התייעצות לגבי עוף לליל הסדר

Maldini Girl

New member
התייעצות לגבי עוף לליל הסדר

לליל הסדר יש לנו 2 מנות בשר. אחת של צלי בקר והשנייה של עוף.
את העוף אני רוצה לעשות עם ירקות כמו גזרים, דלעת ערמונים, בצלים, סלק, שורשים (סלרי+ פטרוזיליה) וערמונים. לא בטוח שיהיו לי/ שאשתמש בכל הירקות.
הוויז'ן שלי היה לעשות צלי עוף ברוטב יין עם הירקות. אבל בשל הטעמים המקומיים העוף צריך להיות צלוי "יבש" ולא רטוב. יכול להיות לו רוטב, אבל העוף עצמו צריך להיות קריספי מבחוץ.
לא רוצה לוותר על הוויז'ן של השילוב של ירקות שורש ויין (ועשבי תיבול כמו מרווה למשל). איך הייתם מכינים כך שישלב את שני העולמות? מצד אחד שהעוף יישאר קריספי ולא מבושל, ומצד שני שכן יהיה עם רוטב יין והירקות?
 

TCHM

New member
פשוט להכין בנפרד, את עוף בתנור ואת הירקות בבישול.

 

TCHM

New member
יצא מצוין, יש שאוהבים את העוף "נקי"


צלי את העוף (רצוי בשקית קוקי), שמרי בתנור 80 מעלות, ממש לפני ההגשה פתחי
את השקית, תפעילי את הגריל בלבד לכמה דקות בכדי שיהיה קריספי.
תניחי את הירקות בצלחות ואת העוף תניחי מעליהם.
ככה כמה מהנכדים שלי אוהבים
 
פתרון

שלום
אני אוהב להשתמש בכלי הזה מאיקאה: ראה תמונה

מניח בפנים מגש אלומיניום בינוני עם תפ"א (אפשר עוד סוגי ירק...)
ואת העוף מעל קשור. מכין בכערה חצי כוס שמן (קנולה) עם 2 כפיות גדושות תבלין גריל עוף, ומורח על העוף מ-2 הצדדים בנדיבות (בד"כ מכין 2 עופות זה ליד זה.
התבלין והשומן ניגרים בזמן הצליה בתנור על הירק ומוסיפים טעם (גם קלוריות).
התבנית טובה משום שהיא מונעת טפטוף ולכלוך, אם מניחים על רשת רגילה בתנור.
העור יוצא יבש ופריך אחרי כשעה וחצי ב-200 מע'. מעדן.

 
את הירקות בשקית קוקי מחוררת היטב מתחת לעוף.

אני מכינה בדרך כלל עם אורז מלא בירקות ופירות יבשים וזה יותר טריקי כי צריך להבטיח שהאורז לא יוצא יבש מדי. עם ירקות זה פשוט יותר. תבלי היטב את הירקות, הכניסי לשקית קוקי וחוררי מכל הכיוונים עם קיסם. הניחי בתבנית או הכלי. את העוף או חלקיו כשכמובן הם מתובלים לטעמך שימי מעל השקית. אני ממליצה תחילה לכסות את התבנית ורק כ 20 דקות אחרונות להסיר כיסוי. אם את רוצה גם לשזף את הירקות, הסירי את העוף וגזרי את השקית. ותני כמה דקות אפיה ללא כיסוי.
 
עצרי
אל תזוזי! ותזרקי את העוף לפח! כי הינה פיתרון

יש אינסטרומנט שבו אחרי שמטבלים את העוף כפי שאוהבים פשוט משיבים אותו על מעין כס שניכנס לו לאחוריים (ראי קישור כאן) מה שחשוב זה שהחימום יהיה אחיד לבעל הכנף, וכמובן שיגיר נוזליו,
הנוזלים נאספים לקערה ששם יונחו ירקות השושרש שלך (אני מניח תפוחי אדמה),
והם יקבלו את טעם העוף, אחרת יהיה מעט ניקור בין העוף לירקות שורש (כפי שאייל שני אוהב לומר מה לעוף ולירקות השורש)
אם חייבים על בישול ביין עדיף מראש אבל לא לתת לאלקהול להתנדף ואז להכניס אל מתחת לתחת העוף
 
אם בא לך לאלטר או

לא בא לך להשקיע בכס אנאלי לעוף את יכולה בהחלט ככה (ראי קישור)

אבל לא ככה: עוף על רשת ולמטה תבנית, (כמו בתמונה) כי אז צריך להפוך בזמנים שווים תוך החסרה של כמות חום שכבר ניתנה (או שימוש במד חום) עם אפשרות גבוהה לייבש / לשרוף / לא מבושל עד הסוף,
 

Maldini Girl

New member
סליחה, אבל לא הבנתי.

ראשית, כתבתי באיזה ירקות אני רוצה להשתמש. תפוח אדמה לא יהיה אחד מהם. אני אלרגית (במובן של מאסתי) בעוף ותפוחי אדמה.
שנית, אולי לא ציינתי, העוף שאני מכינה הוא לא עוף שלם אלא כרעיים. עדיין רלוונטי?
ושאלה אחרונה: "אם חייבים על בישול עדיף מראש אבל לא לתת לאלכוהול להתנדף"- לא הבנתי בכלל את המשפט.
&nbsp
אשמח להסברים.
 
הסברים

ראיתי שרשמת אילו ירקות את רוצה להשתמש ולכן ציינתי בסוגריים שאני כן משתמש בתפוח אדמה, את לא חייבת!
שנית המילה לא מיותרת, סליחה יש לתת לאלקוהל להתנדף לפני שמניכם תחת העוף
שלישית (שנית אצלך) יש הבדל בין עוף שלם לקרעיים כי לקרעיים יש את אנסטרומנט הנ"ל קישור (הנ"ל) והינה אם קישור למחיר
 
למעלה