התייעצות לגבי ילדה בת 3

התייעצות לגבי ילדה בת 3

שלום לכולם חדשה בפורום עם כמה שאלות.. אני אם חד הורית לילדה בת כמעט 3, מזה שנה בזוגיות, לפני חודש בערך עברנו להתגורר שלושתנו יחד בדירה חדשה. בתי ילדה נבונה מאוד (טפו טפו טפו), עקשנית מאוד, ומרדנית מאוד. סימני המרדנות שלה לדעתי חורגים מעבר למרדנות המיוחסת לגיל, ואני משערת שהיא חווה קשיים בהסתגלות לשלושה שינויים מהותיים בחייה: 1. ניתוק מבית סבה וסבתה איתם חיינו בשנה וחצי האחרונות. 2. ניתוק מסביבתה - מעבר לעיר אחרת. 3. ניתוק מגן הילדים ומעבר לגן חדש על כל המשתע מכך. הייתי שמחה לקבל המלצות כלליות בהתמודדות ובתימרון בין הצבת גבולות מצד אחד לבין האמפתיה הנדרשת ממני לאור כל השינויים הנ"ל, אולי מאנשים שעברו התמודדות דומה. מעבר לכך אשמח מאוד לקבל המלצות על פסיכולוגים באיזור המרכז המטפלים בגיל הרך, היות ואני חשה צורך להיוועץ וקבל ליווי בתהליך המורכב הזה. תודה מראש, עדי

המשפחה כולה עברה שינויים וכולם כולל הקטנה

מושפעים מכך. תני לה תקופת הסתגלות ותעזרי לה בכך שתיצרי מסגרת עם סדר יום ברור שיהיה דומה למה שהיה קודם לכן. המעבר הוא מבורך והמשך טיבעי להקמת משפחה חדשה ואם את לא תעשי מזה עניין שיש לדאוג ולחשוש ממנו כך גם ביתך. אין צורך לדעתי להרבות במילים ולדבר איתה על השינוי. אם את מרגישה צורך ללכת להתייעץ בשביל עצמך אז מומלץ שתלכי אבל לדעתי אם אין בעיה מיוחדת אין צורך בהתערבות מקצועית. שיהיה בשעה טובה!

תודה רבה חגית!

לגבי הייעוץ, כן, אני מרגישה שאני באמת זקוקה לו קודם כל עבורי, אבל גם עבורה. לגבי הסדר היום - אין ספק שזה נכון! לדאבוני בשל אילוצים שקשורים במקום עבודתי, תפקיד חדש וכו' שדרש שעות נוספות הקטנה נאלצה לשהות עם הורי שעות רבות, שגם לא הציבו לה כל גבולות, קושי מרכזי איתו אני מתמודדת כרגע. אשמח לקבל המלצה על איש מקצוע אם תוכלי..
עדי

המלצה.

אני ממליצה שתלכי לפסיכולוגית קלינית או למטפלת זוגית (לבד) ולא לפסיכולוגית חינוכית. כשתרגישי יותר בטוחה וחזקה יהיה לך קל יותר בטיפול ובשימת הגבולות לילדה וגם היא תרגיש בטוחה ותשתלב במהרה במסגרות החדשות.

למעלה