התייעצות לגבי מספר תעודות סל

Recluse Warrior

New member
התייעצות לגבי מספר תעודות סל

שלום, נכנסתי לענף תעודות הסל מיד אחרי העלייה המשמעותית של מרבית התעודות. האמנתי במובן מסוים במדינות המתפתחות כדוגמת: הודו וסין. במקביל החלטתי ללכת על תעודת הסל שמחקה את מדד הנדל"ן. מצב התעודות העכשווי הוא נדל"ן: מינוס 9 אחוזים סין: מינוס 19 אחוזים הודו: מינוס 20 אחוזים השקעתי במדדים כסף רב מתוך אמונה שלמה, לפתע הנחת היסוד מתחילה להתערער, התעניינתי לשמוע את דעתכם לגבי שלושת המדדים הללו. תודה מראש, מיכאל.

פייפן

New member
השאלה היא איך ההפסדים הללו ביחס

לכל תיק ההשקעות שלך, מה הצרכים שלך וכמה סבלנות יש לך. מה אף פעם לא החזקת מניות שירדו ?? אם אתה לחוץ על הכסף לצרכים מידיים אז אין מה לייעץ, ממש את ההפסד. אם מתוך סך כל התיק שלך ההפסדים הללו הם פחות כואבים אז אולי כדאי להשאר. אני מחזיק מניה שהייתי מופסד עליה 50% (כשלושה חודשים מיום הקניה) והיום לאחר כ3 שנים אני מרווח עליה יותר מ100% . כמובן שיהיו פה הרבה חכמים שיאמרו שהייתי צריך למכור אותה אז, כאשר היתה בדרך למטה - אלו הם החכמים שיודעים טוב מאד לקרוא גרפים של ביצועיי העבר, אבל מתקשים מאד לקרוא את ביצועי העתיד... ולעניין, בסין אני מאמין, גם הודו תפתיע אולי יותר לאט, בנדל"ן אני לא מבין, הייתה לי דירה ומכרתי אותה כי העדפתי להשקיע את הכסף ולא להשכירה ולרדוף אחרי הכסף של השוכר ונזילה בדוד. בקיצור מיכאל, הכל שאלה של אופי

שווקים בעולם

מיכאל שלום רב, ההתפתחויות בשווקים בעולם ובשווקים המתעוררים בפרט הפתיעה משקיעים רבים. למרות שמדובר בשווקים תנודתיים באופן יחסי, כאשר המגמה היתה מגמת עלייה אזי גם משקיעים שאינם מקצועיים נטו להכנס לאותם השווקים. עם זאת, אם ברצונך להתיעץ בנוגע לאפיקי השקעה כדאיים היום, רצוי שתפנה ליועץ ההשקעות בבנק שלך או באיש מקצוע אחר. כמו כן, יש באפשרותך לקרוא סקירות מאקרו לגבי כלכלות בעולם ומגמות התפתחות צפויות. באתר של אקסלנס מפורסמת באופן קבוע תחזית השקעות חודשית של גילי כהן, מנהל השקעות ראשי בחברה, וכן סקירה בינלאומית של שלמה מעוז, הכלכלן הראשי.

למעלה