התייעצות לגבי ראוטר

AnnaScott

New member
התייעצות לגבי ראוטר

שלום,

קרובת משפחה שלי מחוברת להוט במהירות 100 מגה. יש לה הוטבוקס 1 (היא שידרגה מהירות ממש לאחרונה וזה מה שהטכנאי הביא לה, לפני זה היה לה ציוד מאוד ישן שלא תומך במהירות).

הנקודה היחידה של הוט בבית נמצת בממ"ד, שם גם החדר עבודה ומחשב נייח שמחובר אלחוטית (וזה יהיה ממש בלאגן לחבר אותו חוטית, ככה שזה פחות אופציה). יש גם מגדיל טווח של TP-Link TL-WA850RE nMax 802.11n Universal Wireless N 300Mbps, אבל עם הראוטר הקודם שהיה שם, היתה קליטה רציפה בכל הבית ובלי בעיות, בלי השימוש במגדיל טווח (אבל הוא היה של הציוד הישן של הוט ולקחו את זה).
השטח הכולל של הדירה הוא 118מ"ר, והמרחק בין הממ"ד לסלון הוא כ-10-11 מטר.

בהתחשב במגבלות האלה (לא מוסיפים עוד נקודה של הוט, ההוט בוקס צריך להשאר בממ"ד, יש גם סטרימר וניידים שמתחברים אלחוטית), אפשר לקבל המלצה על ראוטר אמין עם קליטה טובה? התקציב הוא בסביבות 600ש"ח. רצוי מKSP, זה הכי קרוב לה. כרגע היא תקועה בלי אינטרנט (כל הזמן מתנתק) והיא רוצה לקנות ראוטר כבר מחר.

תודה! :)

rafid1

Active member
מנהל
בסלון יש מן הסתם גם נקודה של הוט, לא?

אז למה לא פשוט להעביר את ההוטבוקס לשם כבר כעת?
&nbsp
אגב, אני הייתי מבקש מהוט שני דברים (חינם):
1. להחליף להוטבוקס 2
2. לספק 2 מתאמי מוקה - כדי לממסר את האינטרנט "בחזרה" לממד, וטובת חיבור המחשב ששם. ממד זה עניין בעייתי לכל ציוד WIFI שלא יהיה.
&nbsp

AnnaScott

New member
אין נקודה בסלון

היא לא מחוברת לטלויזיה ובממ"ד זו הנקודה היחידה.
&nbsp
היה לה בממ"ד ראוטר סביר של TP link אבל זה היה ציוד של הוט אז לקחו לה אותו. אני אנסה לסדר לה הוטבוקס 2, אבל עדיין הקליטה לא תהיה טובה מספיק מהממ"ד. אם הראוטר הישן עשה את העבודה, אז אחד חדש וטוב יותר יסדר את העניין.
בשילוב עם המגדיל טווח שכבר יש לה זה בטוח יעבוד, כרגע זה פשוט עובד גבולי עם ההוטבוקס.

rafid1

Active member
מנהל
גם אפשרי להחליף את הנתב שלהם בשלך (להפוך אותו למודם)

חשבתי שהטלוויזיה בסלון דרך חבילת TV שלהם. בכל מקרה שני מתאמי מוקה יתנו לך ממסור טוב של הרשת גם מהממד החוצה.

AnnaScott

New member
המוקה זה אלחוטי?

ואיך מתקינים את זה? לא יצא לי להתעסק איתם לפני.
חיווט זו ממש בעיה שם. באמת הכי רצוי לקנות ראוטר טוב לדעתי.

rafid1

Active member
מנהל
לא, קווי ע"ג הכבל של הוט עצמם.

אם הם עושים את זה תרוויחי גם נקודה של הוט בסלון, אליהם יתחבר או מודם/מוקה שלהם.

AnnaScott

New member
שאלתי אותה

היא מעוניינת בראוטר בלבד.
חיבורים חוטיים זה ממש בעייתי שם.

AnnaScott

New member
כן, ראיתי

השאלה היא איזה מהם בטווח של עד 600ש"ח פחות או יותר...

AnnaScott

New member
תודה!

לא תהיה בעיה להזמין אותו לארץ מבחינת חסימת תדרים?
יש קו ישיר בין המיקום של הראוטר בממ"ד לבין הקיר האחורי בסלון - 10-11 מטר (הדלת תמיד פתוחה). האם יהיה צורך במגדיל טווח AC? אם כן, יש אחד מומלץ (גם אלי אקספרס בא בחשבון)?

rafid1

Active member
מנהל
הנסיון מראה, שיש סבירות של 95%~ שלא תהיה בעיה ...

אין שום דרך להגיד בוודאות אם יצטרכו AP או לא, רק ניסוי ותהייה. אגב, תמיד תוכלי להשתמש בנתב עצמו כמגדיל טווח להוטבוקס ולא כמחליפו (אם תהיה בעיית טווח השימוש עצמוני)....

למעלה