זה מאוד מורכב, יש אינסוף כללים כשמתארחים אצל מישהו יפני אבל
לכם בתור מערביים יש הרבה הקלות ויסלחו לכם על רוב הדברים.
במיוחד אם מדובר בחברים שאתם כבר מכירים במידה מסוימת, ובמיוחד במיוחד אם זה גם יפנים שמבינים היטב את התרבות המערבית.

כמובן, להיות באופן כללי מנומסים. לא להיכנס לבית עם הנעליים, לא להרגיש יותר מדי "בבית" אלא תמיד לשמור על הסתייגות מסוימת, בתור אורחים, כלומר לא לגשת ולפתוח את המקרר ללא רשות ולא להתחיל לפתוח דלתות בבית. כמובן זה דברים שגם בישראל אפשר להקפיד עליהם אבל ביפן זה יותר חזק.

אתם יכולים לצפות למאמץ ניכר מצד המארחים להנעים לכם את הזמן, ואתן דוגמאות מדברים שמארחים יפנים עשו עבורי:
- השיגו עבורי מכשיר WIFI נייד לשבוע שלם כדי שיהיה לי וויפי כשאני מסתובב
- מילאו את המקרר בשתיה קלה וחטיפים.
- השקיעו בבישול ארוחות משודרגות.
- ברגע שהזכרתי/רמזתי שאני צריך משהו בד"כ זה הופיע באורח פלא יום אחר כך בלי שביקשתי - צריך להיזהר עם זה! להיזהר מאוד אפילו. מהניסיון שלי כשמדברים עם יפנים ומזכירים, סתם בשביל הקוריוז או בשביל שהסיפור יהיה ברור, שצריכים משהו או רוצים משהו, רוב היפנים יראו בכך רמז לבקשה סמויה ויגיבו לזה בניסיון לספק לכם את מה שרציתם.

אבל הכי חשוב - תזרמו איתם ותהנו, כי באמת יפנים הם מארחים נפלאים (לרוב). אני הייתי קונה להם למשל משהו שהם צריכים - אחרי יום יומיים בבית תשימו לב לאיזשהו מוצר מזון או משהו דומה שהם משתמשים בו על בסיס קבוע, תצלמו אותו ותדאגו לקנות להם אותו בסופר, במיוחד אם זה משהו שגם אתם השתמשתם בו. זו תהיה מחווה מאוד יפה מצידכם.

תהנו!!!