התייעצות לגבי רכישת מכשיר

M o l

New member
התייעצות לגבי רכישת מכשיר

אהלן,
אני מעוניין לרכוש סמארטפון חדש ואני הולך לאיבוד בין כל האופציות וסדרות הדגמים שיש היום.
קצת רקע:
- מאוד אוהב ממשקים יחסית נקיים, עם עדיפות לסטוק, אבל אין המון אפציות
- בשנים האחרונות אני קונה מכשירירים זולים יחסית וכך לא כואב הלב להחליף כשמשהו מתקלקל.
- מאז שהמשפחה התרחבה, משתמש הרבה פחות במצלמת DSLR שיש לי ולכן איכות הצילום במכשיר תוספת חשיבות רבה יותר.
- כרגע אני עם mi A2 שסה"כ עשה עבודה טובה אבל מתחיל לזייף מידי פעם, והמצלמה שלו בינונית במקרה הטוב

דרישות:
- מצלמה שתפיק תמונות מאוזנות וחדות בפועל ולא רק נתונים טובים על הנייר, עדשה רחבה וזום אופטי - בונוס.
- מסך גדול ואיכותי
- תוכנה טובה (עדכונים שוטפים, ללא באגים מעצבנים, ממשק נוח)
- עבודה חלקה (את זה גם אפשר להשיג עם מעבדי ביניים ולאו דווקא להתעקש על סנפדרגון 845/855).
- פיצ'רים כגון חיי סוללה, טעינה אלחוטית, הרחבות זכרון, שקע אוזניות פחות חשובים (אבל תמיד נחמד שיהיה).

תקציב: 2500 (אבל עדיף פחות).

האופציות המרכזיות שחשבתי עליהן:
- Oneplus 7t - נראה שהוא עונה על מרבית הדרישות, אבל לפי סקירות שראיתי, המצלמה שלו לא מהשורה הראשונה
- xiaomi note 10 - למצלמה יש נתונים מצויינים על הנייר, אבל לפי סקירות שראיתי התוצאות בשטח לא תמיד מוצלחות (בעיקר בעדשות האחרות) + לא עפתי על הממשחק של שיאומי בעבר (היה לי redmi note 3).
- גלאקסי S10+, בקצה התקציב (אפילו טיפה מעל, מעדיף לרכוש בפחות) ואני לא התרשמתי לטובה מהממשק של סמסונג (לאישתי יש s10e).

עוד אופציות שנראות בסדר על נייר:
Huawie P30 - אין לי מושג איך הממשק שלו, אבל נראה שהמפרט והמצלמה טובים
סמסונג: A71, Note 10 lite
גוגל פיקסל 3 (מרגיש קצת יקר לעומת המפרט, מצד שני, אנדרואיד נקי ומצלמה מצויינת).
שיאומי: mi 9 (נראה שכבר מעט לא נמכר)

מה דעתכם? עוד הצעות? המלצות?

blzvi

Active member
אתה מפגין ידע

לא אמליץ על מכשיר דור קודם .
תשתדל לרכוש את ה Oneplus 8 בעיקר את ה pro אבל ניתן להסתפק גם ברגיל
אני מניח שהוא יהיה זמין בקרוב אצל היבואן סל-נאו
ראה כאן

z1george

Member
מנהל
מהרשימה

מהרשימה הייתי לוקח P30 פרו (לא רגיל)
אם הוידיאו יותר חשוב מהצילום סטילס (מיעוט של המשתמשים אבל יש כאלה) אז סמסונג S10

em28

Well-known member
לפי הסקירה הזו אם רק מצלמה חשובה הפיקסל 3a לוקח, אבל.....

ה-Xiaomi Mi 9T Pro וה- OnePlus 7T (יקר יותר) נותנים את החבילה היותר מוצלחת.
מפתיע הכשלון של סוני לייצר מצלמה טובה למכשיר ה-Mid Range שלה

enigo

New member
אכן משהו לא ברור עובר על סוני. מעבר לעובדה שהם יצרן החיישנים

הגדול בעולם (ואולי כבר לא? לא התעדכנתי לאחרונה. אבל בוודאות אחד הגדולים), פעם איכות המצלמה היתה אחת מנקודות החוזק שלהם בטלפונים.
אבל איכשהו בדורות האחרונים זה כבר לא זה. יש תחושה שסוני די וויתרה על התחום, וממשיכה לייצר מתוך מומנטום.
מעניין כמה אנשים עובדים בחטיבת הסלולר שם היום לעומת לפני חמש שנים.

למעלה