התייעצות לגבי נושא כואב

grtapuz

New member
התייעצות לגבי נושא כואב

חברים שלום, יש לי בעיה / שאלה שאני צריך אנשים להתייעץ איתם. אני עובד בחברה שבה אבא שלי הוא אחד השותפים. אני מנהל השיווק של החברה ומסתכל מידי פעם ביומן שלו. באחד הפעמים בזמן שהסתכלתי על לוח הפגישות הבחנתי בתחלופת מייל בינו למישהו שהוא הכיר, ככל הנראה, בצאט וזה נראה לי כמו תחילתו של רומן (נראה לי , לפחות ממה שהבנתי וראיתי שהם לא ניפגשו או משהו כזה.. אבל... הכיוון וצורת ההתכתבות די מדאיגה). חשוב לציין שאבא שלי עקב זה שהוא מנהל חברה הוא די מבוסס ואני מניח שבגלל שאין לי כל כך הרבה ניסיון בקטעים הללו של הצאטים הוא בטח די תמים בנושא הזה ולא תמיד את המשמעויות לעומקן. כמו כן, הוא נשוי באושור ועושר לאמא שלי ומלבדי אנו 2 אחים (אחות גדולה ואח קטן). מאז שגיליתי זאת, אמצע השבוע, אינני יודע מה לעשות וכיצד להתנהג. מצד אחד אני חושש שירוצו שמועות בחברה (הוא לא מודע לכך שיש עוד אנשים שמסתכלים במייל שלו ומחטטים קצת..), מצד שני אני חושש שמישהיא תסחוט אותו ואני הכי דואג שהוא יבגוד או משהו שכזה, דבר שיפגע בתא המשפחתי המאוד מאוד טוב שלנו. הבעיה היא שאינני יודע איפה הדברים עומדים בידיוק ביניהם ואני ממש בדילמה קשה. חשבתי לכתוב לו מכתב ולתת לו אותו אך אינני בטוח מה תהיה ההשפעה. זהו המכתב שכתבתי : "היי אבא, החלטתי לכתוב לך את המכתב הזה באופן אישי ולא לדבר איתך פנים מול פנים מהסיבה שאני לא בטוח שהייתי מסוגל. באחד הימים שלי במשרד שהסתכלתי על הפגישות שלך נתקלתי בטעות במייל של מישהיא בשם XXX או משהו בסגנון שנראה לי מעט מוזר... אני מצטער אבל חיטטתי קצת כי זה הטריד אותי והצלחתי להבין שמדובר במישהיא שהכרת בצאט או משהו כזה.. לא התעמקתי יותר מידי מאחר ולא רציתי לראות מי נגד מי אבל אני לא תמים והבנתי שהכרת מישהיא ואין לי מושג אם ניפגשת איתה ומה היה ואיך היה. מספר ימים שאני לא מצליח להרדם בלילה ולא מפסיק לחשוב מה לעשות וגם עכשיו שאני כותב את המכתב הזה זה מאוד מאוד קשה לי. דבר ראשון, אם אתה מרגיש שחיטטתי לך בדברים, וזה באמת מה שעשיתי, ואני מצטער על זה והלוואי שזה לא היה קורה (זאת אולי הטעות הכי גדולה שעשיתי בחיי), ואם אתה רוצה שאני אעזוב את החברה באופן מיידי, אני אעשה זאת בלי כעס ובלי בעיה, אני מבין שעשיתי טעות. אני לא יודע איפה הדברים עומדים בינכם אבל, דבר ראשון, אני לא מבין איך אתה נותן למישהיא שאתה לא מכיר ולא יודע מה האינטרסים שלה , מייל, ועוד של העבודה, וטלפון שלך. אני לא יודע מי עוד מסתכל על המייל שלך אבל הערכתי היא שלא ירחק היום והשמועות במשרד יתחילו לרוץ בלי שתשים לב.. לא צריך להיות גאון גדול ואני לא מתוחכם יותר מידי. לא דיברתי עם XXX, YYY או אמא... אבל אף אחד מהם לא טיפש ולא ירחק היום והם יבחינו בזה... אני לא מתכוון לדבר עם אף אחד בשלב זה, לא עם אמא, לא עם XXX ולא עם YYY ואין לי כוונה לפרק את המשפחה או משהו שכזה. אני אוהב את כולם יותר מידי על מנת לתת לזה לקרות. אני מבקש שתשב עם עצמך ותחשוב עם עצמך מה אתה רוצה לעשות. אני לא מבין איך האבא, שהוא האיש שאני הכי מעריץ ומעריך, יכול לחשוב על פגיעה באמא, שהיא האישה שאני הכי אוהב ובכל זאת עשיתם דרך – יחד – כל כך הרבה שנים ועברתם המון דברים יחד. רק לפני מספר חודשים חגגנו לך 60 ואני הרגשתי כל כך גאה שיש לי הורים שכאלה. עוד מעט אמא מגיעה לגיל 60 ואני מקווה שנוכל לחגוג באותה צורה, יחד, כולנו. הסיבה שאני כותב את זה ולא מעלים עיין היא מאחר ואני לא אסלח לעצמי אם אני לא אעשה זאת ואנסה למנוע מכדור השלג להתגלגל ולגדול. עדיין אפשר למנוע זאת ... ככה אני מאמין (מצטער על החיטוט העמוק אבל ראיתי שהתחלתם להתכתב רק ב 23.4 כך שאני לא בטוח כלל אם ניפגשתם או לא... ולכן אני מקווה שהדבר הפיך). אחרי שתקרא את המכתב הזה אני מבקש שלא תזכיר את זה בינינו. מבחינתי זה לא קרה ומעכשיו אני אנסה לשכוח מהכל, למרות שלי יהיה קשה מאחר, ואתה יודע, שאני עקשן ולא תמיד סולח בקלות. אני גם יודע שאני לא אוכל להסתכל עליך באותה צורה שהייתי רגיל, אבל אני מבין שאנשים עושים טעויות ואנו לא חיים בוואקום או בעולם תמים ולכן אני אנסה לפתוח דף חדש ואני מקווה שגם אתה תחזור להיות אותו דמות מוערצת שמובילה ולא הולכת אחרי פנטזיות. עדיין אוהב ומקווה שאתה לא כועס" זה המייל שכתבתי... אני רוצה את עצתכם האם זה דבר נכון ? האם עליי להתערב או להעלים עיין ? איך אתם הייתם נוהגים ? אני ממש בדילמה קשה תודה ג.

היי לך../images/Emo13.gif

תראה, הרגשות שיש לך הן לא אותן רגשות שיש לאביך. אתה אומר שתתנהג כרגיל כאילו כלום לא קרה, אבל בעיניי אביך זה יכול להיות שוק נוראי, עצם זה שהבן יודע הכל. ברגע שיכנס הבייתה בפעם הראשונה כבר תרגיש בשינוי שחל עליו, הוא יתקשה להביט לך בפנים והקשר ביניכם ילך ויתדרדר. והמשפחה בטוח תרגיש בשינויים שחלים בו. יכול להיות שהכל ירגע כאילו לא קרה כלום, אבל הכתם השחור תמיד ישאר והוא במובן מסויים לא יתנהג כמו מקודם, תמיד יצוצו שאלות ואי נעימויות ביניכם. אתה מתאר לעצמך איך הוא ירגיש כשהבן שלו יגלה שיש פה בגידה מסויימת במשפחה? החיים אף פעם לא יהיו כמו מקודם. לא יתכן שהוא יקרא את המכתב ויכנס הבייתה כאילו כלום, אפילו אם הוא יקח זאת לתשומת ליבו וינתק קשר איתה, בטח לא יפנה אליך בבית או בעבודה כפי שפנה אליך מקודם, מה אתה מצפה שהוא לא יאמר לך כלום, אפילו להכחיש? מדובר פה בבן שלו, באדם מאד קרוב לליבו שגילה עליו דבר שהוא מאד גורם לבושה. אתה יכול לשנות את תוכן המכתב ולכתוב לו, אבא אם קשה לך כתוב לי חזרה, אני מאד רוצה לדעת מה קורה פה, ואם תרגיש בנוח נדבר פנים מול פנים, אני הבן שלך, אנשים לפעמים טועים ואני מאמין שהייתה לכך סיבה, או אפילו לשמוח שאני בעצם טועה ולא היה פה שום דבר. דע לך, חייו יכולים להשתנות מקצה לקצה ברגע שיקרא את המכתב, ויש אנשים חלשים שלא יכולים לעמוד במצב כזה ואף פוגעים בעצמם. יש לך אפשרות לשלוח את המכתב אבל לדבר על זה עימו, לא לסגור את זה ככה שאל תדבר איתי על זה כי זה לא טוב. או שיש לך אפשרות לצאת איתו סתם לטייל ולשאול אותו, אבא הכל בסדר? יש לך משהו שמפריע לך ואתה רוצה לשתף אותי? ומכאן לאט לאט בעדינות לגלוש לעצם העיניין, ולהראות לו שאתה חושד ומרגיש משהו. עצם זה שהוא יבין בשיחה ביניכם שאתה חושד הוא כבר אוטומטית מהפחד ינתק את הקשר. אפילו לא לספר לו על המייל, רק לרמוז לו שאתה מרגיש משהו, ואז עם הזמן תראה איך זה מתפתח. בהצלחה, ומקוה שהכל ילך על הצד הטוב ביותר.

magenta73

New member
היי ג.

בהחלט נושא כאוב. בדרך כלל אומרים לא להתערב בדברים האלה, אבל אתה כבר שם. ואתה כבר ראית מה שראית, ואין ספק שזה יותר מידי בשבילך ואתה חייב להוציא את זה. עכשיו, המכתב בסדר. אני הייתי מוותרת על ה"אחרי שתקרא את המכתב הזה אני מבקש שלא תזכיר את זה בינינו." לדעתי אתם כן צריכים לדבר על זה. אולי זו בכלל אי הבנה שלך? אולי זה שהצלחת להיכנס למייל שלו היה כמו פירצה שקוראת לגנב, אבל כאשר האדם בעצם רצה להתפס?... ובכול מקרה, אתם חייבם לדבר על זה. בהצלחה.

דברו על זה רק מהבחינה של

הקשר בין שניכם. אני מניחה שאתה מבוגר מספיק בשביל להבין שאתה לא יכול להתערב בחיים הזוגיים של ההורים שלך. כל מה שיש לך לומר וכל מה שכדאי לך לשמוע זה רק בינך לבינו. בלי קשר לאמא שלך או לשאר בני המשפחה. אתה לא צריך להגן עליהם ולא להתעמת איתו בנקודה הזו. רק מה זה עושה לך ואיך זה משפיע על היחס שלך כלפיו.

ל../images/Emo128.gif להתערב

אבא שלך ילד גדול ואם גם אתה ילד גדול, אז אין לך מה לחפש ביחסים שבינו לבין אמא שלך

למעלה