התייעצות לגבי לימודים

RonnnyS

New member
התייעצות לגבי לימודים

היי, אני מתכננת להירשם ללימודי פסיכולוגיה לתואר ראשון בבן גוריון כנראה השנה ורציתי להתייעץ אתכם לגבי בחירת החוגים.
קודם כל בכל אוניברסיטה חובה לבחור מקצוע נוסף בנוסף לפסיכולוגיה?
אם אני צריכה לבחור משהו נוסף מה כדאי לעשות את השיקול של שילוב יותר מתאים (פסיכולוגיה- ביולוגיה למשל) שיכול יותר לעזור לי בעתיד או לבחור בקצוע יותר קל (שאני יודעת שילך לי בו יותר בקלות) כמו ספרות או משהו כזה?
מה השילובים הנפוצים ביותר והמומלצים ביותר?
בנוסף, בני המשפחה שלי קצת מנסים להניא אותי מלימודי פסיכולוגיה כי הם אומרים שאין בזה עבודה ושחייבים תואר שני אבל תכלס היום כמעט לכל מקצוע צריך תואר שני, האם באמת כ"כ קשה להתקבל לתואר שני? אני לא רוצה קלינית כרגע אז גם אין לי בראש את התחרות שתמיד אומרים שיש על הקלינית, אני ממש רוצה לעסוק במחקר.

תודה מראש

beltal8

New member
תגובה-

קודם כל, אני לא יודע לגבי האם בבן גוריון חובה לקחת חוג שני. אבל אם תשאלי אותי, זה בכ"מ עדיף (כי בחד-חוגי בד"כ מפוצצים במלא קורסים מחוגים אחרים ונוספים רק מעט מפסיכולוגיה, כך שזאת לא הרחבה של ממש). בקשר לאם עדיף משהו שיתרום לך יותר או שרק יהיה קל.. זאת שאלה קשה שתלויה גם ביכולות שלך להתמודד עם לחץ לימודי, וגם בשאלה אם חוג "קל" כמו ספרות באמת יהיה לך קל, אם הוא לא מעניין אותך (אני מוצא שהרבה יותר קשים קורסים לא מעניינים, גם אם החומר בהם פשוט יותר).
בקשר לנקודה האחרונה, אני גם חושב שאת צודקת בקשר לזה שלא צריך ללמוד מקצוע שאת אוהבת רק כי חייבים בו תואר שני. מצד שני, אם המגמה המחקרית עליה את חושבת היא נוירו (או שסתם הסקתי את זה כי כתבת על השילוב עם ביולוגיה), אז תדעי שגם להתקבל לשם זו לא הליכה בפארק :) להתקבל למגמות האחרות כמו קוג'/חברתית אני חושב שבאמת יש פחות תחרות..
אני יודע שלא אמרתי משהו שבאמת עוזר, אבל אלה החלטות באמת די אינדיבידואליות ומשתנות בין אנשים. בהצלחה!

אנסה קצת מנקודת המבט שלי.

לגבי אם חייבים לבחור חוג נוסף או לא, אני לא יודע. אני כן יודע שמסתכלים על הממוצע של פסיכולוגיה בקבלה לתואר שני.

כיוון שהציון בחוג השני לא כזה משנה ובגלל שאמרת שאת רוצה מחקר, לדעתי ביולוגיה יתרום לך יותר מאשר חוג איזוטרי כלשהו. המוח אחרי הכל הוא עוד איבר בגוף.

לא יודע מה השילובים הנפוצים והמומלצים, נראה לי כל אחד ומסלולו הוא.

לגבי בני המשפחה וסיכויי קבלה וכל זה...

הם צודקים, וגם את צודקת.

מיליונרים לא נהיים מזה, לא מקלינית ולא ממחקר.

במחקר גם עדיף להמשיך לתואר שלישי, אבל לא חייב, יש אפשרויות תעסוקה גם עם תואר שני.

כיוון שהביקוש למגמות המחקריות נמוך משמעותית מהביקוש למגמות הקליניות, אז יש הקלות בקבלה אליהן, יש מגמות שמספיק ציון 85 וראיון כדי להתקבל.

זה לא אומר שהמגמות האלו קלות או קשות יותר מקלינית, אלה רק שיחסית יש יותר סיכוי להתקבל.

אם מחקר בוער בעצמותיך, לדעתי האישית, לכי על זה. זה מסלול ארוך והוא כמו רכבת הרים רגשית, ולמרות חוסר הוודאות לגבי התגמול הכספי, התגמול מבחינת ידע לא יסולא בפז.

אז לא לא טיול בפארק להתקבל לתואר שני ומצד שני זה גם לא לטפס על האוורסט.

בהצלחה בכל אשר תפני :)

reakwind

New member
אפשר לנצלש לכמה שאלות?

בקשר למגמות מחקריות:

1) בתור מישהו שעשה פסיכולוגיה קוגניטיבית: מה ההבדל בין פסיכולוגיה קוגניטיבית לבין מדעי הקוגניציה מבחינת המשך הקריירה המחקרית?

2) בתואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית מקבלים מלגת קיום?

תודה מראש :)

בוודאי :)

1. לא נראה לי שיש הרבה הבדל. אם רוצים להשאר במחקר באקדמיה אז בשני התחומים צריך תואר שלישי ובתואר שלישי זה כבר לא כזה משנה באיזה מגמה למדת. אם לא להשאר באקדמיה ולעסוק במחקר אז אם אני לא טועה למדעי הקוגניציה יש נטייה יותר ביולוגית ואילו לקוגניטיבית יש נטייה יותר התנהגותית, או תהליכית.

2. אני יודע רק לגבי אונ' ת"א וגם נכון לתקופה שעשיתי שני - שזה לפני 8 שנים בערך, אז אין מלגת קיום בתואר שני. יש מלגת קיום בתואר שלישי - אבל לקרוא לה קיום זה קצת overestimating.

:)

reakwind

New member
תודה :)

קצת מבאס לשמוע על המלגות במיוחד בהתחשב בעובדה שבתארים מחקריים אחרים, למשל במדעי הטבע והחיים, מקבלים באופן גורף פטור משכר לימוד ומלגת קיום (גם אם צנועה מאוד).
חבל שלמדעי החברה אין מספיק תקציב :(

למעלה