התייעצות לגבי עיצוב פנים

rachelMcfadden

New member
התייעצות לגבי עיצוב פנים

רציתי להתייעץ לגבי טווח מחירים של אדכיכל/מעצב פנים להכנת תוכנית שיפוץ ועיצוב פנים לדירה של 4 חדרים בשטח של 90 מ"ר בערך. מדובר בדירה ישנה שצריך להחליף לה את הצנרת ואולי לשנות את מבנה הפנים של הבית עם שבירה של קיר באמצע הדירה.
כמה כבר אפשר לדרוש עבור כזו תוכנית?

המעצב גם הכין הצעת מחיר נפרדת לפיקוח וליווי הפרויקט במחיר של 8,000 ש"ח לחודש. זה נראה לי כל כך הרבה, ולכן באתי להתייעץ אתכם.

ממש אודה על עזרתכם ועצתכם.

מרי פופ

New member
מה הכוונה בפיקוח ליווי - במחיר כזה האם הוא מתכוון להיות בשטח

בכל יום?
כשמחליפים צנרת, משפצים את חדרי הרחצה ושוברים קירות משנים גם את החשמל בעיקר אם זו דירה ישנה ועושים העמדה חדשה.
תכולת העבודה צריכה להיות הכנת שרטוטים מדוייקים ומפורטים לשיפוץ עבור תמחור, ואחר כך עבור העבודה עצמה, חיבור כתב כמויות כדי לתמחר את העבודה ולקבל הצעות מחיר להשוואה משיפוצניקים, בעבודה כזו משרטטים את המטבח והנגרות שלו, בוחרים אריחים חיפוי, אסלות, אינטרפוצים, ברזים ובליווי מגיעים כפעם בשבוע בעלות של חצי בערך ממה שרשמת, אלא אם לקח גרוש ורבע על השלב הראשון, התכניות מעאפנות ועכשיו הוא צריך לגור בשטח כדי שהעובדים ידעו מה לעשות...
אגב גם במיד והתכניות מצויינות חלק מאנשי המקצוע שיוצא לי לצערי לפגוש במהלך עבדתי (חלק לא קטן מהשיפוצניקים) פשוט לא קוראים אותם, לא מתיחסים, טועים ומתקשרים לשאול שאלות טיפשיות שמופיעות בתכנית שחור על גבי לבן... אז לא קלה עבודת הליווי! ואסור לזלזל בה כי מישהו צריך לנהל את הארוע הזה שנקרא שיפוץ ורצוי מישהו שמבין.
&nbsp

rachelMcfadden

New member
הבנתי. תודה רבה.

הוא לא יהיה בשטח כל יום בליווי ובפיקוח, אלא לפי הצורך. זה כן אמור לכלול הסתובבויות בחנויות של הרהיטים, ריצוף וכו'.
&nbsp
בפירוט המחיר לתוכנית עיצוב אכן יש תוכנית חשמל, צנרת, חימום, ריהוט, חיפוי וכל מה שקשור, אבל על זה הוא דורש מחיר לא נורמלי של 50,000 ש"ח. זה ממש מוגזם לדעתי, במיוחד אם את אומרת שעל ליווי לוקחים חצי ממה שהוא מבקש בדרך כלל.
&nbsp
עזרת לי לקבל החלטה לגביו, המון תודה!
&nbsp

המחיר דווקא נורמלי

אם כי בצד הגבוה של הנורמליות, אבל סכום כזה אמור בהחלט לכלול גם את ההשגחה והליווי בשטח שאכן מבצעים את התכניות וההוראות במדוייק, ולא בנוסף לכך משכורת חודשית.. כמובן שזכותו לדרוש את מה שמתאים לו וזכותך לבחון את השוק בפועל, רק שימי לב שאת משווה שירותים בהיקף דומה כי יכולים להיות פערים משמעותיים.

למעלה