התייעצות לגבי עוגת נמסיס

ronnie 123

New member
התייעצות לגבי עוגת נמסיס

אני עושה את הנמסיס תמיד בתבנית קפיצית מכוסה מבחוץ ע"י נייר אלומיניום.
אם אני עושה אותה בתבנית סיליקון היא תצא אותו הדבר?
היא תיפרד מהדפנות באותה קלות? תהיה תלה להפיכה?
 

bali

New member
מנהל
אמנם לא אפיתי נמסיס בתבנית סיליקון אף פעם

אבל אני משערת שאם מקררים אותה היטב במקרר כדי שממש תתייצב לפני שמנסים לשחרר אותה, היא תשתחרר בקלות. הייתי משמנת את התבנית קצת ליתר בטחון.
וגם, כדי שהיא תאפה טוב, הייתי מניחה את תבנית הסיליקון על תבנית של התנור, כדי שהחום יעבור יותר טוב.
 

ronnie 123

New member
אני אנסה ואחזור לדווח


 

ronnie 123

New member
חוזרת לדווח

העוגה קצת התייבשה בחלקה העליון - יותר דומה לעוגה רגילה מאשר למנסיס.
בשולי התבנית מרחתי חמאה והעוגה יצאה בקלות.
ובהתחשב שבמילא הופכים אותה, מצידה התחתון יצאה מושלמת.
בקיצר - יצא טוב!
 

bali

New member
מנהל
תודה על הדיווח

זה שהחלק העליון נאפה קצת כמו הלמעלה של בראוניס נגיד, זה קורה. נתנו לי טיפ פעם שכדי למנוע קרום אפוי מדיי לנמסיס, אפשר לגזור עיגול מנייר אפיה בקוטר העוגה ולהניח אותו ממש על תערובת העוגה, וזה מונע היווצרות קרום אפוי מדיי. כשהעוגה מתקררת אפשר לקלף בזהירות את הנייר.
והפתרון של להפוך אותה ולהגיש אותה עם החלק התחתון כלפי מעלה זה פתרון טוב בכל מקרה
 

ronnie 123

New member
תודה על הטיפ!

ונמסיס כמו שלמדתי להכין מהוידאו של קפה ריוור במילא מגישים הפוך.
את לא הופכת אותה?
 

bali

New member
מנהל
תלוי איך נראה החלק העליון שלה

לפעמים אני שומרת מעט מהתערובת בצד ומורחת אותה על העוגה כשכבה דקיקה של מוס/קרם ומקשטת בכדורוני דגנים מצופים שוקולד. הופך אותה לחגיגית.

 
למעלה