התייעצות לגבי סקיצה

eyalamix

New member
התייעצות לגבי סקיצה

אנחנו זוג + 4 קטנטנים (ומקווים לעוד)
מתנצל מראש, זה הקובץ הממוחשב היחידי שיש לי כרגע, אנסה להוסיף קצת פרטים בתיאור:
בית בקצה נחלה מישורית יחסית, כ-250 מטר, פינה שמאלית עליונה היא הצפון, בקצה השני (צפון מזרח) בית נוסף ואנחנו משאירים מרחב מקסימלי בין הבתים לבית נוסף עתידי או צימרים שיהפכו לבית נוסף.
בשנים הראשונות ואחרי שהילדים יעזבו את הקן תכננו להשתמש בשלושת החדרים הצפוניים והאמבט הצמוד כיחידת דיור על ידי הוספת קיר במסדרון ופתיחת הקיר בין החדרים הצפוניים.

יש לנו מספר דברים שתהינו לגביהם, נשמח לחוות דעת נוספות והצעות לשיפור, בעיקר לגבי החלוקה, שימושיות, גדלים של חללים וכיו"ב

בינא

Member
תגביהו את הגג כדי לקבל אופציה לקומה א'...

...מעל שטח חדרי השינה...לכל הילדים הנוספים...מה שיתן אופצייה עתידית לפתיחת בית ארוח עתידי...

eyalamix

New member
גג גבוה

אכן התכנית היא לבנות גג גבוה, אחת התהיות שלנו היא איפה למקם מדרגות כדי לגשת אליו אם נרצה להשתמש בו בעתיד. כרגע בתכנית מופיע ריבוע קטן שמתאים לגודל של מדרגות מתקפלות.

בינא

Member
רצוי שמדרגות לק"א יתחילו סמוך לדלת הכניסה ויעלו בשפוע הגג...

לכן עם גמר בצוע ק"א, ביטול חדר השינה הקרוב לכניסה והפיכת השטח למדרגות +פינת משפחה או פינת עבודה, יהיו הפתרון הכי נכון, לדעתי.

גלמיש1

New member
שלום לכם, הנה כמה מחשבות על התכנית

נקודות למחשבה לגבי התכנית :
אתחיל מכך שההתיחסות של התכנית למגרש/חצר לא ברורה. הבנתי שמדובר בחלק מנחלה, ושיש אפשרות בעתיד לבניה נוספת במגרש. ועדיין - חסר תכנון ממש טוב של החצר/ות שלכם.
1. אני מבינה שמה שמצויין כשביל גישה משתלבת הוא בעצם מסועה למכוניות שהמשכה מיועד לבתים העתידיים במורד המגרש?
אם כך, למה תחילת הכביש צרה והמשכו (אחרי החניה) רחב? איך אמורים לחנות שתי מכוניות ברחבת החניה שלכם, אם צריך גם לעבור שם?
איך המכונית השמאלית מגיעה לשם? אין כמעט רדיוס סיבוב. ואיך תצאו מהחניה הזאת - ברוורס על שביל צר וארוך? מלבד הקושי בתימרון ברוורס - זה גם מאד מסוכן, המון ילדים ובעלי חיים נדרסו ככה.
מציעה לכם להתייעץ עם מומחה לענין (יועץ תחבורה) כי הסידור כאן לא טוב.
ולגבי הולכי רגל - איך ומאיפה מגיעים אל שביל האבנים שמוביל לכניסה לבית? ... יש שם איזה מעבר שלא רואים בתכנית?

2. הבית כולו עטוף ב'חצאית' בטון/ריצוף. לשם מה? חלקים המורחבים שיש בהם מן מרפסות קטנות לחדרים - לטעמי מיותר. ילדים לא יוצאים לשבת לקפה במרפסונת זעירה. הם יצאו לשחק בגינה, או על רחבת הריצוף הגדולה. יש בזה טעם כשמדובר בחדר הורים, או ביחידה עתידית.

3. הקשר בין הפנים לחוץ - יפה עשיתם שפתחתם ויטרינות רחבות בין החללים היבוריים למרפסת. רק בצעד הבא חסמת את היציאה על ידי העמדת הריהוט! היציאה לחצר מצריכה סלאלום בין הרהיטים. ממש לא סביר. יש לבצע פה מקצה שיפורים.

4. הפתחים המטבח: עשיתם חלון ענק למזרח שמה שרואים ממנו זה - כביש הגישה לבתים העתידיים (מנחשת נכון?), שהוא שטח מרוצף רחב. ואילו מהצפון, שזה הכיוון המוצל והמתאים לפתח גדול, ועם נוף עצים - עשיתם חלונות קטנים. מניחה שיש עוד שיקולים אבל מומלץ לשקול שוב.
ואבסורד - אין יציאה לחצר מחדר הכביסה?!

5. אם עושים בריכה בדרום (ובכלל) מומלץ מאד לתכנן כבר הצללה. הילדים שלכם שישרצו בקיץ בבריכה ייצלו בשמש. תכננו הצללה קלה שאפשר לפרוש ולכנס או להוריד בחורף. (ותחזרו להגיד לי תודה
)

בקיצור - ההתיחסות לתכנון החוץ והמגרש לא מיטבית ואני ממליצה לכם לשכור מתכנן נוף שיתייחס כמו שצריך לכל המשמעויות של תכנון החוץ.

לגבי התכנון הבית :

אהבתי מאד את הפתחים במערב ומזרח שיוצרים מסדרון רוח מפולשת במרכז הבית.

1. מבנה הבית בצורת H מאד מפורש, האם מתאים לכם? מדובר בעלויות בניה גבוהות בהרבה (שטח מעטפת גדול המון קירות חוץ וחלונות), עלויות תחזוקה גבוהות בהרבה: ניקוי, חימום וקירור (שוב, בגין שטח המעטפת).
מדובר גם על מרחקים גדולים מאד בין חלקי הבית (20 מטר בין המטבח אל פתח המסדרון של הילדים, פלוס איזה 12 מ. אם רוצים להגיע לחדרים שבקצה).
אישית - בית בגודל הזה הייתי בונה בשתי קומות. גם יותר נוח, מרחקים קצרים, גם יותר יעיל אקלימית, גם יותר זול לבניה, גם ישאיר הרבה יותר מרחב חוץ (כרגע יש לכם נחלה, אבל אם באמת יבנו לידכם בעתיד תמצאו את עצמכם במרחב די צפוף). גם מייצר הפרדה טובה בהרבה בין פונקציות השונות כמו כן אם בעתיד באמת תרצו לחלק את הבית, יהיה נוח יותר להשכיר יחידה שנמצאת בקומה נפרדת. בקיצור - המון יתרונות.

2. מיקום שולחן האוכל. בעיני - לא טוב. קודם כל שוב, מדובר במרחק ענק מהמטבח. דמיין את כל הריצות משם לשם עם סירים מלאים, קערות גדושות, ובדרך חזרה עם כלים מלוכלכים... נראה לי כמו מסע אלונקות. ואיך נראית אצלכם פינת האוכל ברגיל - האם באמת זה מה שאתם רוצים לראות מיד בכניסה לבית? אולי אתם אנשים מאד מסודרים - אבל במקרים רבים שולחן כזה הופך למחסן שעליו מניחים כל מה שיש בידיים כשנכנסים הבית.
וכמובן - כמו שציינתי קודם - השולחן חוסם לגמרי את היציאה מהויטרינה.
אני הייתי שוקלת להעביר את השולחן לאיזור שבין המטבח לסלון (כמובן לתת שם די מרחב) כך שהוא נגיש ושמיש. וכך שאיזור מבואת הכניסה לבית מתפנה ואפשר משם לצאת בנוחות החוצה. ואפשר משם להיכנס בנוחות פנימה אחרי שהיה בבריכה, הישר לחדר להתלבש.
.ואם מפנים משם את שולחן האוכל, אפשר לצמצם בהרבה את מימדי המבואה הזו - ולהצר משמעותית את רוחב הבית. מה שיאפשר יותר מרחב בחצר הצידית, התרחקות מהכביש הפנימי וכו

בקיצור - רואים פה יד מקצועית אבל יש דברים שכדאי לשפר בתכנון הבית, ולתכנן באופן מקצועי בתכנון החצר. ולטעמי - החלטת יסוד אחת (בניה בשתי קומות, 'קוטג') שמומלץ לשקול שנית.

eyalamix

New member
תגובה למחשבות

מודים לך מאד על הזמן והתגובה המפורטת

התנצלתי מראש ואני חוזר, זאת הסקיצה שיש לנו בעותק ממוחשב והיא מתמקדת במבנה הבית והחלוקה הפנימית, כל החוץ לא מוצג באופן מדויק וחסרים הרבה פרטים שעונים לפי הבנתנו להערות בנוגע לחוץ.

הבטון ההקפי ומרפסות הקפה הן רעיון שלא יוגש בתכנית, הן שם להתייחסות כדי שנוכל לבצע בעתיד כשהילדים יהיו בגיל הרלוונטי.
הוויטרינות - מטעמי תקציב חלק יהיה זכוכית קבועה וחלק פתחים - הסימון לא מדויק והריהוט כמובן יתוכנן וימוקם בהתאם, כנ"ל תכנון פנים החדרים והמטבח שכרגע לא מסודרים בכלל ויעברו מקצי שיפורים - כרגע אנחנו מנסים להבין שהכל נכנס ומסתדר בצורה סבירה.
החלונות הצפוניים במטבח הן שינוי מהסקיצה המקורית שהוכנה לבקשתנו כדי להבין אם שלושה חלונות צרים יפים יותר מחלון רחב יחיד וכבר החלטנו לחזור לגרסה המקורית, מה גם שחלון אחד נופל במזווה שייתכן שחשבת בטעות שהוא חדר כביסה. מכונת הכביסה תהיה בחדר השירות בקצה המסדרון בכניסה לאזור הפרטי ובהחלט יש ממנו גישה החוצה לתלות כביסה.
מיקום שולחן האוכל זכה לדיון מעמיק - אנחנו אוכלים ביומיום באי במטבח או בסלון, השולחן ישמש לאירוח ולפיכך התהלוכה בין המטבח לשולחן תהיה בתדירות נמוכה משמעותית מההליכה בין המטבח לסלון. מה גם שבאירוח יש הרבה ידיים לעזור. ביקשנו הפרדה מפורשת בין המטבח לסלון (ולכן נוצר במפורש H ופינת האוכל לא בקו ישר עם הסלון) ואנחנו מעדיפים שהנכנסים יראו את פינת האוכל והבריכה ולא את הסלון. אנחנו לא מאד מסודרים ולכן תכננו שני פתרונות: חלל ייעודי וארון משמאל לדלת הכניסה הראשית (במבואה לשירותים) ודלת ישירה מהחניה לאזור המטבח והמזווה כדי לפרוק דברים מיד בכניסה ולהקטין את הסיכוי שימצאו את דרכם לשולחן האוכל :)

האבחנה לגבי החלטת היסוד בין בניה בשתי קומות לבין קומה אחת פוגעת בול - לכל אפשרות יתרונות וחסרונות אנחנו בעיצומו של דיון פנימי סוער בין הרווחה והפינוק של קומה אחת לבין הפרקטיות והחסכון של שתיים.

מה לגבי רוחב חדר השירות ואחד מחדרי האמבטיה? לתפישתנו הם צרים מדי, האם 1.60 הוא רוחב סביר? בנוסף סידור חדר השינה והממד והכניסה אליהם לא נראית לנו אופטימלית והיינו שמחים לצמצם מסדרונות בלי להגדיל את הבית יותר מדי... מחפשים רעיונות יצירתיים

גלמיש1

New member
או קיי

יש פה הרבה הסברים, לוקח זמן לקרוא ולהבין.
אענה לפי ההערות:
- הבטון ההקפי ומרפסות הקפה - לא יודעת שיש גיל רלוונטי (כאמא לבנות 20-23) הילדים יושבים בחוץ אם יש רחבת ארוח שאשקרה אפשר לשבת עם חברים. ובכל מקרה, זאת תשובה חלקית מאד למשל לביטון הצד החיצוני (צפוני) של המטבח.

- הוויטרינות - מטעמי תקציב חלק יהיה זכוכית קבועה וחלק פתחים - כל זה לא קשור להערה שלי. במצב כזה של תכנית מאד מתקדמת ומפורטת, הריהוט חייב להיות ממוקם היטב ונכון. כרגע הספות בסלון חוסמות את היציאה מהסלון, ושולחן האוכל הקולוסאלי חוסם את היציאה מפ.האוכל. אז כדאי שתשבו על הענין הזה עכשיו עם המתכנן שלכם!

- חלון אחד נופל במזווה שייתכן שחשבת בטעות שהוא חדר כביסה - לא, ראיתי שזה מזווה. התכוונתי לסימון הכביסה בחדר הרחצה שמול חדר ילדים 4 . אני מבינה שזה כהכנה ליחידה העתידית. אבל גם אז אפשר וכדאי לעשות שם יציאה לחצר.

- מיקום שולחן האוכל זכה לדיון מעמיק - אנחנו אוכלים ביומיום באי במטבח או בסלון, השולחן ישמש לאירוח. ולפיכך התהלוכה בין המטבח לשולחן תהיה בתדירות נמוכה משמעותית מההליכה בין המטבח לסלון....
אני הייתי אומרת כך - אם האכילה בשולחן האוכל היא נדירה, אז בשביל מה צריך להחזיק את הכל החלל הגדול הזה ושולחן האוכל העצום? אפשר שולחן נורמלי שניתן להארכה (כמו בהרבה בתים) ובא לציון גואל. לדעתי רהיט גדול שלא משתמשים בו הוא בבחינת פיל לבן.
לי זה מרגיש כמו דימוי שיש ממגזינים וסרטים ולא כמשהו שבאמת יש בו צורך כלשהו.
או שמשתמשים בו, ואז יש את המטרד הזה של מסעות מצד לצד... בעיני מעצבן. גם אם זה רק בסופי שבוע.

- ביקשנו הפרדה מפורשת בין המטבח לסלון (ולכן נוצר במפורש H
לא מבינה איך זה קשור. אבל חייבת לציין שהמרחק הוא גדול לא רק מהמטבח לשולחן האוכל אלא גם לכניסה.
וכתבת - אנחנו לא מאד מסודרים ולכן תכננו שני פתרונות: חלל ייעודי וארון משמאל לדלת הכניסה הראשית (במבואה לשירותים) ודלת ישירה מהחניה לאזור המטבח... ודוקא בגלל זה חושבת שהשולחן לא ממוקם טוב.

- לגבי החלטת היסוד בין בניה בשתי קומות לבין קומה אחת אכן לכל אפשרות יתרונות וחסרונות ... בין הרווחה והפינוק של קומה אחת לבין הפרקטיות והחסכון של שתיים.
זהו שלדעתי זה לא פחות רווחה ופינוק לגור בשתי קומות. (מנסיון של 17 שנות מגורים בבית בשתי קומות)

- רוחב חדר השירות ואחד מחדרי האמבטיה? לתפישתנו הם צרים מדי,
רוחב 1.60 סביר. כמובן שעוד 10-20 סמ. יתרמו לתחושת הרווחה ונוחות.
מקלחון ההורים לעומת זאת מוגזם. גם מקלחון של 120X120 יהיה ענק

- סידור חדר השינה והממד...
הכניסה לממד לא טובה. יהיה קשה להכניס ולהוציא רהיטים. לא מבינה למה שצרתם את המסדרון ב 20 סמ. לעומת ההמשך. תחזירו אותו לרוחב 120 וזה ישפר את המעבר.
לגבי חדר הורים - הכניסה אליו זו הצרה הקטנה. כתבתי כבר על החלונות, בעיקר זה הפונה לרחבת הישיבה. כל הרעש והמהומה מהמרפסת והבריכה אצלכם בחדר. את פינת הארונות הייתי מבטלת ומאריכה את הארון שעל הקיר החיצוני לכל אורכו. ככה מקבלת הפרדה טובה בקיר הפונה למרפסת, וארון קיר רחב ידיים. ועוד שטח גדול של חדר ארונות שמתבטל.
וכמו שכתבתי קודם - אני בכלל הייתי מחליפה בינו לבין הממד ומקבלת חדר הורים עורפי ופרטי.

- צמצום מסדרונות יפתר בקלות אם תבנו בשתי קומות.
וחוזרת שוב - גם אם יש לכם תקציב שמאפשר לבנות את כל הגודל הזה, קחו שחשבון את עלויות התחזוקה העצומות - קירור, חימום, ארנונה ומיסים שונים (לפי שטח), ניקוי ותחזוקה באופן כללי. תנו דעתכם על כל זה.

גלמיש1

New member
לגבי מדרגות, ובכלל הקשר בין הקומות השונות

מדרגות זה לא משהו שמדביקים איפה שיוצא. זהו אלמנט שעובר בכל הקומות וצריך להתאים ולהיות נוח בכל קומה, הוא מעין רחוב אנכי שיוצר את הסירקולציה של תנועה בבית.
תגשו אל האדריכל שלכם עם הסוגיות החשובות - תחליטו איזה מבנה בית יש לכם, קומה אחת או שתיים. ואם קומה אחת אולי לצמצם קצת את המרחבים העצומים בבית ( ממליצה מאד), ובמסגרת זאת לשלב מדרגות בין הקומות בהתאם למה שיתגבש.

עוד המלצה אחת קטנה, אך חשובה מאד.
תהליך תכנון הוא ארוך ומתיש. אנשים מגיעים לתכנית כמו שלכם אחרי חודשים של תכנון, חשיבה, התלבטות וגו. והם כבר מותשים וסחוטים. ומתים כבר לגמור עם זה. ואני יכולה לגמרי להתחבר לזה (זוכרת מעצמי מתהליך בנית הבית שלנו) .
אבל !!! אבל בבית הזה אתם תחיו עשרות שנים! ויום יום תחוו את הבית תלאותיו ותענוגיו על בשרכם. אז גם אם שינויים עכשיו יגררו עוד שבועות או חודשים אחדים זה שווה את זה. התמורה תהיה משמעותית.

eyalamix

New member
תודה

אנחנו מודים על המשוב, מעורר מחשבה ומעודד בדיקה מחודשת גם בנקודות שאנחנו לא מסכימים איתן במאה אחוז
אנחנו רק בתחילת הדרך התכנונית -זוהי רק איטרציה שלישית והמיקוד עדיין בצורה, גודל, מיקום הבית בחלקה וחלוקה לחדרים, רמת האנרגיה עדיין גבוהה ואנחנו לא קרובים להתשה

למעלה