התייעצות לגבי לימודי פסיכולוגיה

psychology1

New member
התייעצות לגבי לימודי פסיכולוגיה

קודם כל, קצת רקע מקדים.
אני מתעתדת ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה ומבינה שיש העדפות לקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה לבוגרי אוניברסיטאות.
עשיתי 3 פעמים פסיכומטרי ככה שדי מאסתי בלנסות לשפר. והציעו לי אלטרנטיבות חלופיות כמו עבודה סוציאלית או ריפוי בעיסוק.
אני יכולה כרגע להתקבל לאקדמית תל אביב-יפו והמכללה למנהל (פסיכולוגיה).

*במכללה למנהל התואר הוא פסיכולוגיה. כולל עבודת שדה ומחקרים.
*באקדמית תל אביב-יפו התואר הוא במדעי ההתנהגות (שילוב של פסיכולוגיה וסוציולוגיה) ולפיהם יש אפשרות להמשיך לתואר שני. גם במקום עצמו יש תארים שניים להתמחויות שונות בפסיכולוגיה. לגבי עבודת שדה, לא מצוין בעלון של התואר הראשון. אני מגיעה ליום פתוח ואבדוק זאת.

אז השאלות שלי כאלה..

1.
האקדמית תל אביב-יפו או המכללה למנהל – מה יותר "כדאי" להמשך?

2. מה הדברים החשובים שצריכים להיות בתואר הראשון בשביל להתקבל לשני?


3. האם יש לי אפשרות בכלל להתקבל לאוניברסיטאות כמו בר אילן/תלאביב/חיפה/בן גוריון עם תואר במדעי ההתנהגות? מלבד מקומות בהם רשום שניתן להתקבל עם תואר בפסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות. ז"א, אם אני לומדת את כל מה שדרוש בתואר הזה, כמו בתואר פסיכולוגיה רגיל, הם יכולים עדיין לא להתייחס לזה ולא לקבל אותי בגלל שזה לא תואר פסיכולוגיה הקונבנציונלי..?

4. פסיכולוגית המליצה לי לבדוק עם מועצת הפסיכולוגים לגבי הכרה שלהם במוסדות לימוד לתואר שני מכיוון שישנם מוסדות לימוד מסוימים שלא מוכרים על ידם ולכן גם לא אוכל להירשם בפנקס הפסיכולוגים ולעבור התמחות.

מוסדות הלימוד שאני רוצה לבדוק:
- האקדמית תל אביב-יפו (לפי העלון תואר שני מצויין שהמועצה מכירה בהם אבל בכל זאת למעק הסר ספק..)
- אוניברסיטת אריאל
- המרכז האקדמי רופין (פסיכולוגיה קלינית).
אני לוקחת את האפשרויות האלה במידה ואחליט ללמוד באקדמית תל אביב-יפו ומשם לנסות להתקבל לתואר שני אצלהם. חיפשתי טלפון ליצירת קשר עימם והוא מביא אותי למשרד הבריאות. שם אומרים לי שעליי לשלוח פקס וזה נשמע לי קצת מסורבל.

א. האם מישהו יודע על דרך בה אוכל ליצור קשר טלפונית עם מועצת הפסיכולוגים בכדי לבדוק זאת? או יכול לומר לי בודאות אם הם מכירים במוסדות אלו?
ב. בנוסף, האם גם התואר הראשון צריך להיות מוכר על ידם או שזה קשור רק לתואר השני המיועד להמשך התמחות פרקטיקום בשטח?

3. לגבי עבודה סוציאלית - אם אני מצליחה לשפר ולהגיע ל620. (שזה בערך 30 נק' מהציון הנוכחי) אני יכולה להתקבל לעבודה סוציאלית בתל אביב. כרגע פחות חושבת על לשפר אבל רציתי לשאול את דעתכם לגבי המסלול הזה של עבודה סוציאלית->קלינית תואר שני-> ביה"ס לפסיכותרפיה.. מישהו שמכיר. ולגבי עבודה סוציאלית באריאל? שבנתיים אליהם אני מתקבלת.

4. רציתי להתייעץ עם בוגרי התואר הראשון/שני/סטודנטים שיכולים לענות לי שאלות לגביהתהליך ובפרט על השאלות שרשמתי כאן.. אני מניחה ששאלו את זה הרבה אבל אני מעדיפה לשמוע משהו עדכני במקום להתברבר בחיפושים בפורום.

שאלות אחרות נוגעות לתחומי ההתמחות בתואר השני..אני לא יודעת באמת לעומק על התחומים אבל כרגע מתעניינת בפסיכולוגיה קלינית, התפתחותית. לאחרונה, גם מאוד בנויריו פסיכולוגיה ושיקומית.
אם יש מישהו שמכיר או עושה את התואר בנויריו פסיכולוגיה, אשמח להתייעץ איתו מה בתכלס העבודה והאם היא שונה מפסיכולוג קליני (מלבד התוספת של הנוירולוגיה).. והאם סיכויי הקבלה פחות גבוהים מפסיכולוגיה קלינית?

אז חפרתי ממש...
ואני אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור ולייעץ לי. זה יועיל לי מאוד מאוד.
תודה רבה מראש ויום מעולה!
 

beltal8

New member
כמה תשובות >

קודם כל, ישר כח על המאמצים ועל ההתמקדות במשהו שאת רוצה

עכשיו, בקשר להמשך לתואר שני באונ' אחרי ראשון באקדמית ת"א-יפו - קיים ואפשרי ואפילו לא נדיר באופן חריג. המכללה נחשבת טובה (תואר של אונ' ת"א). בקשר למה שהם קוראים מדעי ההתנהגות - אני לא מכיר את התוכנית עצמה, אבל ברוב האונ' גם ככה יש אפשרות לעשות תואר דו-חוגי, ואני חושב שבחלקן אפילו אין אפשרות לחד-חוגי בפסיכולוגיה. אפשר לשלוח מייל למכללה/לאונ' ולשאול אם לאחר התואר הראשון תצטרכי לעשות השלמות ע"מ להתקבל לשני. ממה ששמעתי על התואר שם, אני חושב שלא. אבל עדיף לבדוק.
על המכללה השניה לא שמעתי.
-הדברים החשובים ש*את* צריכה לעשות בתואר הראשון כדי להמשיך לשני - לצבור המלצות אקדמיות (להיות עוזרת מחקר) והמלצות מהשדה - עבודה או התנדבות בעבודה שקשורה לתחום (ליווי פרטני של נפגעי נפש, עבודה במחלקה פסיכיאטרית, מועדון "אנוש" וכו').
-לגבי התואר בעבודה סוציאלית - מסלול מוכר וההכשרה כמטפל, לאורך זמן, היא לא פחותה (כלומר לא הייתי מעדיף ללכת לפסיכולוג קליני מאשר לעו"ס קליני בתור מטופל). צריך רק להיות מודעים לזה שלהתקבל לעבודה סוציאלית קלינית בתואר שני זה לא טיול בפארק. יש מסלול ישיר, אבל מתקבלים אליו נורא מעט אנשים, ואם לא ישיר אז צריך לחכות שנתיים עד לתואר השני (אני חושב שזה זמן לעבודה מעשית, אבל לא בטוח).
-בקשר להתמחויות - זה משהו שנחשפים אליו בעיקר בזמן התואר הראשון, רק ככה אפשר לדעת למה באמת נמשכים. הקבלה לתואר שני בנוירו הוא לא יותר קל, וגם התואר עצמו לא.. לגבי העבודה אני לא יודע. התפתחותית, אאל"ט, יש רק בחיפה.
בהצלחה
 

psychology1

New member
תודה רבה! כמה שאלות..

אני רק מקווה שלא אתקע באמצע הדרך, בגלל כל אי הודאות של הקבלה לתואר שני והמסלול המפרך.

אז אני הולכת ליום פתוח ובאמת אברר באקדמית תל אביב-יפו את השאלות הללו.
- לגבי הדברים שדרושים בתואר הראשון - במידה ואין עבודה שדה בתואר, יש לי אפשרות ללכת באופן פרטני להתנדב במקומות האלו? האם יקבלו אותי או שהם מקבלים סטודנטים רק במסגרת החוג באוניברסיטה/מכללה באופן מסודר?
צבירת נקודות אקדמיות נעשית רק על סמך היותי עוזרת מחקר או שיש עוד דרכים?

- אני מתחילה לחשוב על כיוון העבודה הסוציאלית כאופציה ממשית. בעיקר בשל העובדה שאני יכולה לעבוד אחרי התואר הראשון ואני לא נמצאת בסימן שאלה. לפי מה שהבנתי, לאחר התואר הראשון בעבודה סוציאלית - אני צריכה לרכוש ניסיון של שנתיים-שלוש ורק אז לגשת לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית. לא שמעתי על מסלול ישיר..
אם אפשר לשאול, אתה סטונדט/בוגר פסיכולוגיה/עבודה סוציאלית?
מה שכן שמעתי ואולי אתה מכיר - לעשות תואר במדעי ההתנהגות/פסיכולוגיה ואז לימודי השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית. רק שאני לא יודעת איפה עומד הניסיון הממשי בעבודה בשטח- לאן עליי לפנות וכאלה..

בנוסף - ידועה לך דרך ליצירת קשר עם מועצת הפסיכולוגים בכדי לבדוק לגבי מוסדות הלימוד? שלחתי פקס ואני לא כל כך בטוחה אם מתייחסים אליו ולא מצאתי דרך לתקשר איתם.

תודה מראש ויום טוב
 

beltal8

New member
:) ->

כולנו מקווים שלא נתקע באמצע הדרך בתואר הזה

ובטח, לגמרי אפשר להתנדב באופן פרטני. המטרה היא שפסיכולוג/עו"ס קליני של המקום יכיר אותך וידע להגיד כמה שאת אחלה לאחר פרק זמן הגיוני (בטופס ההמלצה צריך לציין זמן היכרות).
לא הבנתי את השאלה בקשר לנקודות האקדמיות.. נ"ז זה מהלימודים כמובן. אם התכוונת להמלצה אקדמית, אז אני חושב שזאת הדרך היחידה ההגיונית.. אפשר גם סתם על סמך היכרות של המרצה אותך, אבל אני חושב שצריך מערכת יחסים די רצינית בשביל זה. אולי אפשר לקבל המלצה מהמנחה של הסמינריון, שם אלה קבוצות קטנות יותר ויש יותר היכרות אישית..
בקשר לעבודה סוציאלית, אין לי מושג ממש. אבל אני כן יודע שיש מסלול ישיר למצטיינים (מעטים). ובקשר לעבודה - יש גם את השאלה אם זאת העבודה שאת רוצה לעשות..
בקשר להשלמה אחרי מדעי ההתנהגות לעו"ס קליני - תצטרכי לשלוח מיילים לראשי חוגים של עו"ס פשוט.
אני לא מכיר דרך ליצור קשר עם המועצה ההיא. ואני סטודנט לפסיכולוגיה
 

psychology1

New member
...המשך

מעולה תודה רבה על המידע.

אני מעדיפה פסיכולוגיה מן הסתם כי אני יותר מתעניינת בנפש של האדם מאשר בבירוקרטריות.
והמסלול של עבודה סוציאלית מוביל בסופו של דבר ללימודי פסיכותרפיה שנותנים לך רישיון של פסיכותרפיסטית, במקום המונח פסיכולוג במסלול המוכר.
אני לא באמת יודעת לעומק על התואר של עבודה סוציאלית אבל
אם אלך אליו, אני פשוט אנסה למצוא התמקדות במוסדות לבריאות הנפש.. אקווה שאצליח.

ובהצלחה לך גם!
 

avishaypsy

New member
אין קשר למועצת הפסיכולוגים

מועצת הפסיכולוגים אינה קשורה להכרה במוסדות לימוד בארץ. מי שאחראי על הנושא הוא המל"ג. כל תוכנית שמאושרת על ידי המל"ג היא תוכנית שתאפשר להמשיך ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה.
אם המטרה הסופית היא לקבל את הרשיון לעשות פסיכותרפיה (טיפול) אז גם המסלול של תואר שני בעבודה סוציאלית ולאחריו בית ספר לפסיכותרפיה מתאים (וקצר יותר...). שקלת אולי גם תואר שני בהבעה ויצירה?

בהצלחה
 

psychology1

New member
הכוונה באישור והכרה הייתה בנוגע להתמחות

לפי שיחה עם פסיכולוגית קלינית,
היא אמרה לי שיש מוסדות כמו הבינתחומי עם תוכנית לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית שלאחריה לא ניתן לעבור התמחות כי הם לא מכירים בתוכנית.
ובסוף קיבלתי תשובה לגבי הפקס ששלחתי והם מסרו שהתואר השני במוסדות שציינתי אכן מאושרים על ידם.

כל תוכנית שמאושרת על ידי המל"ג מאפשרת להמשיך ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה - אבל כמו שאנשים כתבו לי כאן, הסיכויים הם פחותים לצערי ממכללה עם אישור כזה או לא באוניברסיטה שבה למדת..

לגבי תואר שני בהבעה ויצירה, חשבתי על זה אבל לא ממש נכנסתי לעומק.
אני לא בטוחה אם זה סוג הטיפול שאני אתחבר אליו. נראה לי צריך גם סוג גישה לאמנות? ואני לא בטוחה שיש לי..
אתה מכיר את סוג הטיפול הזה?
 

avishaypsy

New member
המשך

למיטב היכרותי עם הדברים, כל תוכנית שמאושרת על ידי המל"ג היא תוכנית מוכרת. מהם הסיכויים להמשיך אחר כך לתואר שני? זו שאלה כבר גדולה יותר שמושפעת מיוקרה של תוכנית. רבים מהסטודנטים שלמדו במכללה האקדמית תל אביב יפו או רופין עושים התמחות ולכן, אני לא בטוח שאפשר לעשות הכללות, לשום כיוון.
טיפול בהבעה ביצירה הוא תחום מגוון, הרבה אנשים מאוד נתרמים ממנו וגם מטפלים שלא חשבו שיש להם "גישה לאומנות" מגלים להפתעתם שזה כיוון שבחינה שלו מקרוב מאפשרת למצוא "חיבור". שווה להתנסות, רק בשביל לטעום ולקבל מידע.
בהצלחה
 

michalit24

New member
התייחסות לשאלות

לשאלותייך :
1. יש מקומות שבהם יש תואר ראשוו וגם שני . יתרון גדול כי מקומות נותנים הרבה פעמים עדיפות לבגורי תואר ראשון שלהם.
2. אם בכוונתך להתקבל לתואר שני עדיף להתרכז בתואר ראשון במקומות החזקים. מכללות פרטיות בשכ"ל כפול לא תמיד בהגדרות. נא לבדוק טוב.
3. לגבי עבודה סוציאלית . יש באריאל גם תואר ראשון וגם שני , זאת באמור לסעיף 1.
ההמלצה הטובה היא להסיג למקום לפגישת ייעוץ, להתרשם, לשוחח עם סטודנטים ובוגרים לראות המחלקה. לכל מקום הייחודיות שלו ותלוי גם להיכן את מתחברת - זה לא פחות חשוב
 

psychology1

New member
תודה :) כמה התייעצויות על הדרך..

1. זהו אז באמת שמעתי על העניין הזה והשאיפה היא להתקבל לאוניברסיטה בכדי להגדיל את סיכויי להמשיך בה לתואר שני.
2. אז אני מבינה שאת לא ממליצה ללכת לדוגמה למכללה למנהל? מה עליי לבדוק במכללה?
3. אחת ההתלבטויות ללמוד באריאל היא בגלל המרחק ושכנראה אצטרך לגור במעונות ולא אוכל לעבוד קצת. לכן מעדיפה ללמוד קרוב יותר..

בנתיים השגתי פגישת ייעוץ בתל אביב לבחון אופציות קבלה אחרות לשם,
כמו אפיקי מעבר.
ואולי אנסה גם באריאל בכל זאת.

אני מבינה שאת יועצת לימודים באריאל? האם תוכלי לומר אם יש בכלל אנשים שלא גרים במעונות ומגיעים ללימודים פשוט? או שזה רוב המהות של המקום בגלל שהוא מרוחק יחסית. ואם בכלל תהיה לי אפשרות כזו בעבודה סוציאלית..
 
תראי אם חשוב לך ללמוד באוניברסיטה

אפשר ללמוד באוניברסיטה הפתוחה. בעיקרון יש אופציה של אפיקי מעבר-חוזה בין האו"פ לבין האוניברסיטאות האחרות שמאפשר קבלה בלי פסיכומטרי/בגרות. אם כי אין לי מושג מה יקרה עכשיו כביטלו את הפסיכומטרי.
 

psychology1

New member
ואת ממליצה על הדרך הזו?

אני מניחה שיש גם סף ציונים שאת צריכה להגיע אליו ורק אז תוכלי לעבור לאוניברסיטה אז זה קצת בסימן שאלה, לא?
אני מראש דורשת מעצמי ציונים גבוהים והשקעה רבה בלי שום קשר. אבל עדיין, הלימודים הם עצמאיים ובתיאוריה זה נשמע קצת יותר קשה.

ידועה לך במקרה דרך בה ניתן ללמוד שנת לימודים באוניברסיטה בחוג מסוים/משהו קרוב ואז לעבור אל החוג שאני רוצה?

אני מעדיפה אוניברסיטה רק בגלל שההתייחסות לקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה היא בעדיפות גבוהה יותר אצל בוגרי אוניברסיטאות. ובטח של בוגרי החוג באוניברסיטה שלהם.

לגבי הפסיכומטרי, הוא לא ממש בוטל. אולי החשיבות שלו תופחת. זה לפחות מה שהבנתי מהכתבה האחרונה שהתפרסמה שאומרת -בעלי ממוצע בגרויות 87 ומעלה עם 5 יח' באנגלית, מת' ועברית יתקבלו ללא פסיכומטרי או משהו בסגנון.
יש לי 5 באנגלית, 4 במת' ו2/3 בעברית. אז אני לא יודעת אם יהיה רלוונטי עבורי ומתי זה יכנס לתוקף..
 
הבנתי-נחמד לדעת לגבי הפסיכומטרי,

מודה שלא התענינתי מידי. תראי נתחיל בזה שביטחון כלכלי ומקצוע הפסיכולוגיה לא הולכים יד ביד (לצערי) זה מסלל עם סיכון ענק. נדרש ממוצע גבוהה בתואר הראשון, מתא"ם תואר שני וסטאז' (שלפי הסיפורים ממש קשה למצוא-שלא נדבר על זה שמדובר במשכורת מגוכחת)-אני לא אומרת את כל הנ"ל כדי להרתיע מללמוד פסיכו'-פשוט שתדעי למה את נכנסת.
לפי הטענה אכן להיות בוגר אוניברסיטה משפר את סיכוי הקבלה-אני מכירה כמה שדווקא כן למדו במכללה, וזה עבד להם. אני פשוט בעד לשפר את סיכויי הקבלה עד כמה שניתן.
בכל מקרה-בקשר לפסיכו/עו"ס- שאלי את עצמך מה תרצי לעשות בתכלס בתפקיד-היופי בפסיכו זה שאפשר לקחת את התואר להמון כיונים.

לגבי האוניברסיטה הפתוחה-להלן האו"פ-אני לומדת שם, ואני מאוד מרוצה-האם זה אומר שאת תהיי מרוצה מהלימודים? לא יודעת.
בגדול, יש המון יתרונות באו"פ-אם זה הספרים הטובים שנשלחים עד אלייך-אם זה זמינות המנחים בפורום הקורס/מייל. או שיעורי האופ"ק-שיעורים שמועברים בשיעור חי מהאולפן למחשב הפרטי שלך (אין תחליף מלשבת בחורף בבית על כוס קפה חמה ולדעת שאת נוכחת בהרצאה שלך בלי לצאת מהבית)
אבל כן-וזה אבל גדול, צריך להיות במידה כזו או אחרת אוטודידקטים-אם משלמים תוספת הנחיה אז יש שיעור פעם בשבוע אם לא פעם בשבועים. ובד"כ המרצה עובר על נקודות חשובות-מירב הלמידה היא עצמית-בעזרת הספר או הפורום. ודרושה משמעת עצמית וזה משהו שצריך לקחת בחשבון.
עכשיו בקשר לאפי"ק המעבר-כלומר להתחיל למידה באו"פ ולהמשיך באו"ס-כן צריך סף של ציונים בקורסים מסוימים (את הפירוט יש באתר של האו"פ) אבל, אבל אם מתאים לך ללמוד לבד זמן מה-על תתני לזה לעצור אותך, הרי בכל מקרה התואר הראשון צריך להיות בממוצע גבוהה-ככה שהדרישות של האפיק לא הופכות את זה למשהו לא ראלי ולא נחוץ.

ובהצלחה-בכל החלטה שתקבלי.
 

psychology1

New member
לגבי התפקיד

אני יודעת שאני רוצה לעסוק בבריאות הנפש. הכיוון הקליני מושך אותי אבל אני גם באה עם חששות (מניחה שכולם כמעט) לגבי ההתמודדות עם המסלול המפרך. מבחינה לימודית, אני יודעת שאעשה את הטוב ביותר שלי.
מבחינה כלכלית כמובן כמו שאמרת, האי וודאות לגבי הקבלה ויכול להיות מצב שאני אצטרך לעבוד בעבודה דומה ללפני התואר.
ובלי שום קשר, גם חששות לגבי היכולות שלי לטפל.
אני אוהבת אנשים ורוצה לטפל. פשוט מקווה שזה באמת אופי הטיפול שמתאים בשבילי.

לגבי האוני' הפתוחה אני צריכה באמת לבדוק עם עצמי אם ללכת על זה.

ותודה רבה. אמן
 

katzeran

New member
אהלן

נראה לי שדי ענו לך על השאלות. אני רק אוסיף שלפחות ברמת התואר השני בקלינית, מכללת תל אביב יפו מוצלחת למדי (לפי הכרות שלי עם סטודנטים ובוגרים) ואני די בטוח שזה רלוונטי גם לתואר הראשון.

מעבר לזה, אם יש לך שאלות נוספות, אני כרגע בהתמחות קלינית, אולי אוכל לעזור
 

psychology1

New member
תודה רבה!

ומגניב! אני ממש שמחה לשמוע את זה על האקדמית. שמעתי דברים טובים אבל עדיין לא מאנשים מבפנים.
כרגע אין לי משהו ספציפי בראש אבל אני ממש אשמח לשאול שאלות ולהתייעץ.

 
למעלה