התייעצות לגבי מקום מגורים וגנים באזור סטנפורד

התייעצות לגבי מקום מגורים וגנים באזור סטנפורד

שלום לכולם! בעוד כחודשיים וחצי אנחנו עוברים לאיזור סטנפורד בשל פוסט-דוק של בעלי. איתנו יגיע בננו שיהיה בן שנה ותשעה וחודשים, ועוד עובר/ית בחודש שביעי. נרשמנו ללא מעט גנים כבר חודשיים אחורה (כאשר החלטנו על המעבר), אך בדיקה מול רשימות ההמתנה מראה שסיכויינו להתקבל קלושים. בנתיים אנחנו מחכים עם מציאת מגורים על מנת לבחור מקום לפי הגן אליו נתקבל. כדי לדעת לאיזה גנים עוד להירשם, נשמח לקבל המלצות על גנים ומקומות מגורים בכלל באיזור.
ובאופן יותר ספציפי - האם הגיוני לגור בסאניוויל או קופרטינו ולעבוד בסטנפורד? (צמצמנו עד כה את החיפוש לפאלו אלטו, מאונטיין ויו ומנלו פארק, אך שוקלים להרחיב). ובכלל, איזה איזור מגורים לדעתכם מתאים במיוחד למשפחה צעירה שמאד אוהבת להיות בחוץ ולטייל? (וגם מאפשר לשלם שכר דירה יחסית שפוי, לצערי אנחנו עם תקציב מוגבל...).
נשמח לקבל כל המלצה על גן ילדים באיזור לקטנצ'יק שלנו. גם הרגעה תתקבל בברכה

תודה רבה!

alphadelta

New member
לא מהאיזור - אבל רעיון.

גרנו קרוב, אבל לא ממש שם. ממה ששמעתי מאנשים יש גם גנים יהודיים טובים. גן יהודי אינו גן דתי כמו בארץ. אבל נחמד פה בגולה לתת להם זכרונות של ריח חלה בקבלת שבת , מסיבת פורים, והדלקת נרות חנוכה בגן יחד עם אבא.

עוד נקודה, פה יש אפשרות לשלוח לגן רק כמה ימים בשבוע ולא כל יום.

בכל מקרה,

בהצלחה.

boneguy

New member
הכל מתחיל ונגמר בכסף....

אני לא מהאזור, אבל שמם של המקומות שציינת הולך לפניהם בכל מה שקשור לעלות מחיה, ובעיקר לשכ"ד.

בהנחה ובעלך הולך לפוסט סטנדרטי, ואת תהי בבית לפני לידה ואחריה (משמע, לא עובדת), ועם ילד שאת מעוניינת להכניס לגן כזה או אחר (אגב, לא רואה שום סיבה בעולם להכניס ילד שעוד לא בן שנתיים לגן יהודי אם אתם לא בקטע של יהדות ומסורת, מה שבטוח, אבא שלו לא ישיר לו שירי חנוכה, אלא יהיה כנראה קבור במעבדה מול עכבר או מחשב. לשלם אקסטרה בשביל דבר כזה נשמע לי מיותר - הילד עוד לא בן שנתיים). בכל מקרה, מדובר על שכירות מאוד מאוד גבוהה. למיטב הבנתי, אפילו דירת שני חדרי שינה תעלה מעל 2000 דולר לחודש באזורים שציינת, וזה לפני הקומיוט.

רק נוקדה למחשבה. שבודקים התכנות לדברים כאלה מתחילים מתקציב ומזה גוזרים את הכל. יש פה לא מעט משפחות מהאזור עם אחד מבני הזוג שעובד בעמק הסיליקון. הבעיה שכנראה הן מרווחיחות יותר מפי 3 ממה שאתם תרוויחו (שוב, בהנחה שמדובר בפוסט רגיל). מה יעזרו ההמלצות שלהם? האמת, לרוב אני נחשב מהאופטימיים בנושא הזה, אבל עם שני ילדים קטנים, מרחק של כמה שנים מחינוך חינם, באזור הכי יקר בארה"ב למגורים, על משרת פוסט, אני לא רואה איך עושים את זה בלי לשרוף המון (אבל המון) כסף מהבית.

בהצלחה, וברוכים הבאים

תודה, אבל...

כסף זה ללא ספק צוואר הבקבוק, במיוחד עם משכורת אחת בלבד של פוסט-דוק. יחד עם זאת, אנחנו עושים את זה בעיניים פקוחות ומודעים לאתגר הכלכלי העצום שלקחנו על עצמנו. לכן, אנחנו מנסים לייעל את ההחלטות שלנו ולקבל מכסימום אינפורמציה, מאחר ואין לנו הרבה מה לעשות נוכח יוקר המגורים והגנים באיזור. לפחות ננסה לבחור את הגן הכי טוב לבן שלנו (שזה בעדיפות עליונה עבורינו, גם אם יעלה יותר) ולהתמקם באיזור בו נוכל לחיות בכבוד ולנהל חיי משפחה טובים (על אף שהכל יקר בכל האיזור - זה נתון לצערי). וכן, חסכונותינו הולכים להישרף, אנחנו יודעים... זו מבחינתנו השקעה בעתיד ואנחנו עושים את זה בלב (עני) ושלם

carlimi

New member
אין לי מושג

כמה בדיוק חסכונות יש לכם וכמה מתוכם אתם מתכננים לשרוף, אבל איך שהו נראה לי יותר חשוב לשמור כסף לקניות בסופר מאשר "למצוא את הן הטוב ביותר לבן שלנו". שוב, אני חושבת שקודם כל אתם צריכים למצוא מקום לגור, ורק אחכ לנסות אולי למצוא גן, אם בכלל. אני אישית הייתי מחפשת מסגרת אחרת ,אולי בחינם, כמו שהציעו, MOMMY AND ME וכאלה. לפחות לשנה הראשונה, הקשה ביותר, עד שמתאגרנים ומסתגלים לשינוי.
זה לא בית ספר פאבליק, שהשיקול צריך להיות הפוך.
סתם נקודה למחשבה ...

alphadelta

New member
אנסה להיות עדינה, אבל זה צרם לי.

דבר ראשון , וכמי שנמצאת בתחום החינוך, גנים יהודיים טובים הם לאו דווקא יותר יקרים מגנים טובים אחרים. יש באיזור סיליקון ואלי והסביבה גנים דו לשוניים בצרפתית ומנדרין גם להורים שאינם דוברי השפה. גני ילדים עם התמחויות שונות וכל רעיון מופרך ככל שיהיה, יש כבר לפחות גן אחד כזה עם רשימת המתנה ארוכה עד מאד.
דבר שני, ושוב, זו הערה מתחום החינוך, אנחנו עושים עם ילדינו המון דברים לפני גיל שנתיים ללא תוצאות מידיות. פרט לאהוב ולהאכיל - אנחנו מדברים איתם ( לרב לא עונים לנו במילים בחודשים הראשונים) לוקחים לגן חיות ( למרות שלא ברור לנו עדיין שזואולוגיה תהיה תחום המחקר שלהם) והולכים לחוג שיחה לפעוטות ( לא רשמנו אותם לאולימפיאדת 2028 עדיין)
וכולי.

ציניות בצד, ילדים לומדים כל הזמן. וחשיפה לתכנים גם בגיל צעיר , חשובה לדעתי.

carlimi

New member
בהנחה שיש לזה כסף

סבבה. נניח.
אבל כשזה יכול להיות מוגבל ובעייתי, יכול להיות שצריך יהיה לשים את השיקולים האלה בצד לזמן מה.
כי מה לעשות, להאכיל אותם עדיין יותר חשוב מלתת להם תכנים, חשובים ככל שיהיו ...

Boston Guy

New member
זו הערה מתחום החינוך?

את יכולה בבקשה להפנות למחקר כלשהוא - ולו מחקר אחד בודד - שמראה שיש איזשהוא יתרון באיפסון ילד בן פחות משנתיים ב"גן", לעומת גידולו בבית שבו גר הורה שנמצא בבית ?
אני לא מודע לקיומו של מחקר שמראה תועלת ב"חיברות" של ילד בן פחות משנתיים.

מה שכתבת - "דיבור עם הילד", "לקיחת הילד לגן חיות", "חוגים" - אלו דברים שהורה שיש לו את הזמן הפנוי מן הסתם עושה, ואם הילד לא נמצא ב"מחסן ילדים" הוא עושה את זה יותר - כדי לספק לילד גירויים.

"מחסן ילדים" הוא פיתרון - בגילאים של פחות משנתיים - כשאף אחד מהמבוגרים של התינוק אינו פנוי (פיזית וריגשית) לטפל ולתת תשומת לב לילד. לרוב- בגלל הצורך לעבוד.
כן - זה הפך לנורמה בישראל (שבה יש מצב של "כל המבוגרים במשפחה עובדים" במקרים רבים).. זה לא אומר שזה מועיל לילד.

alphadelta

New member
בוסטון גאי יקר

מצטערת אם לא הסברתי נכון. אכן בגיל הצעיר יש יתרון ל׳אחד על אחד׳ זאת הבנתי

אכן אין מחקרים המראים תועלת. כן אגב יש מחקרים על יכולות התמודדות שונות של ילדים שהיו בגן בגיל צעיר וכאלה שלא. אתה מוזמן לגגל את זה. אין לי כרגע גישה לחומר מפאת אתגר טכני.

אם היית קורא הערות נוספות שקראתי באותו נושא היית רואה שבכלל המלצתי על קבוצות של Mommy and me. מה שעושים כשנראים בבית עם התינוק. וכמה קבוצות כאלה עונות בדיוק על הצרכים בגיל הזה. מקווה שכעת ההסבר יותר מובן.

מטרת ההסבר הייתה שאם יש רצון או צורך שהילד יהיה בגן, יש משמעות עצומה לטיב הגן ולתכנים בגן. אין לזלזל בהבנה של פעוטות. זו הייתה כוונתי. ראיתי בזמן מגורינו באיזור סן פרנסיסקו המון משפחות ששני ההורים עובדים. גם הורים ששניהם בעמדות בכירות בהיי-טק וגם הורים ששניהם עובדים במסעדות מזון מהיר. גם פה זה נפוץ.

taltalam

New member
מהאזור ויכולה לעזור לך עם מידע

אם את רוצה תשלחי לי מסר פרטי, זה תחום התעסוקה שלי

alphadelta

New member
עוד רעיון

יש באיזור המון קבוצות של Mommy and me , משחקיות וכולי. יותר זול ובכל זאת נותן מסגרת ומקום לפתח יכולות חברתיות וכולי.

משל333

New member
נסו במנלו פארק

יש איזורים בהם יש הרבה דירות להשכרה, לדוגמה Waverley ועוד הרבה רחובות אחרים באיזור רח RAVENSWOOD או באיזור SAFEWAY. אם אתם במנלו פארק אתם יכולים לנסות אם יש מקום ב MCC המסובסד
http://www.menlochildrenscenter.com/
נסו דרך CRAIGSLIST ואולי אפילו ליצור קשר עם מתווך.
אם תגורו שם תהיו במרחק הליכה מתחנת הרכבת של מנלו פארק, ומדובר על 2 תחנות להגיע לסטנפורד. מאוד נוח.

משל333

New member
ועוד עיצה

אין הגיון לחפש בקופרטינו כי היא יקרה בגלל בתי הספר הטובים. חבל לכם לשלם שכירות גבוהה כשהילדים עוד לא בחינוך הציבורי. כמו כן אין שם תחנת CALTRAIN.
כל מקום באיזור הזה הוא טוב ומתאים למשפחות. מאונטיין וויו קרובה לסטנפורד וזולה יותר מפאלו אלטו ומנלו פארק, ואפשר גם ברדווד סיטי ובסן קרלוס לחפש. היכן שלא תחפשו, תוודאו שזה מרחק הליכה מה CALTRAIN כדי שתהיה גישה נוחה לסטנפורד. אם אתם מוצאים דירה במרחק הליכה מתחנת רכבת, אתם יכולים להתרחק אפילו עד סן חוזה, מחירי השכירות זולים יותר.

תודה! זה מאד עוזר

נרשמנו כבר ל-MCC, ומקווים להיות מופתעים לטובה. כנראה שנתמקד בחיפושים באיזור מאונטיין וויו ומנלו פארק ונקווה למצוא משהו סביר

תודה על הטיפים החשובים!

למעלה