התייעצות לגבי עבודה בחינוך המיוחד

michal2004

New member
התייעצות לגבי עבודה בחינוך המיוחד

היי לכולם יש לי תואר ראשון בחינוך מיוחד (+תעודת הוראה+רישיון הוראה). סיימתי את הלימודים לפני כשנתיים, כאשר בשנתיים אלו עבדתי במסגרות פרטיות (מרכז למידה פרטי, פרוייקטים שונים בחינוך הלא פורמלי וכו'). עבודה במסגרות אלו היא חביבה, אבל אין תנאים והמשכורת היא לפי שעות אפקטיביות (ואין מספיק שעות). אני לא רוצה לעבוד בבית ספר (מהעבודה המעשית בזמן הלימודים ומהסטאז' זה נראה אפור, לא מעניין וקצת ממורמר). האמת היא שבאיזשהו מקום אני לא רואה עתיד בתחום ושוקלת לנטוש... ובכל זאת... אני מחפשת נישות נחמדות ומעניינות בחינוך המיוחד (ואפילו ברגיל) שלא בהכרח מקושרות למשרד החינוך, ושיש בהן תנאים סוציאליים מנימליים ומשכורת סבירה. למישהו יש רעיון? אשמח לשמוע תגובות תודה

Nellie Bly

New member
חינוך מיוחד הוא תחום רחב,עם אילו

לקויות/הפרעות/נכויות את עובדת?

michal2004

New member
מסיום הלימודים ועד עכשיו יצא לי

לעבוד רק עם לקויי למידה (אני חייבת להודות שהגעתי למסקנה שזה לא מעניין אותי), ועם נוער שנשר ממערכת החינוך (שזה לא ממש חינוך מיוחד באופן רשמי).

Nellie Bly

New member
אולי להרחיב את המעגל?

מה עם עבודה עם ילדים אוטיסטים,למשל?

michal2004

New member
דווקא נשמע מעניין מאוד...

לבתי הספר של החינוך המיוחד מאוד קשה להיכנס, והאמת אני לא בטוחה שאני גם רוצה להיכנס למוסד של משרד החינוך. אז איפה ואיך אפשר לעבוד עם אוטיסטים במסגרת נחמדה וחביבה, ושהמשכורת לא תהיה משכורת רעב? יש לך הצעה, רעיון?

Nellie Bly

New member
תוכניות ביתיות/שילוב יחדני

מרבית הילדים האוטיסטים עובדים בתוכניות ביתיות בשעות אחר הצהריים,הצעירים שבהם עובדים גם בבקרים לרוב בשיטת ABA-שיטה התנהגותית וגרינשפן-השיטה הרגשית.טיפול בילד מתבצע לרוב פעמיים בשבוע כשעתיים כאמור,בשעות אחר הצהריים.אני מאוד ממליצה לך לחפש משפחה המחפשת תראפיסטית ומוכנה לתת הדרכה. שילוב יחדני הוא שילוב של ילדים בעלי PDD לרוב בתפקוד גבוה,במערכת החינוך הרגילה-בגנים ובבתי הספר.שילוב יכול להיות פעמיים בשבוע או לאורך כל השבוע-תלוי בילד וברמת תפקודו. כנסי ללוחות פורום 'אוטיזם וPDD' כאן בתפוז וללוח שתיל וחפשי משמרות מוצאות באזור מגורייך. בהצלחה.

טוטס

New member
למה לא לעשות השלתמות של שנה/

שנתיים (יום בשבוע) למשהו שמעניין אותך- לדוג': טיפול עם בע"ח וכך תוכלי גם לעשות טיפולים פרטיים בביתך, שבהם השכר מעט יותר גבוה

michal2004

New member
טיפול בבעלי חיים זה מדהים בעיני אבל

דיברתי עם אנשים שעובדים בתחום... יש להם פה שעה, שם שעה... זה הדבר הראשון שמקצצים ממנו כשיש קיצוצים (ותמיד יש קיצוצים), זה נחמד אבל זה לא מפותח בכלל בארץ ואין בזה בכלל יציבות. דרך אגב טיפול בבעלי חיים (משהו רציני ולא חרטטה) זה 3 שנים, 3 פעמים בשבוע.

טוטס

New member
נתתי דוגמא - זה לא חייב להיות זה

במקרה, זה הכיוון אליו אני הולכת. שנית, זה ממש לא 3 שנים. יש שנה (בר אילן) או שנתיים (בכל המכללות) ואני מדברת רק על מקומות רציניים - כאלה שדורשים ממך תואר וכ'ו. בכל מקרה - אני חושבת שבכל תחום חשוב לדעת גם איפה לעבוד - אם את הולכת למקום שבו יש אוכלוסייה עם מצב סוציואקונומי גבוה יש יותר ביקוש לכל הטיפולים הפרטיים. שנית - כל סוג של טיפול אפשר להעביר באופן פרטי (לא בתוך גן - אלא טיפול פרטני לילד) ואז המחיר לשעה הוא מאוד גבוה. כל עבודה בימינו היא דבר ללא יציבות בעיני - כך שחשוב שתחפשי משהו שאת נהנית ממנו

אני נמצא בדיוק באותו המצב שלך ו..

הי מיכל אני נמצא בדיוק באותו מצב שלך ומרגיש בדיוק אותו הדבר. את לא לבד בעניין הזה (-: איציק

michal2004

New member
כמה טוב לשמוע... (-:

ומה אתה מתכוון לעשות? חשבת כבר על משהו?

אולי תרצי להשתלב כסייעת שילוב ל-PDD

בחינוך הרגיל? יש הרבה אפשרויות בתחום זה ויש שרשור עם הרבה אופציות בכניסה לפורום 612 לאוטיזם ואספרגר. יש כאן אפשרות לעבוד באופן פרטי עם הדרכה ולשלב ילדים עם לקות תקשורתית במסגרת החינוך הרגיל וגם ללמוד גישות טיפוליות בעבודה עם ילדי הספקטרום האוטיסטי. זו עבודה מאתגרת שדורשת הרבה ידע ונכונות. שווה לך לבדוק את האפשרות ואולי גם לאיציק. לגבי תנאים סוציאליים- זה תצטרכי לבדוק עם המשפחה.

למעלה