התייעצות לגבי טיול שני ביפן

Hikari64

New member
התייעצות לגבי טיול שני ביפן

שלום לכולם,
אני ואשתי לעתיד תכננו טיול שני (שהוא גם ירח דבש) ליפן באפריל הקרוב.המסלול:
Nights Arrival date City3 10.4.2015 Seoul
3 13.4.2015 Nikko
3 16.4.2015 Tokyo5 19.4.2015 Okinawa3 24.4.2015 Fukuoka2 27.4.2015 Miyajima 2 29.4.2015 Himeji 4 1.5.2015 kyoto

בפעם הראשונה היינו בטוקיו, נארה, קיוטו ואוסקה, בטיול של 21 יום, וראינו את כל אתרי החובה (לדעתנו).
אשמח אם תוכלו לתת לנו טיפים לגבי מה כדאי לעשות במסגרת המסלול שלנו, ואשמח אם תוכלו להגיד לנו אם שווה או לא שווה לנו לקנות JR Pass.

קצת עלי:
זו ההודעה הראשונה שלי בתפוז.
אני חובב תרבות יפן כבר הרבה זמן. התחלתי ללמוד את השפה אצל סיגל יזרעלי (זה הרבה יותר קשה ממה שדמיינתי). אני חובב אנימה ואפילו פתחתי חנות שמוקדשת לסכיני שף מיפן:
https://www.japanese-knives.co.il/

תודה מראש על העזרה :)

Simbbam

New member
למה 3 לילות בניקו??

חצי יום בלחץ, וגם זה לדעתי בזבוז זמן (המקדשים בניקו יפים אבל לא מיוחדים והנסיעה מטוקיו לשם ארוכה ולא מצדיקה את זה לטעמי).
&nbsp
מה עם האי יאקושימה? אחלה יעד אם אתה כבר מתמקד בדרום יפן. מוזמן לקרוא עליו באתר JAPAN GUIDE
&nbsp
תהנו!
&nbsp

Hikari64

New member
בטיול האחרון היינו בנארה 2 לילות, וזה לא ממש הספיק לנו

להבנתי הנסיעה מטוקיו לא לוקחת יותר משעתיים וחצי.
בטיול האחרון היינו בנארה 2 לילות, וזה לא ממש הספיק לנו. היה שם הרבה דברים שפיספנו.
בתכנון הטיול הקבלתי את היעדים, והנחתי ששני לילות בניקו, שבעצם מסתכמים ביום מלא אחד בלבד, אולי לא יספיקו.
&nbsp

Simbbam

New member
טוב זה באמת תלוי אם כך בסוג הטיול שאתם עושים, למרות ש

לדעתי יש בניקו הרבה פחות מה לעשות מאשר בנארה.
&nbsp
אבל אפשר למצוא בכל מקום מקומות יפים ודברים לעשות אז זה לא באמת משנה

&nbsp
תהנו.

mishel s

New member
ממש ליד ניקו

יש גם את המפל הכי גבוה ביפן. אולי שווה לבקר אם יש זמן.
&nbsp

mishel s

New member
לגבי האם שווה ג'יי אר פאס

יש את האתר הזה:
http://www.hyperdia.com/
&nbsp
באתר הזה אתה יכול להכנס ולבדוק מה עלות הנסיעות בין היעדים שאתה רוצה לסוע אליהם בסדר שאתה רוצה לסוע.
ברגע שיש לך את כל העלויות, אתה יכול לסכם את הכל ולראות אם בסופו של דבר זה יוצא יותר או פחות ממחיר הג'יי אר פאסץ
ברגע שאתה יודע את זה, אתה יודע אם שווה לך או לא שווה לך לקנות את הפאס.

mishel s

New member
אה, כן...

וברוך הבא לפורום :)
בשבע עשרה לחודש, ביום הבחירות, יש לנו מפגש דיבור (חינם) אם בא לך להתאמן קצת ביפנית.
זה בתל אביב באיזוריד אליהו.
&nbsp

mishel s

New member
בחסות חרות (herouth)

אין פה ענייני חסות, זה לא מפגש של חברה מסחרית (כמו אצל סיגל). זה מפגש של חברי הפורום (שבו אתה קורא עכשיו) שנפגשים פעם בחודש להתמנגל, לדבר יפנית, לדבר בעברית על יפנית ועל יפן ותרבותה וכל מה קשור.
לא חייב להית ברמה כלשהי כדי להגיע.
בפעם הראשונה שאני הגעתי למפגש החודשי לפני חמש שנים, לא ידעתי יותר מעשר מילים ביפנית.
אם בא לך להכיר את האנשים מאחורי שמות המשתמשים, בא לך ליצור nakama של חברים שמתעניינים באותו דבר שאתה מתעניין בו, אז זה מקום טוב לזה.
ובין זה לזה, אם בא לך גם להתאמן בלדבר יפנית, זה המקום, כי במקרה יש עוד אנשים אחרים במפגש שיודעים יפנית, בניגוד נגיד לחברים שלך מהכדורגל (או מקבוצת משחקי הלוח, או מקבוצת רוכבי האופנוע או קבוצת משחיזי הסכינים...מה שמתאים לך :))

anigodin

New member
יתרונות לפאס מעבר לשינקנסן

אמנם רוב האנשים קונים את הפאס בשביל לחסוך עלויות בשינקנסן אבל יתרונו לא רק במובן זה.
הפאס כולל כל רכבת וכל אמצעי תחבורה ששייך ל-JR שזו חברת הרכבות הממשלתית.
לכן, גם אוטובוסים בקיוטו נכללים בו, חלק מקווי הרכבת התחתית בטוקיו (קו יאמנוטה למשל), רכבות בין עירוניות (בין קיוטו לנארה, בין קיוטו לאוסקה וכדומה), קווי אוטובוס באיזור האקונה ואפילו, אם אני זוכר נכון, גם המעבורת מהירושימה למיאג'ימה.
&nbsp
העלות של הנסיעה ברכבות מקומיות או תחבורה ציבורית אחרת פרט לרכבות המהירות היא לא גבוהה אבל אם מסכמים הכל יחד יכול להיות שזה יוצר חיסכון מצטבר לא קטן.
&nbsp
אני אישית חושב שכדאי לרכוש את הפאס גם אם לא ממש מכסים את העלות שלו ולו רק בגלל הנוחות והעדר הצורך להתעסק בכסף קטן ורכישת כרטיסים לאוטובוס/רכבת בהרבה מקומות.

Simbbam

New member
רוב קווי האוטובוס בקיוטו לא שייכים ל JR.

כשהיינו בקיוטו בקיץ האחרון הפס לא ממש עזר לנו להתנייד בתוכה.

anigodin

New member
לא אמרתי שכולם נכללים.

ועדיין, יש לפאס יתרונות מעבר לשימוש בשינקנסן.

Simbbam

New member
בהחלט, יש המון יתרונות לJR PASS

אף אחד מהם לא בתוך קיוטו לדעתי

Hikari64

New member
יש למישהו טיפים לגבי מה לעשות בכל יעד ברשימה?

אני מכיר את האתר Japan Guide, אבל אני מחפש עצות מניסיון אישי.
&nbsp
תודה :)

mishel s

New member
עצה מנסיון אישי...

זאת דעה לא רווחת אבל העצה מהנסיון האישי שלי היא לא לעבור מקום כל יום יומיים. להשאר במקום אחד, נגיד טוקיו, לכל התקופה. אני גרתי בטוקיו תשעה חודשים וכל סוף שבוע היה לי לאן ללכת ודברים חדשים לראות, אז בטיול קצר בטח שיש מספיק.
מכיוון שאתם נוחתים בטוקיו וטסים מאוסקה, אין ברירה אלא לעבור בין לבין...מתישהו באמצע.
אפשר לעשות חצי מהזמן בטוקיו וחצי באוסקה.
סתם דעתי.

Hikari64

New member
ביקרנו כבר בטוקיו ואוסקה לתקופה ממושכת בשנה שעברה :)

ortolan

New member
פוקואוקה נחמדה

אבל קשה לחשוב על משהו ספציפי שיש לחפש שם שלא תמצא בטוקיו אלא אם אתה ממש בענייני ראמן עצמות חזיר - הייתי מקדיש לה יום וחצי ואם מזג האוויר יפה עושה סיבוב לנוקונושימה.

למעלה