התייעצות לגבי לימודי עיצוב פנים

tulilit

New member
התייעצות לגבי לימודי עיצוב פנים

שלום רב, אני שוקלת לעשות הסבה וללמוד עיצוב פנים (בעקבות שיפוץ שאנחנו עושים בביתנו החדש, ממנו אני נהנית מאוד). כמה שאלות לאלו מכם שלמדו את הנושא - אילו מוסדות לימוד הם "הנחשבים" בתחום? האם מדובר בתואר או בלימודי תעודה, וכמה זמן בממוצע אורכים הלימודים? מה עלות התואר? ולגבי העבודה בפועל - האם מעצב פנים עובד בדר"כ כפרילנסר או במשרד? כמה גמישות יש בשעות העבודה (פקטור חשוב בשבילי כאמא לתינוק). כל הארה / תובנה בנושא תתקבל בברכה.

rsmadar

New member
הי תלולית

המוסדות ה"נחשבים" שאני מכירה הם המכון הכנטלוגי בחולון והמכללה למנהל (שם אני למדתי). תוכנית הלימודים מתפרסת ע"פ 4 שנים אינטנסיביות שבסופן תקבלי תואר ראשון בעיצוב. אני חושבת שהתואר בתחום שכזה, הוא חסר משמעות ומה שמשנה בסופו של דבר הם ההתנסות, המחקר והכלים שמקבלים בלימודים שכאלה. מעצב פנים בד"כ מתחיל לעבוד במשרד, גם כחלק מהסטאג' בדרך לקבלת תואר. הבעיה במשרדים היא שהאפשרות להתקדם ולהתפתח - די מוגבלת ובת'כלס "הבוס קובע" והוא זה שמקבל את ההחלטה הסופית גם אם את - כמעצבת שמובילה את הפרוייקט - חושבת אחרת וכשמדברים על עיצוב, זה יכול להיות בעיתי. מה גם שהקרדיט על העבודות שייך למשרד גם אם בפועל את עשית את כל הפרוייקט בעצמך. מעבר לזה, גם האפשרות הכלכלית במשרד מוגבלת. זו לא עבודה מאד מתגמלת. אלו הסיבות, לדעתי, שרבים הופכים לעצמאים. כעצמאית ואמא לתינוקת אני יכולה לומר שזה לא פשוט. שעות העבודה גמישות אבל כשיש עבודה - היא סביבך כל הזמן. וכשהילדה ישנה - אני מול המחשב מקדמת דברים. זה תחום טוטאלי ותובעני. הרי אין סוף לאפשרויות. עם זאת, אני נהנית מכל רגע. לא הייתי מוותרת על העבודה/העסק וגם אם זה על חשבון שעות שינה יקרות (אני הרי לא אקצץ שעות איכות עם ביתי...) בהצלחה

למעלה