התייעצות לגבי צוואה ללא בקשה לאפוטרופוס מסויים

איילה134

New member
התייעצות לגבי צוואה ללא בקשה לאפוטרופוס מסויים

היי לכם

קטני עבר את גיל שנה והחלטתי שהגיע הזמן שאכתוב צוואה מסודרת (כסגולה לאריכות חיים כמובן
)..
נכון להיום, אין לי ממי לבקש למנות כאפוטרופוס על הילד במידה ויקרה לי משהו. הוריי מבוגרים ואני בת יחידה. יש קרובי משפחה וחברות.. ועדיין.. אני לא רואה אותם לוקחים על עצמם בפועל אחריות על גידול ילד שלא שלהם.
פייר, זה מדיר שינה מעיני..

האם יש מכם שכתבו צוואה ולא ציינו אפוטרופוס שהיו מעוניינים בו במידת הצורך? או ביקשו שתפתח קרן נאמנות? האם בכלל יש צורך לכתוב צוואה אם אין אפוטרופוס שאני רוצה להמליץ עליו?
מבחינת רכוש יש לי דירה קטנה שתכף אגמור את התשלומים שלה ומעט חסכונות. אני רוצה לעשות גם ביטוח חיים..
אשמח לכל תגובה/המלצה/תובנה וגם להמלצה לעו"ד/יועץ ביטוח בתחום

תודה!

אמאנחל

Member
מנהל
מחשבות

אני מדגישה קודם כל שאני לא עורכת דין ואני כותבת מהשכלה כללית.
&nbsp
כדאי שתהיה צוואה ובצוואה תצייני לפחות מי את רוצה שינהל את הכספים של הילדים עבורם עד להגיעם לגיל שאת מחליטה עליו, למשל עד גיל 25, או להתנות שחרור כספים רק למטרות מסויימות.
אם לא תכתבי צוואה המדינה תנהל את הכספים עבור הילדים עד הגיעם לגיל 18.
כדאי לעשות ביטוח חיים, כדי שהילד לא יהיה נטל כלכלי על המשפחה שתבחר/תיבחר לגדל אותו. בפרט אם את חושבת ששכר הדירה על הדירה שלך לא יהיה מספיק כדי לפרנס אותו ברווחה.
אני אפילו לקחתי בחשבון שמי שבחרתי לגדל את ילדיי "במקרה ש" יצטרכו לשכור דירה יותר גדולה ממה שיש להם היום, ושיהיה להם מספיק כסף מביטוח החיים לשם כך.
כדאי שיהיה מצורף לצוואה מסמך שבו תפרטי את הנכסים שלך והביטוחים שלך כדי שיהיה קל למצוא אותם.
לגבי מי שיגדל את הילדים. תנסי בכל זאת לחשוב למי בסביבתך יש ילדים בגילאים קרובים לגיל הילד שלך ואת רואה שעושה "עבודה טובה" מבחינת ההורות, ותצייני אותם בצוואה, אפילו בלי לשאול אותם. הצוואה במקרה זה היא בכל מקרה רק המלצה, שאחר כך בית משפט לענייני משפחה צריך לאשר. אני מניחה שהמדינה תפנה למשפחה שציינת בצוואה ותשאל אותם קודם כל, ולהם תהיה הזכות להסכם או לסרב. כדאי שיהיה המידע בצוואה שהילד לא עומד ליפול לנטל כלכלי על המשפחה שתגדל אותו.
מובן שעדיף כן לפנות לאנשים ולשאול אותם. בעיניי פניה כזאת היא המחמאה הכי גדולה, זו הבעת אמון הכי אמיתית במי שהם, כך שלא צריך לפחד לשאול. מקסימום יגידו לא.

אני חושבת שתמיד עדיף שתהיה צוואה, שכל הניירות יהיו מסודרים,

שכל רכושך ורצונותייך יפורטו שם, ובאופן כללי להקל על מי שיצטרך לטפל בעניין עד כמה שניתן, לטובת הילד. אני עשיתי צוואה אצל מישהי מקסימה שהומלצה לי כאן בפורום, ואם תרצי תפני אלי במסר אישי ואכתוב לך את פרטיה. איתה יכולתי להתייעץ, לחשוב ביחד, והיא האירה מצבים שלא חשבתי עליהם.

חשוב לכתוב

דווקא כי אין מישהו טבעי שיגדל את הילד.
מודה שבמקרה הזה לא הייתי עוסקת במי יגדל את הילד. זה לא משהו שהוא פתיר כרגע, ובהנחה שאת בריאה, זה לא דחוף. בהנחה שאין משפחה קרובה מועמדת - יש כל כך הרבה פרמטרים שישתנו עד שזה יבוא לידי מימוש (חמסה חמסה - שלא יבוא בכלל), שאין בזה כל טעם. אנשים מתגרשים, נישאים, יולדים ילדים נוספים, הילד שלך יגדל ויותר קל לגדל אותו - אלה לא משתנים שאת יכולה לשלוט בהם לעתיד הרחוק.
מה כן?
צוואה עם מכתב על אופי הגידול והשימוש בכסף וברכוש.
תעשי ביטוח חיים, אני מניחה שביטוח חיים על שארית החוב על הדירה יש באופן מובנה, ותצאי לבדיקה מה מצב ביטוח החיים שלך מטעם חברת הפנסיה. יש חברות שנותנות לילדים בהיעדר בן זוג 40% (או 60) מהשכר שלך, ויש שנותנות 100% - וזה הבדל ענק!!!
בניהול נכון על הנייר אם יש הכנסות משכר דירה של הדירה הנוכחית, ויש כמיליון שקל ביטוח חיים (והייתי מנסה להגדיר שישמשו לקניית נכס מניב, כך שהקרן לא תיפגע), ויש הבטחה מחברת הפנסיה על המשכורת הנוכחית שלך - מי שיגדל את הילד שלך יהיה מסודר מאוד.
אני ניסיתי לייצר מצב שבו "שווה" למשפחה להירתם לגידול. זה אומר שיהיה מספיק כסף בחודש להוצאות השוטפות (כולל עזרה פסיכולוגית), וגם לשכירת דירה גדולה יותר, ושיהיה גם כסף לנסיעה משפחתית שנתית לחו"ל -ל-כ-ו-ל-ם!. אני רוצה ש"ירוויחו" מהמצב, שהילדים שלי לא ייפלו לנטל, אפילו לא קטן, מבחינת רמת החיים שאפשר לרכוש בכסף, ואת האישור "להרוויח" צריך להבהיר בכתב לטובת כולם. שלא יהיו משקעים, האשמות, רגשות אשם.
אני חושבת שאחרי שתראי שההיבטים הכלכליים מסודרים, ירווח לך קצת.

איילה134

New member
עזרתן לי מאד

תודה לכל המגיבות. זה עזר לי להתחיל להתקדם ואפילו דיברתי היום עם חברת הביטוח.. מקבלת את ההמלצה לכתוב צוואה בכל מקרה וגם אעשה ביטוח חיים מסודר.
אם יש עוד הערות/מחשבות - אשמח לשמוע.

מוסיפה שבפנסיה שבה הילד מקבל את התמלוגים

ביקשו לציין שם ומס תז של בגיר שיוכל לגבות עבור הילד את הכסף. מסיבותי שלי לא עשיתי צוואה אצל עוד אך כתבתי מכתב מודפס עם חתימה בו כתבתי את רצונותי ואדם שארצה שיפרוס חסות על בני ושמתי את המכתב במקום גלוי עם מסמכים רשמיים על רכושי. בהצלחה :)

שלגיה99

New member
ג'ינס שימי לב

שצוואה ללא עדים, חייבת להיות בכתב ידך. לכן צריך להעתיק המכתב לכתב ידך לציין את תאריך כתיבת המכתב/צוואה ולחתום בכתב ידך.

את יכולה לעשות ע"כ חיפוש באינטרנט. ראי למשל באתא כל זכות מה כתוב בענין (לא מצאתי איך להוסיף קישור)

רוןרון40

New member
משתתפת וגינס...אפשר לקבל קצת פרוט בקשר לביטוחים?

לא מכירה את האפשרות הזו

באיזה ביטוח לבדוק?
מה צריך לבקש?
איך משפיע על הפרמיה.. אם בכלל אפשר גם בפרטי. תודה

לדעתי מדובר על פנסיות חדשות

אני בהראל ויש שם אפשרות לוותר על חלק של בן זוג ושהיתום ירש את הפנסיה. מדובר רק עד גיל 21 של הילד...פשוט לברר אצל מי שמפעיל את הפוליסה שלך

טיפ נוסף

אני גם מתעסקת בזה בדיוק, מחפשת אפוטרופוס... אם כבר את עושה צוואה, תשקיעי ותלכי להפקיד אותה ברשם הירושות, כךתהיי בטוחה שאם חו"ח יהיה צורך, יוציאו את הצוואה שלך. אם את משאירה אצל עורך הדין שעורך לך אותה הוא לא בהכרח יידע מה קורה איתך.
ועוד טיפ נוסף - אם את כבר בכיוון, תחשבי אם את רוצה להשאיר הוראות במקרה שחו"ח תישארי בחיים אבל במצב שלא מאפשר לך לתפקד. למקרה כזה עושים צוואה בחיים, גם למקרה הזה את יכולה להיעזר בעו"ד ולהפקיד אותה במשרד הבריאות.
אני מנסה לסדר את כל הפרוצדרות האלה יחד - צוואה, אישור חיתון...

איילה134

New member
ממש שישו ושמחו

היי לך

מניסיון, האישור חיתון זה החלק הכי פשוט. . . לצערי אני בעצמי אפוטרופוס של אחד מהורי וזו התעסקות בירוקרטית לא פשוטה בכלל. הרבה כאב ראש וריצות. לכן, בין היתר, קשה לי לבקש מאדם אחר שיהיה אפוטרופוס עליי או על הבן שלי.
מקבלת את ההצעה שלך להפקיד את הצוואה אצל רשם הירושות. זה באמת חשוב! בזכות התגובות שלכן והמלצה של אחת האמהות קבעתי פגישה עם עורך דין ואקדם את הנושא. אני מעדיפה להתמקד בעל מה שיש לי עליו שליטה ובמה שאין -להניח לו

שיהיה לך גם בהצלחה בגיבוש ההחלטות ובקבלת אישור חיתון.

יחידה2

New member
גם לי אין אפוטרופוס מועדף

לא כתבתי עדיין..ואין אף אחד שארצה.אפילו אחיותיי..בעיה..

למעלה