התייעצות לגבי צורת טיפול ניתוח/ תרותפתי

nsy1987

New member
התייעצות לגבי צורת טיפול ניתוח/ תרותפתי

הי בנות,
אז הייתי אתמול אצל חמני. קודם כל. חייבת לספר לכם שהוא מדהים. ישבתי אצלו שעה ועשרים דקות. הבן אדם שם את כל המידע על השולחן. השקיע זמן. בדק יסודי מאד (בשונה מסוריאנו שבעיקר ירד עלי שאני מכווצת ושאשחרר כי א"א לבדוק אותי ככה) הסביר במלוא הסבלנות על הכל. סיכונים סיכוניים ודרכי טיפול. נתן לי את הנייד והמייל שאשמור איתו על קשר ואם יש שאלות אז אני מוזמנת לשאול. וכשיש תוצאות לבדיקות נדבר. פשוט מדהים.
עכשיו הוא טוען שממש מישש נגעי אנדו על הרצועות של הרחם. ושלדעתו המצב שלי לא קל. ויש סיכוי טוב מאד. שיש לי גם אדנומיוזיס.
הוא אמר שממליץ להתחיל עם ויזאבל ולראות אם עוזר ואם לא נחפש דכוי מתאים. לגבי ניתוח. הסביר לי את כל המעלות אבל במפורש הזהיר שלא אחשוב (בשונה ממה שאמר לי סוריאנו) שאם אעבור ניתוח ואהיה על דכוי הכל יגמר. במפורש הסברי שזה תיק עד גיל המעבר. ויש מצב טוב שהכאבים יוקלו מאד אבל לא מתחייב לזה.
הוא אמר שביינתיים לדעתו אני יכולה לחיות עם טיפול תרופתי בלי כאבים ובלי ניתוח אבל זה דחיית הקץ בלבד. ולא מתחייב לכמה זמן. ושבטוח מתישהו בשנים הקרובות נצטרך לעשות את זה. גם כדי לאבחן סופית וגם להוציא וגם לדעת כמה חמור המצב.
עכשיו, כן דיברנו על זה שיש לי 3 בנות בבית (הקטנה בת שנתיים בלבד) ואנחנו מאד רוצים בן. אבל לא עכשיו. עוד כמה שנים. ושזה חלון זמן לנסות לבדוק (בניתוח) מה המצב, מה החומרה ולמצוא גם טיפול תרופתי מתאים. ולא לדחות את זה שאני אנסה להיכנס להריון נתחיל עם כל הסבב. (וביינתיים אין לי ב"ה בעיות פוריות. השלחות חופשיות ונקיות)
שלח אותי לסיטי ולMRI לנסות לראות מה חומרת מעורבות המעיים והשלפוחית כי יש לו תחושה שהם עמוק בעסק ושיש גם מוקד רקטווניגנלי. ואמר שהתוצאות גם פקטור לניתוח.

זהו. החלטה שלי עכשיו. אם לנסות רק טיפול תרופתי ולדחות את הניתוח ללא תאריך, ולזרום ולראות מה קורה ואיך אני מגיבה (כפי המלצת חמני)
או כן להתייחס למה שאמר סוריאנו שמתישהו אצטרך לעשות זאת וכל עוד לא נוציא את הנגעים הסיכוי שהדיכוי יחליש את הכאבים נמוך. ואם בכל מקרה נעשה את זה מתישהו אז למה לסבול ביינתיים?
מה אתן אומרות?

simba1231

New member
רבע תשובה ושאלה

קודם כל מה שאת שואלת זאת באמת שאלה נורא קשה ונורא אינדיבידואלית... אני הייתי משלימה את הבדיקות שד"ר חמני ביקש ומשאירה את ההתלבטות בינתיים (אבל לי נורא קשה לקבל החלטות...). על הדרך גם תראי אם דיכוי תרופתי עוזר. בכל מקרה אל תדאגי לגבי הניתוח (דחיית הקץ וכ"ו), לי לפחות הכאבים של הניתוח היו הרבה פחות קשים מהכאבי מחזור לפני והחיים פשוט הם לא אותם חיים מאז הניתוח (רק לטובה).
לגבי ד"ר חמני, את יודעת במקרה אם הוא מקבל מטופלות חדשות? איך הגעת אליו? פרטי או דרך המרכז אנדו'?

nsy1987

New member
ד"ר חמני

אני הגעתי אליו דרך שר"פ הדסה. הומלץ עליו כאן כמה פעמים מכמה בנות בחום רב.
ואני מטופלת חדשה שלו. הוא שאל אותי מי ראה אותי קודם ולמה הגעתי אליו.
הסברתי לו די בעדינות שלא הרגשתי מספיק בנוח עם סוריאנו ולא קיבלתי מספיק תשובות ושאני רוצה להבין ולדעת מה מצבי לפני שאני הולכת לניתוח.
ושאני רוצה לטפל בעצמי ולפתור את ענין הכאבים כי נשבר לי כבר לסבול. זהו.
הוא די נתן לי תחושה שאנחנו יוצאים ביחד לדרך לא ידועה של חתחתים ומהמורות שננסה להבין מה מתאים לי מה נכון לי ומה הכי עוזר לי.
אני חייבת להגיד שבמצב כזה. לי חשוב שיש לי למי לפנות מתי שאני צריכה.

לדוג', אני נוטלת אספירין. והוא המליץ על ויזאבל. ושוחחתי עם ההמטולוגית שלי היום שאמרה שויזאבל יכול להיות מסוכן בשבילי ושהיא תבדוק את זה ואם יהיה צורך אחזור לחמני
לחפש תרופה אחרת. ואני רגועה ולא מתחילה עם הלחץ "איך אתפוס אותו"/ "איך אצור קשר" "מה, שוב אשלם על ייעוץ פרטי?. כי כבר אני על הגבול עם החזרי הביטוח והקופ"ח...,
אני יודעת שאכל להתקשר/ לשלוח מייל או SMS והוא יחזור אלי. לי אישית חשוב לדעת שיש מי שמלווה ולוקח אחריות וכשאת מקבלת החלטה למשהו כמו ניתוח או תוצאה של בדיקה את חוזרת אליו, והוא שומע אותך
ולא טלפון שבור דרך המזכירה שלו.
אני מציינת שהוא נראה קצת חולה עדיין אבל נראה שהוא בתפקוד מלא, דיבר על ניתוח אתמול, ניתוח מחר, כאילו הוא מתפקד כרגיל.

ואוףףףףףףף עם הניתוח הזה.

לואי84

New member
ניתוח או לא ניתוח

מכיוון שאת אומרת שלא סבלת מקשיים להכנס להריון, ב"ה, השאלה העיקרית במקרה שלך לדעתי היא איכות החיים שלך. עד כמה האנדו' משפיע על התיפקוד היומיומי.
ניתוח עושים לרוב מ-2 סיבות; שיפור איכות החיים או הגדלת סיכויי פיריון. סיבות נוספות יכולות להיות למשל ציסטה מאד גדולה שכדאי להוציא. או אם אכן חוששים בסבירות גבוהה שיש מעורבות של המעיים/השלפוחית.

ו

nsy1987

New member
כואב לי על בסיס יומי+ יחסי מין הפכו לגהינום

ואני לא יכולה לעמוד רצוף יותר משעתיים (גם אם יש הפסקות מנוחה קלות באמצע).
הוא שלח אותי לסיטי כדי לראות אם המעיים מערבות כי התרשם כך. וגם הצינור בין הכליות לשלפוחית כי השלפוחית כל הזמן כואבת ומידי פעם כואבת מאד :(
תוסיפי לזה שיחסי מין הכואבים והכאבי תופת שאחריהם הפכו את הדבר הכי יפה של הזוגיות לסבל, למשהו רובוטי ומתוכנן (לא כדאי לשכב בצהריים כי אין תפקוד עד הבוקר שאחרי... וכדומה... או, התינוקת בוכה, )

כל השאלה היא האם יש סיכוי שרק עם ויזאבל/ תרופה דומה בלי ניתוח אני אתגבר על כל הכאבים.

ליה1997

New member
היי לך

גם אני הייתי ככה בהתחלה, וויזאבל שיפר את המצב שלי לחצי שנה בערך,.. אבל עכשיו זה מתדרדר שוב אז אני פונה לניתוח

לואי84

New member
אצל כל אחת זה שונה

יש כאלה שהויזאבל מאד היטיב עם הכאבים שלהן. אי אפשר לדעת עד שלא מנסים. אם זה לא עוזר, כנראה שלא יהיה מנוס מניתוח. (חשוב לדעת שגם ניתוח לא תמיד פותר את כל הבעיות במאה אחוז).
אבל חשוב שתעשי באמת את כל הבירורים האפשריים. האם הוא לא דיבר איתך על אולטרסאונד רקטלי? במידה ולא, הייתה שואלת אותו לגבי זה.
ממה שידוע לי זו הבדיקה המומלצת לראות אם יש מעורבות של אנדו' במעיים. כמובן במידה ועושים אצל מישהו מומחה.
אם בכל זאת סי.טי, אז ממליצה לך מאד לעשות רק במקום עם סי.טי. מופחת קרינה.

בהצלחה

PooMiKiT

New member
דר חמני

דר חמני אבחן אצלי אנדומטריוזיס לפני שמונה שנים. אחרי אשפוז ארוך הוא היחיד שידע לאבחן והיה מאוד נגיש . עם זאת, אז הוא היה רופא צעיר שרק חזר לארץ והתלהב יתר על המידה מלנתח אותי ולכן בחרתי לא לעבור אצלו את הניתוח. מאוד מסכימה שהנגישות של הרופא חשובה מאוד ולכן בטוחה שהוא יוכל לתת לך מענה. לגבי ניתוח- לי לא היתה התלבטות כי לא היתה לי ברירה אבל הוא שיפר את איכות חיי ועד שהפסקתי עם הדיכוי ההורמונלי לא היום לי בכלל כאבים ו
בנוסף ההחלמה היתה לי די קלה. אני באופן כללי לא דוגלת לרוץ לניתוח אבל כפי שנאמר כל מקרה לגופו.

למעלה