התייעצות לגבי סוגיית ביטוח צד ג בחוזה שכירות

SHARON 103

New member
התייעצות לגבי סוגיית ביטוח צד ג בחוזה שכירות

היי חברים ,

אני נמצא בשלבים מתקדמים בנוגע לחתימה על חוזה שכירות של דירה בתל אביב ואשמח להתייעץ איתכם לגבי 2 סוגיות...
1. בחוזה נרשם כך:"באחריות השוכר במשך כל תקופת השכירות לקיומם ולהיותם בתוקף של ביטוח אחריות מקיף כלפי צד שלישי – אורחי השוכר בערכים ריאליים".
בנוסף נרשם בסעיף נוסף הדבר הבא :"באחריות השוכר לבטח על חשבונו את המיטלטלין שבבעלותו במושכר ולא תהיה לו תביעה כנגד המשכיר בכל מקרה בו ייפגעו המיטלטלין שבבעלותו".
התייעצתי קצת בנושא הזה והבנתי שסוגיית ביטוח צד ג' על ידי השוכר היא דבר נפוץ יחסית בתל אביב למרות שהוא שנוי במחלוקת.
כמו כן הבנתי שאי אפשר לבצע ביטוח צד ג' לבד אלא זה חייב להיות נלווה למשהו נוסף (ביטוח תכולה למשל).
בהקשר לזה רציתי לשאול כמה דברים:
1. האם בביטוח צד ג' יש סעיף שאומר שאני מבצע ביטוח אחריות מקיף כלפי צד ג' (כלומר אורחים שלי בלבד) או שיש לביטוח הזה משמעות רחבה הרבה יותר?
2. בדירה שאליה אני אמור להכנס הייתה בעית אינסטלציה שתוקנה כמעט לגמרי במהלך השבועות האחרונים..אם נניח יהיה פיצוץ בצנרת והשכנים ייפגעו מכך..האחריות כלפי צד ג' חלה על המשכיר? אני צודק?
3. האם עליי לוודא לפני חתימה על החוזה כי המשכיר ביטח את הדירה באמצעות ביטוח מבנה וביטוח צנרת? על מה כדאי לשים דגש מן ההיבט של הביטוחים?

תודה רבה מראש וחג שמח!

שכנים שכנים

1. פוליסת צד ג' היא פוליסה תקנית. לא ניתן להפחית ממנה כך שתכסה רק צדדי ג' מסויימים. היא מכסה כל צד ג'.
2. בנזיקין - כן, בעל הצנרת הוא המשכיר ולא אתה, ולכן יש לתבוע את בעל הנכס. אבל, מבחינה חוזית, צריך לבדוק מה אומר החוזה. אם כתוב בחוזה שהשוכר אחראי על נזקים כאלו ואחרים אז השוכר בבעיה. בע הנכס יכול להוציא "הודעה לצד שלישי" נגד השוכר ולטעון - נכון שאני אחראי לפצות את הדירה למטה, אבל השוכר התחייב בחוזה לשאת בנזקים האלו במקומי. לכן הוא צריך להשיב לי כל סכום שאני אהיה חייב לשלם לדירה למטה.
3. כדאי שהמשכיר יעשה ביטוח דירה, בהחלט. הדירה יכולה לגרום גם לך נזקים, לדוגמה, הצפה או שריפה עקב קצר חשמלי. תוכל לתבוע את המשכיר אבל בלי חברת ביטוח שעומדת מאחוריו - לא בטוח שיהיה לו מאיפה לשלם לך.
&nbsp
שורה תחתונה, הדבר הכי חכם לעשות הוא להצטרף לביטוח הדירה של המשכיר. בפוליסה של המשכיר יהיה כתוב שהיא מכסה גם את שוכרי הדירה בגין נזקים X,Y, Z. בנוסף יש לעמוד על כך שהפוליסה תכסה את המבוטחים באחריות צולבת. כלומר, אם המשכיר רוצה לתבוע אותך, או שאתה רוצה לתבוע את המשכיר - הפוליסה שלכם תכסה את התביעה הזו (בלי סעיף של אחריות צולבת, חברת הביטוח לא תכסה מבוטח אחד שנתבע ע"י מבוטח שני באותה פוליסה)
&nbsp
אם המשכיר לא מסכים שתצטרפו לפוליסה שלו, אז מבררים מולו מי חברת הביטוח שלו ועושים פוליסה אצל אותה חברת ביטוח.
&nbsp
בקיצור, פנה לסוכן ביטוח מקצועי שידאג לך כמו שצריך. זה שווה את הכסף, סה"כ עוד כמה מאות שקלים לשנה עבור שקט נפשי.
&nbsp

למעלה