התייעצות לגבי חתולה חדשה שלקחנו

ICיילת

New member
התייעצות לגבי חתולה חדשה שלקחנו

בוקר טוב
אשמח להתייעץ לגבי חתולה חדשה שלקחנו
אני מאוד אוהבת חתולים, גידלתי חתולים כל ילדותי אבל בגיל הצבא פיתחתי אלרגיה ומאז לא היו לי חתולים.
עכשיו יש לי ילדים והם מאוד רוצים חתול ואני גם רוצה. יש לנו גינה גדולה והחלטנו לקחת חתול במטרה לגדל אותו בגינה וכך פחות תהיה לי אלרגיה.
אתמול הבאנו חתולה חמודה אבל אמרו לי שהיא צריכה להיות בבית כמה זמן, אחרת תברח ברגע שנשים אותה בגינה
כמו כן המליצו לנו קודם כל לשים אותה סגורה בחדר אחד ולא בבית כדי שתתרגל ולא תפחד
היא הגיעה אתמול וכבר די נרגעה, אנחנו מאכילים ומלטפים
אשמח לחוות דעתכם, איך כדאי לעשות את המעבר לגינה?
כמה זמן כדאי שתהיה בבית? האם כדאי שתהיה רק בחדר ההוא או בכל הבית?
הבנתי שבבית האומנה שהיתה בו היא גדלה בחדר אחד בלבד (כי היו שם כל מיני כלבים)
יש לי חשש שבגלל שהיא כרגע סגורה בחדר, אולי כשנוציא לגינה היא תברח מיד אז אולי כדאי לעשות הדרגתי וקודם שתהיה בכל הבית?
בינתיים אני עם כדורי אלרגיה לתקופת ההסתגלות...
תודה
איילת

גורדיאן

New member
שאלות:

בת כמה החתולה?
מה הגודל שלה?
האם היא מעוקרת והאוזן שלה קצוצה?
האם היא מחוסנת?
האם בחצר שלכם מסתובבים חתולים אחרים?
האם החצר סגורה בפני כניסת כלבים מהסביבה (אם יש)?

ICיילת

New member
תשובות
ותודה

היא בת שנה, עוקרה לפני כשבוע וחצי - עם אוזן קצוצה (אני שילמתי על העיקור)
עוד לא מחוסנת נחסן בקרוב
אין הרבה חתולים בחצר שלנו, לעיתים רחוקות איזה חתול עובר פה (פעם בכמה ימים)
בכלל אין הרבה חתולים בשכונה
כלבים בכלל לא באים לפה אף פעם
יש כמה כלבים בשכונה אבל אף אחד לא מסתובב חופשי. הם בבתים.
כלב אף פעם לא הגיע לחצר שלנו או לחצרות בכלל
ברחוב הם עם רצועה
אבל אם החתולה שלנו תרצה היא יכולה לטפס ולעבור לחצרות ליד... זה מה שאני חוששת

גורדיאן

New member
אז ככה:

קודם כל אני חייב לציין שזה קצת מסובך, אולי עדיף בכלל להשיג תכשירים נגד אלרגיה שאותם מורחים על החתולה ופותרים את הבעיה כך שהיא תוכל לגור בבית, או לפחות בחדר של הילדים, אם החלון שלהם פונה לחצר.

בכל אופן: אם היא רגועה אפשר לתת לה להסתובב בבית כבר אחרי יומיים-שלושה בהם היא תכיר את ריחות הבית ואת הדיירים בו, אבל צריך להקפיד לסגור את הדלתות והחלונות כדי שלא תברח החוצה.
עדיף שתהיה סגורה בבית בסביבות שבועיים, אם אפשר, כי מהר מאוד היא תנסה לצאת בעצמה לחצר. בשבועיים האלה אתם צריכים לבנות לה בית מתאים - קופסה גדולה, קשיחה, אטומה לרוח וגשם, מרופדת ועם כניסה מותאמת לגודל שלה. אני מצרף תמונה של קופסה כזאת שמשמשת את חתולי החצר שלי. את הקופסה הזאת צריך למקם בתוך הבית ולנסות להרגיל אותה לישון שם, שזה די קשה, או לפחות להרגיל אותה שכאשר היא מקבלת חטיפים טעימים ואוכל זה נעשה ליד הקופסה ולא במקום אחר בבית.
אחרי שבועיים אפשר להשאיר חלון פתוח אחד לכיוון הגינה, היא תגלה אותו מייד ותתחיל לצאת לגינה ולסייר שם, ואם טוב לה אצלכם היא גם תחזור לבית לישון בו.
אחרי עוד שבוע כזה אתם יכולים להוציא את הקופסה לחצר, חשוב שהמיקום שלה יהיה במקום מוגן מרוח וגשם, צמוד ככל האפשר לבית עצמו, גבוה (בגובה שולחן לפחות), ושיהיה לה נוח לגשת אליו. כמו כן אתם צריכים למצוא מקום שבו היא תקבל מנת אוכל פעמיים ביום ואשר לחתולים אחרים אין גישה לשם אחרת יהיו לכם הרבה אורחים.
עכשיו מגיע החלק הקשה של להסביר לה שהבית שלה הוא הקופסה ולא הבית שלכם, אתם צריכים לשחק איתה ליד הקופסה, לפנק אותה שם במטעמים ובמקביל למנוע ממנה להיכנס לבית, מה שהיא תנסה לעשות כל הזמן והילדים בוודאי גם יאפשרו לה כי היא תנדנד וכי היא חמודה והם יהנו לשחק איתה בחדר שלהם.
בכל מקרה צריך הרבה סבלנות, בהצלחה לכם ולחתולה!

ICיילת

New member
אוקיי ננסה

יש לנו כבר בית גדול לגינה שקנינו - מלונה כזו
מניחה שאין ברירה שלפעמים גם חתולים אחרים יאכלו לה מהאוכל
העיקר שנדאג שהיא תאכל מספיק

גורדיאן, האם לא עדיף להם לאקלם אותה בחצר עם כלוב התאקלמות?

בהנחה שהיא לא אמורה סופו של דבר להסתובב גם בבית וגם בחצר, האם לא עדיף שתסתגל לחצר בתהליך, בתוך כלוב, ולא שתתרגל לבית ואז בפעם הראשונה שתצא החוצה תיבהל ותברח?

גורדיאן

New member
כן, באמת עדיף.

רק מה, יש הרבה סיבות נגד:
1. קשה להשיג או לבנות כלוב כזה.
2. אחוזי בריחה גבוהים.
3. תנאים קשים לחתול.
4. פחות היכרות עם יושבי הבית (וזה ממש מחמיץ כאן את המטרה).

בתהליך שהצעתי היא תצא אל החוץ בצורה הדרגתית ותדע איך לחזור.

Yukita

Active member
מנהל
אכן בדרך כלל

הדרך המועדפת (כלומר, שניה בעדיפות אחרי חיי בית) היא לאקלם בתוך הבית לתקופה של שבועיים-חודש, ואז לפתוח חלון או פתח מתאים (לנו יש בין הבית למרפסת - שלא מאפשרת יציאה - דלת חתולים). בדרך זו, אם החתול נבהל ממשהו בחחץ הוא פשוט בורח חזרה הביתה, למקום תקופת ההתאקלמות לימדה אותו לראות בתור מקלט בטוח

&nbsp
איקלום בכלוב בחצר זה בעיקר למקרים של אין-ברירה, כשאין בית. כלוב בחצר זה ממש ממש לא כיף.

למעלה