התייעצות לגבי מסירת כלב תוך התנגדות הילדים

Neora Barak

New member
התייעצות לגבי מסירת כלב תוך התנגדות הילדים

שלום לכולם,
יש לי חברת נפש שיש לה כלב קטן שסגור לפחות חצי היום בחדרון, והיא מודעת לכך שכדאי שהכלב יזכה לחיים ראויים יותר, וכשרצתה למסור לי את הכלב ילדיה כעסו עליה מאוד, 3 ילדים מקסימים בגילאים 5 11 ו 16 שגדלו עם הכלב ואוהבים אותו מאוד, וקשה להם להתנתק ממנו
אין זו הפעם הראשונה אגב שאני נתקלת בתופעה של ילדים שכועסים ועושים ברוגז כשההורים רוצים למסור כלב ואני מניחה שזו תופעה ידועה. חוסר האונים של ההורים מול הרצון בטובת הילדים ולמנוע טראומה מהם - ומאידך טובת הכלב.
האם יש דרך לשתף אותם בנושא להבנה אחרי שהניסיונות בנושא לא צלחו ? איך אפשר להביא את הילדים לתובנה שזו טובת הכלב? מה ניתן לעשות כדי למנוע מהם טראומת ניתוק וכעס על ההורים?

ladybug4NLP

Active member
אף פעם לא היה לנו כלב ובכל זאת:

1. כמה זמן הכלב בבית הזה?
2. מדוע הכלב סגור חצי יום בחדרון?
3. ילדים גדולים - מה הם תורמים לגידול הכלב אם בכלל

אלו השאלות שצריך לשאול.

אם הכלב מטופל על ידי או בשיתוף הילדים, הם גדלו אתו ואוהבים אותו מאד ומוכנים לתרום להשארותו, הייתי לוקחת את עמדת הילדים.
כי זו כמובן גם טובת הילדים. אחרת מהו המסר שאת מעבירה להם?שנמאס לך ואת מוסרת הלאה?

אם יש לך /לכם סיבה סבירה אחרת שניתן להסבר לילדים, הייתי עושה גם את זה כי אחרי הכל זה הבית שלך ואת מחליטה.

ומי אומר שכלב (קטן בגדול) סובל כשהוא חצי יום בחדר אם בשאר הזמן הוא מקבל חופש להסתובב בבית ומקבל תשומת לב ודואגים לצרכיו.
ברב הגדול בישראל כלבים בדירות נמצאים בחלק גדול מהיום לבד כי אנשים עובדים, ילדים הולכים לבית הספר וכד'

אז מהי הסיבה האמיתית?

למעלה