התייעצות לגבי פרוטוקול.

התייעצות לגבי פרוטוקול.

היי,

לפני כמה זמן התייעצתי כאן אתכן ומאד עזרתן לי. אנחנו עם ילדה אחת, וחושבים על הריון נוסף, וכשהגענו לד"ר בר-חוה הוא הציע משהו שונה לגמרי ממה שחשבנו שיקרה.., ואשמח לשמוע מה דעתכן.
קצת רקע- שנינו בני 34. פוליציסטית, ואחרי כמה הזרעות הגענו לIVF חירום כי היתה לי תגובה חזקה להורמונים שגרמה לריבוי זקיקים- נשאבו הרבה ביציות, מתוכן הופרו 5. ההחזרה הראשונה לשמחתנו נקלטה (והתוצאה שלה בקרוב בת שנה). ההריון בסה"כ היה תקין, אבל הלידה היתה מהירה מאד וגרמה לקרע דרגה 3, מה שלצערי גורם לבעיות בקיום יחסי מין.

הגענו לבר-חוה מתוך רצון להקלט להריון (כי בדרך הטבעית עכשיו, קשה לנו אפילו לנסות..) וחשבנו שהוא יציע להשתמש במוקפאים- אבל הוא הציע משהו אחר. שאל כמה ילדים אנחנו מתכננים, אם שניים או יותר. כשענינו שנרצה שלושה (ככל שנוכל...) הציע את הדבר הבא-

אמר שלדעתו הבעיה שלי היא יותר פיזיולוגית מאשר פסיכולוגית (כמו שחשבתי אני), ושכדאי לטפל בזה מול אורוגניקולוג (ציין שיש פרוצדורה ניתוחית שיכולה לעזור).
בגלל זה, הוא מציע שאתחיל טיפול הורמונלי, עם פרוטוקול שונה ממה שהיה בפעם הקודמת (בפעם הקודמת היה פיוריגון 100+צטרוטייד+אוביטרל שגרם לי לריבוי זקיקים גבוה מאד ושאיבה של משהו כמו 53 ביציות, עם גירוי יתר). הפעם הוא מציע להחליף את האוביטרל בדקאפפטיל, שאמור להיות מדכא (אם הבנתי נכון) בניגוד לאוביטרל. לדבריו, ככה לא יהיה לי גירוי יתר.
הכוונה היא לעשות רק שאיבה, כדי להגדיל את כמות ההפריות (בנוסף למה שיש לנו, 4-5 הפריות של ימים 2-5), ולהקפיא אותם, כדי שאוכל לעשות טיפול ברצפת האגן.
הוא אומר שיש לזה שני יתרונות- אחד, שאוכל בינתיים לטפל ברצפת האגן (הריון נוסף יכול להחמיר את המצב...) ולהחזיר עוברים בהמשך. שנית, שיהיו לי (פוטנציאלית) יותר עוברים גם לילד השלישי.
אישית, בגלל שהשאיבה היתה די טראומטית בשבילי, חשבתי אולי כן לנסות להחזיר עובר אחד מתוך המוקפאים, ואם זה לא יעבוד- לעשות שאיבה, מתוך רצון להמנע מהפרוצדורה הזאת ומההורמונים.
אני מניחה שאולי גם יש פה שיקול כלכלי, אם אני מבינה נכון - שיש מימון של המדינה רק לילד ראשון+שני, נכון?

מה דעתכן? האם אתן מבינות מה שונה בפרוטוקול שהוא הציע לי לעומת הקודם? אני מצד אחד מאד סומכת עליו ונוטה לקבל את מה שהוא מציע, ומצד שני- מנסה להבין מה עושה הפרוטוקול החדש שיתן תוצאות שונות מהפעם הקודמת. כי את המצב עם ריבוי הביציות יצר (ככל שאני מבינה) הפיוריגון והצטרוטייד, אז מה בעצם עושה הדקאפפטיל ששונה מהאוביטרל? מה דעתכן בכלל על ההצעה הזו, או שאולי כן כדאי לשקול להחזיר לפחות אחד מהמוקפאים הקיימים...?

תודה.

פיפי99

New member
יותר עוברים! יותר עוברים!

אני חושבת שזה רעיון נהדר לנצל את גילך הטוב, ולהפיק עכשיו עוד עוברים, ולהקפיא אותם,
ואחר כך לעשות עוד שני ילדים בנחת,
אם תיכנסי להריון עכשיו ממוקפא, בפעם הבאה שתוכלי להפיק עוברים תהיי שנתיים מבוגרת יותר.
וההריון השלישי יכול להיות הרבה יותר קשה להשגה, והרבה יותר יקר

בעיני זו המלצה נהדרת.

היי, אני זוכרת אותך

היינו בהריון די יחד..
גמאני חזרתי אליו, וגמלי הוא הציע לעשות שאיבה נוספת למרות שיש לי מוקפאים. הוא אומר דבר נכון לדעתי, בגלל הגיל יש פוטנציאל טוב יותר לייצר עוד עוברים כדי שיספיקו ב"ה גם לילדים הבאים.
אצלי העניין נדחה בנתיים כי אנחנו מנסים טבעי כרגע לאור הריון טבעי ומפתיע לפני כמה חודשים, שהסתיים רע. אם זה לא יצליח כנראה שאלך על הרעיון של השאיבה מחדש... מבינה את הדילמה שלך, גמאני חשבתי להחזיר מוקפאים- אבל אני חושבת שאולי כדאי לי לזרום איתו בעניין...הרי עוד כמה שנים יהיה לי עוד יותר קשה לחשוב על הזרקת הורמונים ושאיבה, אם אעשה זאת נראה לי שרק סביב השנה שנתיים הקרובות. בהצלחה :)

גם אני זוכרת אותך

מסכימה איתך שכנראה יהיה קל יותר לעשות את זה עכשיו מאשר בעוד שנתיים שלוש. זה גם שיקול...
שיהיה גם לכם הרבה הצלחה

אני שמרתי את המוקפאים מהסבב הראשון

כי עד שיגיע בע"ה הזמן לילד השלישי אהיה כבר בת 38-9, והעוברים המוקפאים הם מגיל 34. אני חושבת שזה רעיון מעולה.
(ו-כן, בהחלט יש גם שיקול כלכלי).

הדקא הוא לא תמיד מדכא - תלוי באיזה שלב במחזור הוא ניתן. כשנותנים אותו לקראת הביוץ הוא גורם לביוץ. יש מחקרים שמראים שהוא מבייץ פחות איכותי מהאוביטרל, אבל גם כמות מטורפת של ביציות פוגעת באיכות שלהן. הצטרוטייד הוא לא זה שגורם לגירוי היתר (הוא מעכב ביוץ). מהו מינון הפיוריגון שקיבלת אז ועכשיו?

בהצלחה בכל דרך בה תבחרי,

יעל

תודה יעל.

כנראה שגם אצלנו הילד השלישי, אם וכשיהיה, יגיע סביב גיל 37-38 שלי. ככה שכרגע הנטייה היא באמת ללכת על מה שמציע ד"ר בר חוה.
מבחינת מינונים, אם אני זוכרת נכון, קיבלתי בזמנו 50-100 אחת ליומיים, אני חושבת שקצת שחקו עם המינונים (אני בחורה יחסית קטנה, אז הוא הלך על מינונים נמוכים- וגם זה יצר תגובה די חריפה). עכשיו הוא דיבר על פיוריגון 100.
דרך אגב, יש הבדל בין גונאל אף לפיוריגון? יכול להיות שעם גונאל אף התגובה תהיה פחות חזקה?

אלה באמת מינונים מאוד מאוד נמוכים

היה בפורום פוריות ממש בימים האחרונים שרשור בעניין ההבדל (המינורי, נדמה לי) בין גונאל לפיוריגון. את יכולה לחפש שם.

בהצלחה!

יעל

מאמא75

New member
מגיבה בנושא הדקא כמבייץ

אני קיבלתי דקא שנייה לפני הביוץ (במקום אוביטרל) כי כמוך אני פוליסיצטית וכדי למנוע גירוי יתר. נשאבו לי בסוף 33 ביציות ולא היה לי גירוי יתר אח"כ.
מה שכן מתוכן הופרו 21, והוקפאו 9.
זה גם שיקול שכדי לקחת בחשבון
שיהיה לך המון המון בהצלחה ולמשפחה גדולה ומבורכת ילדים כפי שאתם רוצים

anguly

New member
המממ

אם באמת יש לך תכניות לילד שלישי אז זה נשמע כמו תכנית פעולה טובה למדי.
כי במידה ותחזירי עכשיו מוקפאים ותצליחי בודאי לא תחזרי לטיפולים לפני גיל 36 שאז באמת הביציות כבר יהיו פחות איכותיות.

לגבי הטיפול שהוא מציע לרצפת האגן אני לא מבינה בזה מספיק אבל בודאי אם יש נזק אז כדאי לטפל בו כדי שההריון עצמו יעבור בשלום.

הקושי היחיד שלי עם תכנית פעולה כזו היא, מה קורה אם אחר כך לא חוזרים להחזרה של העוברים.
וזה קורה לפעמים מכל מיני סיבות (חלקן טובות, כמו הריון ספוטנטני ומפתיע, חלקן פחות טובות כמו קושי כלכלי וחוסר רצון בילד נוסף / פרידה מבן הזוג) וסליחה אם נראה שאני מעלה מחשבות לא ממש חיוביות... אבל לא חסרים מקרים כאלה של עוברים מוקפאים שאין להם דורש, שלא יודעים מה לעשות איתם, לאנשים קשה עם המחשבה של לותר עליהם ומצד שני לשמור אותם גם עולה כסף.
בקיצור צריך לקחת בחשבון גם את העניין הזה.

שיהיה בהצלחה

anguly

New member
אהה ולגבי הדקא כמבייץ

זה מאד מקובל כשיש חשש מגירוי יתר, קיבלתי גם באחד הטיפולים.
הוא גורם לביוץ בלי להחמיר את גירוי היתר, הוא אפשרי במידה והדיכוי נעשה באמצעי אחר מדכא.
בהצלחה

מאמא75

New member
אנג'ולי - מה זאת אומרת עולה כסף לשמור מוקפאים

למי עולה? לי או לבי"ח?
אני שואלת כי מהטיפול האחרון שלי נשארו 4 מוקפאים.
הטיפול היה לפני שנתיים וחצי.
נשאבו אז 33 ביציות (!!) הופרו 21, סבב טריים לא הלך, סבב מוקפאים נולדה המתוקה שלי שהיום בת שנה וחצי.
אחרי שהיא נולדה התקשרתי לברר (כי לא קיבלתי שום מכתב) מאסותא ) ואמרו לי שנותרו 4.
אני לא מתכוונת לעשות עוד ילדים (יש לי גם בן מטיפולים בן 4 וחצי) אבל מצד שני אני לא רוצה "להשמיד" את המוקפאים.
הם אמרו לי בטלפון שהיחידה שיכולה לעשות כן זאת אני ע"י הוראה.
הם לא אמרו לי כלום על עלות שלי.
מתנצלת על הארוך פשוט סיקרנת אותי בתשובה שלך
תודה

אחרי 5 שנים

ישאלו אותך אם את רוצה להמשיך לשמור את המוקפאים לעוד 5 שנים, זה עולה בסביבות ה-300 ש"ח לכל התקופה, ממש לא נורא, התשלום עלייך.

anguly

New member
כמו שכתבה לך עוגי

חינם עד 5 שנים, אחר כך בתשלום .
עד כמה שזכור לי זה תשלום פר תקופה ולא תשלום חד פעמים...
ובכל מקרה נגיד שלא תשתמשי, בעוד 10 שנים, מה תעשי בהם?
זה יוצר דילמה מאד קשה, לרוב האנשים קשה לזרוק גם אם לא רוצים עוד ילדים.

מאמא75

New member
נורא קשה באמת לזרוק ונשבר הלב

בטח אחרי סבל של כל כך הרבה שנים כדי להגיע למצב כזה.
מצד שני אני לא מתכוונת להביא עוד ילדים.
יש אפשרות לתרום אותם? בין אם למישהי אחרת (אם בכלל מישהי תרצה...) ואולי למחקר?
לא יודעת, זה אכן נורא מבלבל. אבל גם לשמור אותם סתם במקפיא נראה לי חבל...

anguly

New member
יש אפשרות לטרום למחקר לגבי תרומה לזוג

אני ממש לא יודעת

תמרי1008

New member
בישראל רק יחידנית יכולה לתרום עוברים

זוגות נשואים לא יכולים לתרום עוברים לצורך הולדה. רק למחקר.
זה עצוב וזה מטופש
בארה"ב תרומת עוברים (הם קוראים לזה "אימוץ עוברים") מאד מאד נפוצה.

בעיני מוקפאים זה סוג של תעודת ביטוח

חלילה חלילה כמובן שלא נצטרך אבל אם משהו קורה לילדים, אז יש אופציה לדור המשך. ושוב, זה נורא לחשוב על זה ככה, אבל ככה אני רואה את זה.
ואם יהיו לי פעם מוקפאים אשמור עליהם היטב.

למעלה