התייעצות לגבי ריצה למרחקים ארוכים

התייעצות לגבי ריצה למרחקים ארוכים

אני לא חושבת שהצגתי את עצמי בפורום הזה באופן רשמי. אני נועה, בת 40 וקצת ממודיעין, אמא למאיה ויובל שיחגגו בקרוב 10 ושירה ורוני, בנות ארבע ורבע... עד לאחרונה עשיתי בעיקר ספורט בתוך אולם: ספינינג, מדרגה, פילאטיס, פיטבול וכו'. רכבתי XC באופן מזדמן עם האיש שלי. עם הכושר בא התאבון ולפני שבעה שבועות התחלתי לרוץ בחוץ לפי תכנית הריצה של דובב מזור מאיילות (הורדתי מהרשת). התכנית מתאימה לי היטב ואני מרגישה את הכושר ההולך ונבנה בזכותה. השבוע הוא השביעי בתכנית - שבוע מנוחה שבו אראה בפעם האחרונה את המספר 4.... במוצ"ש רצתי בפעם הראשונה 7 ק"מ ואפילו נהנתי. במקביל עשיתי גם ארגומטריה במדיקס ונאמר לי שהכושר שלי מוגדר "טוב מאד" והדופק המקסימלי הוא 180. יש עדיין אחוזי שומן להפטר מהם והBMI דורש שיפור. אני נהנית לרוץ לבד ולא בקבוצה. העניין שלי בריצה היה בין היתר כי זה ספורט שאפשר לעשות בכל מקום ובכל זמן וכל מה שצריך הוא נעלי ריצה. (וגם... בגדים מנדפי זיעה, שעון דופק, מחזיק לMP3, אזניות אבל מי סופר....). אני משוכנעת שכיף לרוץ עם עוד אנשים אבל זה דורש עמידה בלוח זמנים וכו'. חברה מפה הזמינה אותי לרוץ איתה ואני מקווה שזה עוד יקרה אבל ברור שלא על בסיס יומיומי. אני רצה בקצב משתנה - תלוי כמה עליות יש בדרך (היתרונות והחסרונות של עיר העתיד
) משהו כמו 6.5-7.5 דקות לק"מ. הדופק שהשתולל קצת בהתחלה, בעיקר בעליות, עומד על 153-155 ממוצע לאימון (בספינינג הוא ירד מדופק כזה ל144-147. מי היה מאמין שספינינג יהפוך לסוג של שחרור...).
ועכשיו לשאלות.... כפי שכבר כתבתי פה בעבר, אני מתאמנת למרוץ הלילה של נייקי ב24.10. אם הכל ימשיך לפי התכנית, ארוץ 10K בפעם הראשונה באמצע ספטמבר, יותר מחודש לפני המרוץ. שאלתי היא איך להמשיך משם
המטרה הקרובה הבאה שלי היא חצי מרתון. נראה לי שקיים סיכוי שאהיה מוכנה לחצי מרתון עין גדי בפברואר. מאיפה כדאי לי להתחיל להתאמן
האם לסיים את התכנית הנוכחית או שאפשר להתחיל ולהעלות קילומטרים מהפעם הראשונה שבה אני רצה 10K או שמא רק אחרי מירוץ הלילה, כלומר חודש אחרי
איך מתאמנים לחצי מרתון
לא מצאתי שום תכנית מסודרת לעלות מ10 ל21.2. אני מכירה את העקרון של להעלות את כמות הקילומטרים השבועית ב10% וכל כמה שבועות לרדת. השאלה אם זה מספיק כדי להגיע לחצי מרתון או שעדיף לקבל תכנית אימונים מסודרת ממאמן/ת שמתמחה בריצה
אני לא מאמינה שיהיה לי תקציב למאמן אישי צמוד וזה גם לא כל כך חשוב לי. המטרה איננה מהירות אלא מרחק. מאמינה שהמהירות תבוא עם הזמן אבל אין לי שום רצון לתפוס למישהי אחרת את המקום על הפודיום. קו הסיום עם חיוך גדול יספק אותי.... אה, וגם להגיע לשם בלי פציעות..... האם מקובל לקחת מאמנ/ת לתכנית ריצה ולהיות איתו/ה בקשר טלפוני כדי לדווח על התקדמות ולקבל תיקונים ושיפורים לתכנית
אם זו אכן הגישה, אפשר לקבל המלצות על מישהו/י טוב/ה
אני מוכנה לנסוע גם קצת אם מדובר בפגישה חד פעמית שממנה ממשיכים בעיקר בטלפון ובמייל.

YYY כמה שאלות בנשימה אחת

ונתחיל בכל הכבוד 2 זוגות תאומים,אם הבנתי נכון... ויש לך זמן לנשום... ולשאלות: המטרה כרגע היא לעבוד את מירוץ הלילה ב-24/10 ולא משנה אם תהיי מוכנה למירוץ כבר בספטמבר. עד המירוץ שפרי קצב וזמנים. רק אחרי ה-24/10 וכמובן אחרי מנוחה של יום-יומיים התחילי לתכנן את היעד הבא, כלומר את החצי מרתון שלך.(אחלה מטרה). אני לא מכירה באופן אישי, אבל לפני כמה חודשים דיברתי איתו בטלפון והא בהחלט היה מוכן לתת תכנית ולעקוב וירטואלית+טלפונית אחר ההתקדמות, לפי המטרה שצויינה. השם הוא אור רם ואני מצרפת לך את אתר האינטרנט שלו ושם פרטיו המלאים. דברי איתו ותראי מה הוא מציע. אני קיבלתי המלצה חמה עליו, אבל בסוף לא ניסיתי. בהצלחה ועדכני אותנו... עם כזו נחישות, בסוף נראה אותך על הפודיום במירוץ הלילה

../images/Emo51.gif אני נשארת עם התכנית המקורית

ואברר עם אור. פודיום... פחחחחחחחח אני תמיד הייתי בן אדם של סיבולת... אבא שלי ז"ל הקפיד להגיד לי את זה כשבשיעורי ספורט בבית הספר, היתה לי תמיד את התוצאה הכי גרועה.... היום אני יודעת שהוא צדק כשכל אלו שעקפו אותי בריצות קצרות והשתתפו בנבחרות ספורט בתיכון, לא עושות ספורט בכלל והדבר ניכר עליהן לגמרי... כך שכל מי שבונה על הפודיום, יכולה להשאר מאד מאד רגועה
. כאמור, המטרה שלי היא לסיים עם חיוך גדול ולהמשיך ישירות לקפה חביב בטרם אשוב הביתה לילדי המקסימים - אכן שני זוגות תאומים שבגילאי 4 ו10 משאירים המון זמן לנשום... הם בהחלט הרוח הנושבת בגבי..... אולי באמת אני צריכה למצוא לי עוד מרוץ של 10K כדי להביא אותם לעודד.

מיכאלה07

New member
כמה תשובות והרבה כבוד

לגבי מטרותייך- שאפו. אבל- אל לך למהר (זהו למשל אחד ממשפטי המפתח של נילי אברמסקי..)- רוצי, תהני, תשלימי 10, אח"כ עוד מרוץ 10 (ועוד כמה), ולאט לאט תתגלגלי לחצי מרתון. תראי איך תרגישי- אם בא לך- תעלי קילומטרז' בהדרגה ואם לא- אז לא. במילים אחרות- פרה, פרה. אל תסחפי אחרי הישראליות (עם שורוק בוו), אל תלחיצי את עצמך. לצורך העניין- הפוסטים המצוינים של רונה ממצים את כוונתי. ווס ברנ? מאמן? לדעתי מומלץ מאוד. עוזר, שומר, תומך, חשוב. ההמלצה שלי- ראובן מילמן- משלב באופן אידאלי בין אימון אישי לקבוצה ונראה לי כי עונה על דרישותייך (ואף מעבר). באם תרצי עוד פרטים- אשמח במסר אישי. גגלי- 'קומונת יעדים' ותגיעי. בהצלחה.

../images/Emo51.gif אקפיד לא להלחיץ את עצמי

אני אסיים את התכנית הנוכחית ואמשיך משם - הפעם, עם מאמן. העניין הוא שאני לא יכולה לצאת ממודיעין לאימונים ואני לא יכולה להתאמן בימי שישי (אני עובדת). אני אנסה לברר עם ראובן מילמן יכול להתאים לתנאים האלו.

הייתי מאד שמחה להתחלק איתך

אבל את גרה בשרון ואני במודיעין. זה נראה לך מתאים?

efroch99

New member
כו, זה כנראה לא ילך...

מן הסתם גם כל אחת צריכה תוכנית משלה. ה"תוכנית" שלי כרגע מסתכמת בלרוץ שעה, 4 פעמים בשבוע. מתוך זה 5 דקות חימום ו- 5 דקות התקררות. יוצא לי בערך 7 ק"מ.

דווקא היינו יכולות להתאים לאימון משותף

הקצב שלי דומה - 7 ק"מ ב48 דקות, ללא חימום, קול דאון ומתיחות אבל במסלול לא שטוח בכלל - עם עליות וירידות שלמדתי להתרגל אליהן. אתמול רצתי 4 בפעם האחרונה בתכנית הזו - הפעם השתוללתי קצת ולמרות העליות והירידות הצלחתי לסיים ב25 דקות עם דופק סביר. למה את לא עובדת עם תכנית? זה חשוב כדי לשמור על עצמך מפציעות ולא להעמיס יותר מדי. אם הבנתי נכון, הרעיון הוא להעלות קילומטראז' שבועי ולרוץ ריצות ארוכות יותר אבל גם קצרות יותר כדי להתאושש. כשרצים ארבע פעמים בשבוע, חשוב לעשות את זה בצורה נכונה כי להפצע זה ממש לא כיף. בגלל זה אני צריכה מאמן. מעבר ל10K נראה לי מסוכן לבנות לי תכנית לבד. הייתי שמחה להתאמן איתך ביחד. אולי מתישהו נקבע אימון בשדות השטוחים שלך... או שתבואי אלי לאימון עליות. פה כל ריצה היא אימון כזה....

efroch99

New member
איזה רעיון מקסים../images/Emo24.gif

אשמח להכיר אותך ולהתאמן איתך ביחד. בכלל פתאום אני מסתכלת על מקומות וחושבת לעצמי - בטח נורא כיף לרוץ פה.... היום לדוגמא נסעתי דרך הוד השרון לגבעת חן - אזור פשוט מקסים! כפרי וירוק! ממש התחלתי לתכנן איך אני מגיעה לשם לריצת ערב איזה יום....

למעלה