התייעצות לגבי ניתוח טבעת

• פותח הנושא oo10
  • פורסם בתאריך

oo10

New member
התייעצות לגבי ניתוח טבעת

אז ככה לפני 3 שנים שקלתי ללעשות ניתוח לשם הורדה במשקל בעדיפות לטבעת כי אני בהחלט לא מכונה שאפחד יקצצ 80 אחוז מהקיבה שלי. אבל הייתי בתהליך עם דיטאנית ובעזרה הצלחתי להוריד כ 30 קילו ללא ניתוח. לצערי הפסקתי לרדת והחלתי להעלות. הגעתי אז ל 92 ממשקל 122, ועילתי עכשיו שוב ל 116 קילו :(
בכולפן עם כל גיוס מאמציי לחזור לירידה ולפחות להגיע לשמקל של92בזלשב זה אני מריגשה שהירידה בורחת לי מבין הידיים וכמו כן המשקל.
בעקבות כך חשבתי לנסות לחשוב שוב על ניתוח טבעת אבל יש לי כמה שאלות
אם אני מחליטה בעתיד להוריד את הטבעת כי זה דיי מלחיצ אותי שיישב לי טבעת בקיבה כל החיים שלי אז האם ניתן להוריד אותה אם אני בוחרת לעשות כן ? ( גם ללא סיבוכים מיוחדים )
והאם ברגע שאני יוריד אותה זה מובטח שאני יעלה במשקל ? כי אם אני ינסה לשמור אולי אני לא יעלה או בדוק שאני יעאלה ?? חשבתי אחרי שאני יירד את המסה הראשונה של המשקל ושאגיע לסביביות 80 חהוריד אותה ולהמשיך משם לבד השאלה אם יש אפשרןת להצלחיח בזה ? כי ברגע שאני יוריד את המסה של המשקל יהיה לי יותר קל להמשיך לאט ובטוח כמו שאומרים כי עכשיו זה מייאש אותי לדעת ישיש לי ככ הרבה משקל לרדת .
אשמח תלגוגובח

התייעצות לגבי ניתוח טבעת

1. ניתוח הטבעת אכן "הפיך" - ניתן להוציאה בהמשך, ולצערי ברוב המקרים זה מה שקורה בסופו של דבר, מעטים החולים (אם בכלל) שחיים עם הטבעת בשלום עד סוף ימיהם.
2. רב החולים עולים חזרה במשקל עם הוצאת הטבעת.
3. לדעתי המחשבה על ניתוח בריאטרי הפיך היא מוטעית - מי ירצה לקחת סיכון ולעבור ניתוח, לרדת במשקל, ואז לבטל את השפעת הניתוח ולהשמין שוב?
4. מפאת הנ"ל - ניתוח הטבעת מאבד פופולריות בעולם לטובת השרוול והמעקף.

אופירA

New member
מנהל
אין אפשרות לנבא, רק לעשות סטטיסטיקה

תקראי מה שכתבת בעצמך - אם הורדת 30 קילו, שזה בהחלט מסה עצומה, איך זה שלא הצלחת לשמור על התוצאה אפילו 3 שנים?
ולמה את חושבת שאחרי שתורידי עם טבעת את המסה הגדולה, יהיה לך יותר קל להמשיך לאט ובטוח בלי עזרה של טבעת?

הסטטיסטיקה שנעשתה על אנשים אחרים לימדה שלצערנו, שלא היה מצב שאדם ביטל את הגבלת הטבעת לחלוטין ולא עלה במשקל בחזרה לפחות את רוב המסה הגדולה.
כמו כן, הסטטיסטיקה לימדה ש-95% מהאנשים שעשו דיאטה שהורידה מסה גדולה במשקל, חזרו בתוך שנים ספורות למשקלם הקודם או קרוב אליו, ואפילו יותר ממנו, בגלל הנזק לחילוף החומרים שנגרם במשקלים כאלו ולאחר תהליכים של הורדה במשקל של מסה גדולה.
הניסיון מלמד שהרעב מפריע לאנשים שהיו במסת משקל גבוהה מאוד, לשמור על תזונה בריאה ומצומצמת כל ימי חייהם.

חוץ מזה, גם אם נתעלם מהעובדות בשטח, ונחליט שלא צריך טבעת אחרי שמרזים, ואפשר לשמור בלי טבעת - למה לא מלחיץ אותך להוציא אותה? למה לא מלחיץ אותך לעשות הרדמה מלאה וניתוח ללא שום צורך רפואי, בשביל להוציא את הגוף הזר אם הוא לא מפריע, רק בגלל ש"זה מלחיץ אותך"? יש בסיס ללחץ הזה? יותר הגיוני לא להיכנס להרפתקאה מיותרת של ניתוח הוצאת טבעת, כל עוד אין לכך סיבה וצורך. אם הטבעת לא מפריעה.
אם את לא רוצה את השפעת הטבעת, אפשר להוציא ממנה את כל הנוזל, ולא תרגישי שיש לך טבעת בגוף כלל.

עכשיו לנושא אחר - בעיית המשקל וחוסר היכולת לשמור על תוצאות הדיאטה.
כדי לעזור לעצמך בבעיה זו, צריך להבין ממה עלית במשקל, וממה ירדת 30 קילו, ומה קרה שגרם להפסקת הירידה והתחלת עלייה.
באופן כזה אפשר יותר למקד איפה הבעיה שלך מתרכזת, ומה יכול יותר לעזור לך, אם מחפשים פיתרון לכל החיים, ולא ל-3 השנים הבאות בלבד.
אני ממליצה לך להתייעץ איתי טלפונית ולחקור את הנושא הזה (מה היו הרגלי החיים שלך לפני הירידה במשקל, איזו דיאטה עשית, ומה הרגלי החיים שלך שגרמו לעלייה חוזרת). ללמוד מה אפשרי ומה לא אפשרי בשבילך, ואיזו עזרה יכולה להתאים בכל מצב.
לפעמים (אומנם נדירות) אנשים מגלים ששינוי אורח חיים מהסוג שהם יכולים לעשות, מאפשר להם לרזות בבריאות באופן קבוע, בלי צורך בעזרה ניתוחית. כי הבעיה שמפריעה להם היא בעיה מסוימת, ואם נותנים לה מענה תזונתי מתאים שהם עומדים בו בקלות, היא נפתרת לחלוטין. צריך פשוט ידע בתזונה.

וגם אם מבינים שאין להם ברירה אלא להיעזר בניתוח - ייעוץ כזה יכול למנוע מצב שגם הניתוח לא יעזור, כי הם לא ידעו להיעזר בו בצורה נכונה (ורבים מאוד ממנותחי הטבעת לא יודעים זאת! וגם מנתחיהם ומנחיהם במרפאות הבריאטריות...).
ברגע שיודעים איפה נקודת התורפה התזונתית, יודעים איך לא לחזור על הטעות גם עם הטבעת, ולגלות שהיא לא עזרה לאורך שנים. השאיפה הבריאותית היא שהניתוח יהיה כלי עזר להורדה במשקל ולשמירה על התוצאה לאורך החיים, ולא יהווה עוד סוג של דיאטה שיורדים בה ל-3 שנים בלבד.

אופירA

New member
מנהל
לגבי הייעוץ הטלפוני

אין לי תעודות מקצועיות של שום ידע רפואי או פארא-רפואי, אבל יש לי ידע רב מניסיון של שנים רבות וממידע שהתקבל מאלפי אנשים - בתזונה ועיכול, התנהלות נכונה עם טבעת, קשיים נפשיים ואורח חיים בריא.
אני שמחה לספק את המידע הזה לכל דורש בייעוץ טלפוני, בהתנדבות גמורה - הן מצד העזרה לזולת והן מצד העזרה לעצמי שבתמיכה מסוג זה.
אני מנהלת את הפורום המקביל, פורום התמיכה של המנותחים בקיצורי קיבה, ובחתימתי יש קישור לאתר שבו כתבתי תמצית של הידע בטבעת וההתנהלות הנכונה עם ניתוח זה.

אכן, רוב המנתחים הבריאטריים נואשו מניתוח הטבעת בגלל המציאות בשטח של סיבוכים רבים לאחוז גבוה מאוד של המנותחים, לאורך השנים.
אבל המציאות בשטח גם מלמדת שהשרוול לא פתר את הבעיה של המנותחים, כי אחרי שנים יכולת האכילה גדלה, והם מתקשים מאוד לשמור על המשקל הרזה. הם צריכים לשמור על דיאטה קפדנית ואורח חיים בריא מאוד, כדי להישאר רזים. גם מעקף הקיבה הוותיק, שמבצע שינוי קיצוני במערכת העיכול - לא מונע מאנשים שלא שומרים על אורח חיים נכון מלהשמין עם השנים.
כך שאין שום פיתרון להשמנה מלבד שינוי אורח חיים ושמירה על כלליו כל החיים, כמו חולי סכרת או צליאק, שחייבים לשמור על בריאותם בקפדנות אם אינם רוצים לסבול ממחלתם.

בנסיבות אלו, אינני מוצאת את הסיבה לעשות ניתוחים קיצוניים כמו שרוול ומעקף קיבה, שסיכונם הניתוחי גבוה פי 5 ויותר מסיכון ניתוח הטבעת, כאשר לאורך השנים נצפו סיבוכים במעיים אצל מנותחי המעקף וחוסרים תזונתיים קשים הפוגעים קשות בשלד ובמערכות הגוף, אם לא הקפידו במיוחד על נטילת תוספים (עקב תת הספיגה שבניתוח המעקף), ואילו בשרוול נצפתה עלייה במשקל עם השנים, ואין יכולת לדעת לאורך שנים מה מועיל ומה מזיק ניתוח זה, שהוא בן 7 שנים בלבד בישראל.
כאשר אפשר לעשות את ניתוח הטבעת הקל והמהיר, ולהתנהג איתו בבריאות ובאחריות מלכתחילה, באופן שמונע את כל הסיבוכים המיותרים והלא הכרחיים כלל. הרי אם בלאו הכי חייבים לעשות שינוי אורח חיים והקפדה על כללי הבריאות בתזונה, אין צורך להדק את הטבעת מעבר לשנה-שנתיים הראשונות, ואפשר לשחרר את ההגבלה שלה באופן חלקי, ואז היא יכולה בהחלט להאריך ימים בגוף המנותח שנים רבות, ולעזור לו לשמור על בריאותו בלי להזיק לה כלל.
המציאות בשטח מוכיחה שמי שנעזר בטבעת נכון, ולא מהדק אותה הידוק קיצוני מידי, ומשחרר את ההידוק עם השנים - מרוויח איכות חיים גבוהה בדיוק כמו בשרוול, לא נאלץ להצטרף לסטטיסטיקות הקשות של מנותחים שנאלצו להוציא את הטבעת בגלל ארוזיה ופגיעה חמורה ברירית הוושט.
לגבי התבלות הטבעת אין סטטיסטיקה שמלמדת על התבלות וודאית. אם יש צורך במשך השנים, מבצעים ניתוח קצר ופשוט של החלפת טבעת שהתבלתה ונסדקה, בו מתקינים מיידית טבעת חדשה ותקינה, ואין צורך להישאר ללא טבעת לאחר הוצאתה.

טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה עם מס' טלפון ושם בתא הקולי.

oo10

New member
תודה לכם על התשובות

אוירה ותודה רבה לך על התשובה הרחבה ומפורטת, אגב אני זוכרת אותך מלפני כמה שנים בםורום חוזרים בתשובה :))
אשמח ליצור איתך קשר בע"ה בטלפון ותודה רבה על העזר ה שאת נותת לי ולאחרים זאת ממש עבודת קוש מה שאת עושה ::))
נ.ב. האם את עברת ניתוח בעברך ? או הינך סובלת ממשקל עודף ? או שאת דיאטנית ? זא איך הגעת למקום הזה של עזרה ותמיכה ..? סתם מעניין אותי לדעת

אופירA

New member
מנהל
ניסיון מניתוח טבעת ומתמיכה במשך שנים

אמרתי שאין לי שום תעודה רפואית בכלום, כולל דיאטנית.
למדתי מניסיון החיים מאוד עשיר ומקורסים אקדמיים בחינוך מיוחד, בפסיכולוגיה ובעבודה סוציאלית, ובמדעי החברה - הרבה מידע תזונתי ועל מערכת העיכול, ועל הקשר בין הנפש וההתנהגות לבעיות המטבוליות, והמוקשים שגורמים לכשלים בשינוי אורח חיים וסיגול מוחלט של אורח חיים בריא.

עשיתי ניתוח טבעת לפני 5 שנים, לאחר שהגעתי ל- BMI40 בדיוק. ירדתי את רוב המשקל העודף, ואני שומרת על עודף משקל קל.

לפני הניתוח ועד היום, אני קוראת וכותבת בפורום "קיצורי קיבה", בו סיפרו מנותחים עתירי ניסיון (יותר מ-15 שנה מנותחים בטבעת מתכווננת ובניתוחי קיצור קיבה אחרים) על ניסיון החיים שלהם והמסקנות שלמדו מבשרם, וכך נחשפתי לכל המצבים והמקרים של אלפי אנשים. בנוסף מתקשרים אלי מאות אנשים בשנים האחרונות, וגם מהם אני לומדת את כל המצבים והתוצאות. מה עוזר לאנשים ומה מכשיל אותם.
המעורבות בפורום, והצורך של אדם שעשה שינוי בחייו לתמוך בשינוי הזה כל החיים, להתעסק בו ולהעשיר את הזולת כחלק מהתהליך - הביא אותי לתמיכה בפורום, ומשם לניהולו ולייעוץ הטלפוני.
בזכות התובנות הרבות, ידע ואינטואיציות נכונות - הצלחתי עד היום לעזור באופן משמעותי ביותר למאות אנשים (עד כדי הצלת חיים!). וזה גורם לי להאמין בדרך של ההדרכה הפרטנית והמפורטת לאחר ניתוח טבעת ובנושא תזונה ושינוי אורח חיים בכלל, להמשיך בייעוץ ההתנדבותי ולהרחיבו ככל שאפשר, בע"ה.

למעלה