התייעצות לגבי קניית מזגן חדש

NY STEEL

New member
התייעצות לגבי קניית מזגן חדש

שלום לכולם,
בדירה שלי יש מזגן מיני מרכזי אלקטרה בן 10 שנים.
בשלוש שנים האחרונות המזגן מרבה לעשות תקלות והתיקונים עולים לי המון כסף, לכן החלטתי להתקין מזגן חדש.
הדירה שלי היא יחסית קטנה - 2 חדרים, פלוס מינוס 40 מ"ר.
תפס את עיני מזגן של טורנדו שנקרא Diamond 35i שיכול להתאים לי, גם מבחינת המחיר. למישהו יש ניסיון עם הדגם הזה?
דבר נוסף, טורנדו מאוד מתגאים בפרסומות שלהם שרמת השירות שלהם היא מאוד גבוהה (טכנאי מהיום והיום וכיו"ב). האם באמת כך הדבר?
ועוד דבר אחרון - האם יש למישהו מושג כמה צריכה לעלות התקנה של מזגן מיני מרכזי על תשתית קיימת?

תודה רבה

amitzahavi

New member
יש בפורום מומחה

מיצויסי שמו אם אני לא טועה. הוא עם שם אדום.
בזמנו גם אני העלתי שאלה אם נכון לקנות טורנדו והטורנדו של תלונות שקיבלתי פה היה "לא" חד וחלק. לדברי המבקרים איכות המוצר והשירות נמוכים ביותר.
הומלץ לי על דגם מזגן ואני מאוד מרוצה. קח בחשבון שעלות התקנה (התקנה בסיסית מגיע עם המזגן לרוב כשנקנה ברשתות הגדולות) עד 3 מטר. מעבר לכך ישנם תוספות על כל מטר התקנה, כל חציבה ובכלליות כל מה שבעל המקצוע יצליח לסבן אותך כפי שאנחנו רגילים כשנכנס מישהו הביתה.
בנוסף ממליץ להיכנס לאתר הזה: http://www.barrabi.com/ ולבצע חישוב של נפח המזגן הדרוש בהתחשב באקלים, מיקום ואופי הדירה כדי לקבל מושג איזה תפוקה אתה צריך לדרוש מהמזגן שאתה קונה. חשוב גם לברר חיבורי חשמל זמינים כמו תלת פאזי או חד פאזי במידה וזה רלוונטי לפי גודל היחידה.
בהצלחה!

amitzahavi

New member
ולגבי התשתית הקיימת

להבנתי מאז המעבר של המזגנים לגז ירוק בשנים האחרונות, קוטר הצינורות שונה ולכן יש צורך להניח צנרת חדשה.
שמעתי המון דיונים בעד ונגד הנחת צנרת חדשה (למשל ניקוי בחומר מיוחד) אך במידה והתהליך לא נעשה נכון זה אלול לפגוע ביחידה.

יוסיזיו

New member
בפרסום אין על טורנדו ,אלופים.

אני לא הייתי ממליץ לך לדירה בסדר גודל כזה מיני מרכזי,עדיף לקחת 2 מזגנים קטנים כך תחסוך הרבה חשמל.
אם בכל זאת מיני מרכזי קח את התדיראן ווינד 35 ההספק שלו מתאים + למה שאתה צריך כי אלקטרה EMDV27 גבולי והEMDV35 חזק מידי.
לגבי צנרת אפשרי להתאים ללא בעיה אבל !!! חובה לבצע שטיפה בחומר מיוחד ממיס שמן כדוגמת ה R141B ויבוש בחנקן ובשום אופן לא רק בחנקן כי צריך לנקות את השמן הישן מהצנרת הוא פוגע בשמן של המזגנים החדשים.
שטיפה כזו,שינוי והתאמת צנרת והתקנה על תשתית קיימת 1800-2000 ש"ח לא כולל עבודות גבס אם צריך.
לכן אם יש לך אפשרות להתקנת 2 מזגנים בודדים יצא לך יותר זול ויותר חסכוני בחשמל.

OLYMPIAKOS8

New member
ואתה אלוף בלהיות אינטרסנט - אז ?

לי יש מזגן מיני מרכזי של טורנדו DIAMOND 40 1PH .
מזגן שמקרר נפלא וחסכוני מאוד בחשמל .
בפעם היחידה שהייתי צריך טכנאי ( מזגן היה מקצר ) , הגיע טכנאי תוך יום כמו בפרסומת שלהם ופתר את הבעיה ( חיווט חוטים )

זאת דעתי לפחות...

יוסיזיו

New member
אינטרס למה?? אני עובד עם כל החברות בלי יוצא

מן הכלל כולל טורנדו.
יש מזגנים זולים מהם וטובים לא פחות,אתה בר מזל מבין אלו שלא נזקקו לשרות שלהם בתכיפות,אני עומד מהצד השני ורואה.
לגבי האלופים בפרסום אולי תוכל להראות לי ולכל הפורום הנכבד הזה חברה שמפרסמת יותר מהם בכל אמצעי המדיה ?.

OLYMPIAKOS8

New member
אני כמעט ולא מגיב בפורום , אך

מרבה להיכנס ולקרוא . ולהיזהר מחברות שצריך להיזהר בתור צרכן .

נתקלתי לא פעם בהודעות שלך בצורה מגמתית נגד טורנדו , ובתור לקוח שיש לו מזגן שלהם מאוגוסט 11 ( 5 שנות אחריות קיבלתי על המוצר איפה זה קיים בחברה אחרת??) ומאוד מרוצה מהמזגן ומהשירות החלטתי להגיב לך

שצריך לתת על הראש נותנים , אבל שצריך לפרגן מפרגנים

ושוב זו דעתי בלבד.. איני יודע אם יש לקוחות שלהם שלא מרוצים מהמוצר/מהשירות .

ולגבי המשפט האחרון שכתבת - האם בוחנים חברה לטוב/לרע ע"פ מדד הפרסום שלה ?! מאיפה כתבת את הבולשיט הזה ?!

לסיכום אם אתה באמת מומחה מזגנים כמו שאתה מתיימר להיות תתעסק בלתת מהידע ומהמקצוענות שלך לאנשים ולא דעות לא אובייקטיביות

dani666

New member
שאבין - הניסיון שלך ממזגן אחד עדיף ...

.. על נסיונו של מתקין מזגנים מקצועי שמתקין את כל הסוגים (כולל טורנדו)?

(רץ מהר להתקין מזגני טורנדו).

OLYMPIAKOS8

New member
ההשוואה שעשית ממש לא רלוונטית

הבחור שפתח את הנושא בחר להתייעץ לגבי מזגן שמעוניין לרכוש , כזה שמותקן בביתי .

אני לא בא לסנגר על חברת טורנדו ושוב אציין שאיני יודע אם השירות שלהם בכללי הוא מעולה / רע . אבל במדינה כמו שלנו שאנשים " הולכים עם העדר " וקראתי את התגובה של יוסי ועוד תגובות שלו בעבר על טורנדו הייתי חייב להעיר

הוא מסומן כ"אדום" אצלכם בפורום - שיתרום מהידע שלו לטובת הכלל . ולא ביקורות חיוביות או שליליות על חברות כאלו או אחרות . ככה מתנהל כל פורום מותקן כמדומני . שה"שבט" או במקרה שלנו הצרכנים יאמר את דברו, ונצביע בכיס לגבי חברות שאינן יודעות לתת שירות או איכות מוצריהם גרועים

dani666

New member
אתה אמיתי ? חלק מהידע "שלו" זה ביקורות. ...

... אני למשל נזהר מלתת בקורת על סמך מוצר אקראי שמותקן בבביתי ותקופה לא ארוכה (אני מוכן להמליץ על מזגני התדיראן בני ה 16 שיש אצלי, אבל נראה לי שזה מעט לא רלוונטי לימינו), בנגוד אליך.

"יוסיזיו" יכול לתת בקורת (ולא רק לענות לשאלות של "צריך לעשות וואקום?") על סמך ניסיון רב שנים עם כל/רוב היצרנים בשוק. כולל טורנדו. ככה בהחלט מתנהל פורום מתוקן.

שלוקמן

New member
+1 הוא נשמע ממש אמין...

לא פעם נעזרתי בתשובות שלו לשיקול בקניית מזגן.

carmonle

New member
אין אמין יותר מיוסי ואני משתתף בפורום שנים

חוות דעתו כולל ביקורת על מוצר זה או אחר או איכות השירות של יצרן, עוזרת לנו הצרכנים לא לבצע טעויות בקבלת החלטות.

בשנה האחרונה אני נעזר בשרותיו של יוסי בהתקנת בהתקנת מזגן מרכזי בדירה בבניה בהרצליה. וכן נעזרתי ביוסי בשידרוג מזגן מרכזי בדירה הנוכחית בה הנני מתגורר בהוד השרון. השוק מלא בחאפרים ובאנשים הטוענים להיות בעלי ידע וניסיון במיזוג, אך בד״כ זה לא המצב. לי יוסי עזר לא לבצע טעויות ולקבל החלטות שגויות ונפגשתי עם יותר מאיש מיזוג אחד או שניים בחיי.

נפגשתי עם חברת מיזוג מטעם הקבלן ונציג המכירות לשאלותי משיב שאין אפשרות במערכת מיני מרכזית להתקין מערכת בקרה אלקטרונית שמאפשרת להדליק מזגן מיני מרכזי מכל חדר והפעילו בחדרים הנדרשים בלבד. מערכת כזו מותקנת אצלי בדירה כיום, הותקנה על ידי יוסי וגם קיימת אצל חבר ממנו למדתי על כך לראשונה.

כתבתי על כך בעבר בפורום ואני מצרף הקישור לכך בנושא שדירוג מזגן מיני מרכזי 5 כ״ס

ערן

carmonle

New member
לאחר שימוש במערכת המיזוג המשודרגת בחודשיים

האחרונים, אני יכול לדווח מניסיון אישי כי איכות המיזוג בדירה השתפרה מאוד.

הדירה שלי עם כיווני מזרח דרום וקצת מערב חמה מאוד. אך כיום אני יכול לקבוע באילו חדרים יעבוד המיזוג ובאילו לא. סיפורי המעשיות שסיפרו לי שהתעלות בתיקרה יקרעו מהעוצמה באם אתקין דמפרים בסלון לא נכונים כאשר יש מערכת אלקטרונית שמפקחת ומוסתת בהאם למספר החדרים / יציאות המופעלים.

ערן

יוסיזיו

New member
אז בוא ואגיב לך על הטרוניה שלך כולל דוגמה

מהשטח לגבי שרות טורנדו.
אבל קודם כל תקרא תגובה שלי מהיום בפורום שיפוץ ובניה כאן בתפוז לגבי ניתוח המחירים בעלויות המזגנים וזה קצת ארוך אז אינני רוצה לחזור כאן אבל כדאי שתקרא ותבין לגבי הפרסומות והעלויות שלהם בהשלכה על מחיר המוצר ובסוף העלות אצל היצרן בסין והוא בשום אופן לא יפסיד וגם טורנדו בארץ לא תפסיד.
בנוסף על כך כפי שכתב כאן גולש וציינתי זאת לא פעם על מזגני טורנדו מרויחים הכי הרבה במכירה ישירה ועוד הרבה מאד מתנות וצ'ופרים לנו בעלי המקצוע אז מבחינת אינטרס מסחרי כלכלי מאד עדיף למכור טורנדו.
ועכשיו לדוגמה למה לא ממליץ וזה אחד מ.... ואתה בר מזל הן ביחידה שלא עושה לך בעיות ובתיקון שעשו לך.
ספק שלי מכר מזגן טורנדו ללקוח באופן ישיר וביקש שאבצע את ההתקנה,ההתקנה בוצעה כהילכתה כולל ואקום וכל הדרוש,המזגן פעל 3 חודשים והתקלקל,הלקוח הזה פנה ישירות לטורנדו כפי שלקוח צריך לעשות,הגיע טכנאי ראשון זיהה בעיה של דליפת גז בתוך היחידה הפנימית ואמר שצריך להחליף יחידה אבל אינו מוסמך לאשר,לאחר כמה ימים הגיע טכנאי בכיר ואמר שלא מאשר החלפה ויגיעו לתקן,שוב המתנה הגיע צוות פירק צנרת מבחוץ
הניח את המאייד על הריצפה וביצע ריתוכים פנימיים והרכיב את המזגן מחדש כולל מילוי גז ועזבו,לאחר שבוע ימים המזגן הפסיק שוב,שוב בא טכנאי ואמר שיש דליפה בחיבור הצנרת ושיקראו למתקין כי אינו מגיע לחיבור(מי ניתק צנרת?? טכנאי טורנדו),הגעתי למקום ונכון לא גישה הכי נוחה ואינני צעיר רק בן 60 + ,סידרתי את הצנרת שפורקה/חוברה בידי טורנדו ותוך 15 דקות המזגן חזר לעבוד.
זו דוגמה לזלזול בלקוח ובריחה מאחריות כי קודם כל לא מתקנים יחידות פנימיות צריך להחליף מיד!! הצנרת כמו נייר.דבר שני טרטור הלקוח,ודבר שלישי חמור לא פחות מבחינתי זה לזרוק על המתקין בעיה שהם בכבודם ובעצמם יצרו.
וזו רק דוגמה אחת מני רבות,מה גם שטורנדו הודיעו לכל העוסקים בענף שבמידה וימצא חוסר גז במזגן הטכנאי לא יתקן ויפנה את הלקוח למתקין זה בניגוד לכל החברות.
תאמין לי שבגילי ובניסיוני בענף עברתי עשרות אלפי מזגנים ואינני רוצה לתת ללקוחותי המלצה שתהה בומרנג כלפי לא רק מבחינת המזגן עצמו אלא גם לגבי שרות ובתדיראן ובאלקטרה יש לי את הטלפונים הישירים של הבכירים שגם בלי התערבותם הבעיות נפתרות מהר טוב כי אין 100% במוצרי חשמל.

Nunatak

New member
המשפט האחרון

אין 100% במוצרי חשמל, זה הרבה מאד גם עניין של מזל ואופי שימוש.
יכול אחד לרכוש מכונת כביסה של מילה ב7000 ש"ח שתתקלקל אחרי חודשיים (ואגב יש לה אחריות לשנה אחת) ויכול השכן ממול לרכוש מכונת כביסה של זנוסי ב1000 ש"ח (עם 3 שנים אחריות) שתחזיק מעמד כמה שנים טובות.

שלוקמן

New member
תוכל לתת חוות דעת על המזגנים "הזולים"

Saga, Peerlees ' Cmedia ,Family,GALANZ,Haier וכו...
יש הבדל של 1000 ש"ח כמעט בין מזגני איכות "אלקטרה, תדאירן, טורנדו" לבין המזגנים שציינתי. האם המזגנים הללו עד כדי כך לא טובים? האם יש חלפים בשוק למזגנים המוזלים הללו? או שזה סוג המזגנים שהם עובדים עד שהם עובדים? תודה על העזרה.

יוסיזיו

New member
סקירה כללית על המזגנים הזולים

סאגה ומידאה הם מזגנים שורנדו מייבא ומפיץ,דגמי הטורנדו בעצמם מיוצרים על ידי מידאה שכשלעצמו מפעל בין הגדולים בסין יש חלקי חילוף בבמחסן מרכזי בראש העין.
פמילי הנו מותג של חברה ברעננה,יש שרות על ידי קבלנים אזוריים.
האייר מיובא על ידי ניופאן שרות וחלפים לא נבדקו.
גאלנץ הינו מפעל יצור מזגנים שמשווק ומייצר לכל דיכפין וגם תדיראן רכשו ממנו מזגנים.
פרלס ,שם מותג מנצרת על בסיס הרמקולים המפורסמים,בעבר נסיון לרכוש חלפים הביא להחלפת מזגן.
ישנם עוד סוגי מזגנים בשמות שונים ומשונים וההבדל יכול להיות רציני גם אם אותו מפעל ייצר עבור יבואנים שונים כי חלק מהרכישה במפעל מתבטא במפרט מוזמן מראש כמו תדיראן /אלקטרה או רכישה מסל מוצע ,רק סמן V ליד מה אתה רוצה שיהיה במזגן.
חלק מהמסקנות שאני מגיע אליהם הינו איכות הפלסטיק ,עמידות הצירים של הפנל הקדמי,סוג וטיב כרטיס ההפעלה,טיב ואפשרויות התפעול של השלט והפונקציות שיש במזגן,והכי חשוב והכי כואב בכיס זה סוג המדחס והיצרן שלו כי המפעלים לא מייצרים מדחסים ,יש הטעייה מסוימת בפרסומים כמו הכרזה בהדגשה "מדחס בטכנולוגיית טושיבה" או מדחס טושיבה אמיתי שהרבה יותר יקר.
בדיקה ראשונה ומשקפת את האיכות היא כשאני פותח אריזה אני מוציא את סרגל ההתקנה וכאן כבר מתגלים ההבדלים,אם סתם פח מכופף או סרגל מסיבי מסומן כולו במידות לצנרת מכל ולכל פינה.
במזגנים הזולים הכי כדאי שיעבדו ככל האפשר ואם מתקלקלים והכוונה בתקלה רצינית אז להחליפם בחדשים.

prizman

New member
חבל שאין לי מישהו עם הידע שלך כאן.

מאחר ואני חי במדינה בה נאלצים להפעיל מזגן 24 שעות ביממה 365 יום בשנה (בערך, לא בדיוק) סקירות כאלו לגבי המצאי המקומי
היו יכולות לעזור לי מאוד.
בינתיים אני משתמש במה שאתה כותב כאן כדי לעזור בקבלת החלטות לחברים בישראל.
הרשה לי להודות לך על הזמן והידע שאתה משתף בפורום.

יוסיזיו

New member
אולימפיקוס עוד דבר קטן קרא טוב את פתיח השרשור

השואל כותב בפרוש שטורנדו גאים בפרסומות שלהם לכן באה התגובה כפי שהיא ואם תשמע בהצעתי לקרוא בפורום שיפוץ ובניה תבין עד כמה עלות פרסומות כאלו משפיעה על המוצר כלומר על התמחור שלו מהבסיס.

למעלה