התייעצות לגבי טוסטר אובן קטן

my dark side1

New member
התייעצות לגבי טוסטר אובן קטן

הטוסטר אובן הקשיש שלי נחלש מאוד ולכן החלטתי לקנות חדש.
עקב אילוצי מקום גם החדש צריך להיות בנפח קטן (עד 20 ליטר).

עברתי על המפרט של מספר מכשירים ושמתי לב שברוב המכשירים הגדולים יותר מצויינת אפשרות להפעיל חום עליון וחום תחתון באותו הזמן.
במכשירים הקטנים אין כל התייחסות למיקום גופי החימום.

אני תוהה האם טוסטר אובן קטן אכן יאפשר אפייה אחידה או שגם עם מכשיר חדש אאלץ להפוך שוב ושוב את המנות.

אם למישהו יש ניסיון אפייה עם מכשיר טוסטר אובן קטן ופשוט אשמח לחוות דעת לגבי איכות האפייה (בעיקר פשטידות/עוף).
 

lseugy

New member
אני משתמש בזה הרבה.

נדמה לי שבכולם אפשר להשתמש בחום עליון או תחתון או בשניהם. הכי פשוט זה להסתכל על כפתור ההפעלה. זה כפתור מסתובב ויש עליו ציורים מתאימים.
הכנתי בו פשטידות, עוף וגם עוף עם תפוחי אדמה. אמנם שלי די גדול אבל פרט לנפח, לא נראה לי שיש הבדל בשיטה.
 

my dark side1

New member
תודה על התשובה

אבל אני לא יודעת אם באמת זו אותה שיטה.
אם באותו אתר יש מפרטים של מספר מכשירים של אותה חברה, ועל הגדולים רשום שיש אפשרות להפעיל חום עליון ותחתון אבל על הקטנים לא רשום, אז זה נשמע לי שאופן הפעולה לא זהה.
ייתכן שזה קיים כי במכשירים הגדולים יותר יש יותר סיכוי שיאפו בשתי קומות, אבל ייתכן גם שהקטנים יותר מיועדים לחימום ופחות לאפייה.
 

TCHM

New member
כל התנורים מופעלים בחימום עליון ותחתון...

הגדולים והקטנים.
במתקדמים יותר יש בנוסף אפשרות להפעיל גם רק גוף חימום אחד
עליון או תחתון בלבד ואפילו בתוספת טורבו.
אפיה ניתן לעשות בקטנים ובגדולים, ככל שתא האפיה גדול יותר
ניתן לדייק מעט יותר באפיה (ענין של מרחק המאפה מגופי החימום)
זה גם תלוי ביצרן, בעוצמת גופי החימום, בטרמוסטט ואופן החזר החום
מהדפנות.
 
למעלה