספורים) לאחר ההחלמה כדי לאפשר לגוף לחזור לבריאות מלאה.

מה דעתך להתייעץ עם אחד הרופאים הללו גם כן?

zlp

New member
רופא שהוא הומיאופת

הוא לא "קודם כל רופא" אלא אדם שזנח כל פרמטר מדעי, לרוב כדי לעשות כסף.

למעלה