התייעצות לגבי מרק פטריות?

Maldini Girl

New member
התייעצות לגבי מרק פטריות?

מכינה מרק פטריות. הרעיון הכללי- רוצה לאדות בצל ופטריות בחמאה, לבשל בשמנת/ חלב (ובעצם כנראה שזה יהיה גם וגם) ולטחון את המסה כדי ליצור מרק מעט סמיך,
חלק מהפטריות לא להוסיף למסה של המרק, אלא להשאיר אותן קצוצות חיות, ולהגיש מעל המרק.

להתייעצות:
האם הפטריות עצמן יספיקו כדי להסמיך את המרק? (יש לי הרבה פטריות אך מדובר במרק לכ15 איש. וחוששת שזה לא יספיק)
ואם לא- איך לדעתכם כדאי להסמיך? האם עדיף בעזרת קורנפלור/ רביכה?
או שאולי עדיף להוסיף למסה תפוח אדמה מבושל ולטחון ביחד, שיעשה מרקם קרמי וסמיך יותר?
 

ornme1

New member
לדעתי גריסי פנינה.

רעיון מעניין, לטחון את הפטריות. אף פעם לא ניסיתי אבל לא חושבת שהפטריות יסמיכו מספיק.
גריסים שיבושלו ויטחנו עם שאר המרכיבים, יסמיכו את המרק.
כמויות - חצי כוס גריסים לשלושה ליטר נוזלים .
לקחת בחשבון שיהיה יותר סמיך לאחר צינון וחימום, ושלגריסים יש תרומה לטעמו של המרק.
 

Maldini Girl

New member
האמת שהגריסים הם רעיון מצוין

רק מתלבטת אם לא כבד מידי לארוחת צהריים כשאמור להיות מחר חמים.
אבל לוקחת בחשבון וייתכן מאד שינוסה.
תודה!
&nbsp
ד"א, אנחנו הרבה פעמים עושים את המרק פטריות טחון. זה לוקח אותו למקום אחר, מאד מנחם בעייני.
 

פוקסי99

New member
כך אני מכין קרופניק

3 גזרים חתוכים לטבעות
2 שורשי פטרוזיליה
4 גבעולי סלרי קצוצים לסהרונים
400 גרם גריסים שטופים
400 גרם פיטריות שמפניון
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
מלח
פלפל שחור
כפית גדושה של פפריקה
10 כוסות מים
שמן לטיגון
מחממים את השמן
מוסיפים את הבצל כאשר הבצל מקבל גוון שקוף מוסיפים את הגזר מורידים את הלהבה ומוסיפים את התבלינים
מטגנים כ3 דקות ומוסיפים את הפיטריות בוחשים הייטב וממשיכים לטגן עוד כ3 דקות
מוסיפים 10 כוסות מים רותחים בוחשים הייטב ומוסיפים את הגריסים בשטופים
מוסיפים את אבקת המרק ושורש הפטרוזילה
ומבשלים עד אשר הגריסים מתרככים
הגריסים גורמים למרק להסמיך וזה טוב
 

Maldini Girl

New member


 
למעלה