התייעצות לגבי רכישת צמיגים

chipops

New member
התייעצות לגבי רכישת צמיגים

שלום
קצת רקע: לאחרונה היו לי הרבה פנצ'רים וגם הצמיג הנוכחי כבר לא נראה טוב בכלל, יוצאים ממנו חוטי גומי וכו'. ולכן הבנתי שאני צריך להחליף.

אני רוכב על טרק 5200 די ישנות שקניתי ממישהו וכרגע עם קונטיננטל פור סיסנס.
רוכב לרוב פעמיים בשבוע פעם אחת על הטריינר בבית ופעם אחת בראש ציפור(שכנתראה יוחלף במשולש משבוע הבא).
המטרה היא רכיבה לאימון לטריאתלונים.

השאלות:
איזה צמיגים כדאי לי לקנות?
האם כדי להזמין באינטרנט? ראיתי שהצמיג שיש לי עולה בארץ 335 ובאי ביי ההבדל משמעותי אבל האם משלמים מכס או משהו?
אם לקנות בארץ איפה מומלץ? (אני מפ"ת,כלומר ת"א ור"ג והסביבה רלוונטי).

תודה מראש

יעקב 471

New member
אני משתמש ב : Continental gp 4000 s 2 -

צמיגים מצויינים ועמידים . אני רוכש אותם בזוגות יוצא בערך .-77 $ לזוג , הנכון הוא שייבוא אישי מעל 75 דולר חייב במעמ אבל עד היום בגלל החריגה של 2 דולר לא חייבו אותי בכלום .
בקיצור זה יוצא בערך 300 ש"ח לזוג .
וזה הקישור לאתר: http://www.xxcycle.com/php/boutique/page.php?nom=PANIER
אתה יכול כמובן להזמין צמיג יחיד והמחיר יהיה 40 $.

rubber duck

New member
רכבתי עם סט כזה כמה חודשים

לא יצאת מגדרי
יש לי חברה טובה שנשבעה לצמיג הזה אמונית לכל חייה
ואישת לא מצאתי משהו יוצא דופן
משחיות עם עוד רוכבים
נמצאה תופעה מעניינת
רוכבים כבדים יחסית סובלים מכמות חתכים גבוהה ( בצמיג הזה ) ומאחיזה לא מרשימה
רוכבים קלילים לעומת זאת מקבלים ממנות אחיזה נהדרת לצד אורך חיים מרשים

אני כרגע רוכב עם שני סטים של צמיגים ( על כל אופניים סט אחר )
bontrager r2 - שאצלי כבר בערך 1500 ק"מ אוחזים נהדר ומראים עמידות מרשימה
ועל הסט השני Vittoria rubino pro tech ( פעם קראו לו 3 ) שכבר מזמן סיים את הקילומטרז הצפוי לו ועדיין מספק אחיזה נהדרת
יש להם כבר 4300 ק"מ והפוטנציאל הוא לעוד כמה מאות אם לא יותר

שרון

ariasdo

New member
הצמיג שאני הכי מרוצה (MAXXIS COLUMBIERE 130PSI ) גמיש ועמיד.

chipops

New member
תודה רבה, יש חנויות במרכז שמוכרות צמיגי מישלן או רק היבואן?

Impious

New member
שאלות בנאליות

מה משקל גופך?
האם אתה מקפיד על לחץ בהתאם לפני כל רכיבה?
האם מצב הכביש ראוי לרכיבה? (אין לי היכרות עם ראש ציפור, לא מהסביבה)
את ה-rim tape בדקת?
ייתכן ואתה חוטף snake bites כתוצאה מסרט מיובש שלא מספק עוד הגנה?
האם אתה משתמש באותו הצמיג עבור רכיבת כביש טריינר?
&nbsp
אני באופן אישי משתמש בקונטי 4 עונות ואני מאוד מרוצה. כנראה גם זוג הצמיגים הבא שארכוש יהיה 4 עונות.

chipops

New member
תשובות

משקל: כ-75 ק"ג
לחץ אוויר: מנפח לפני כל רכיבה לכ- 115 פסי
מצב הכביש בראש ציפור: נראה לי שראוי.. הרבה רוכבים שם (לא שזה אינדיקציה...)
לא יודע מה זה rim tape ו-snake bite
כן, משתמש באותו הצמיג גם לטריינר, אני לא מספיק שולט בקטע הטכני כדי להחליף גלגל/ צמיג פעמיים/שלוש בשבוע מעדיף להחליף צמיד בתדירות גבוה יותר

Impious

New member
נשאל את זה ככה

הפנצ'רים שאתה חוטף - האוויר יורד מכה אחת בבום? או רעש כזה של "פססט" (לא מישהו קורא לחתולה) מתמשך והאויר יורד לאט לאט?
אם זאת האופציה הראשונה, אני לא הייתי ממהר לבוא בטענות לצמיג.
אתה אומר שהאופניים האלה לא מי-יודע-מה חדשים. אני מניח שהגלגלים גם לא במצב מזהיר.
אם תפרק את הצמיג והפנימית, תראה סרט שעוטף את החישוק. הסרט הזה מגן מפני הסילקים (שפיצים).
אם הוא במצב גרוע, הפנימית בקלות נדקרת מהסילקים והתוצאה היא פנצ'רים שדומים להכשת נחש (מכאן השם).
יש צמיגים שמיועדים לשימוש על טריינר.
האם תשתמש בטריינר בתדירות כזאת גם כשהחורף יחלוף? אם כן, תרגול לא רע בכלל לפתח מיומנות החלפת צמיג

בכל אופן, אל תשתמש בצמיג כמו 4 עונות על טריינר, חבל עליו.. זה לא צמיג זול...

זכיר

New member
אפשר להתפנצ'ר מחישורים, אבל זה פנצ'ר אחר מסנייק בייט

פנצ'ר מחישור יופיע בהיקף הפנימי של הפנימית.
סנייק בייט מופיע בצד החיצוני\צדדי של הפנימית והופעתו הקלאסית כוללת שני חורים (מכאן שמו).
קרא עוד שם:
http://sheldonbrown.com/flats.html

chipops

New member
עוד תשובות...

האוויר יורד די לאט.. הרגשתי שאני מאבד אחיזה ועצרתי אבל לקח הרבה מאד זמן עד שכל הוויר ירד.
האם בחנות יחליפו לי את הסרט הזה ש את החישוק?
כן אני אשתמש בטריינר גם בקיץ. עדין מעדיף לשלם על צמיד מאשר להחליף (גם אשתי רוכבת ואין לי כח להתעסקויות האלה של ההחלפות בין אופניים טריינרים, וגלגלים... אני רגיל מהריצה ששמים נעלים ויוצאים לרוץ).
תודה רבה על כל העזרה

אילון22

New member
הסבר נוסף= הוונטיל

בפנימיות יבשות עלולות להיות דליפות באיזור ההדבקה של הוונטיל, בפרט אם אתה מנפח בצורה אגרסיבית.
רצוי להשתמש בצינור גמיש בין המשאבה לוונטיל.

Steven Gerrard8

New member
מישלין לא ממש עמיד לפנצרים .

הצמיג שהוא הכי אוניברסאלי הוא קונטי 4 עונות . בדקתי כבר את כל מה שהוזכר פה הכול כולל הכול . הקונטי 4 עונות נותן את המענה הכי טוב מבחינת עמידות ,פנצרים ,משקל,התגלגלות . המישלין אולי מתגלגל יותר טוב אבל בלי עמידות כזאת כנל הקולומביר והקונטי 4000.הוא אולי לא הכי טוב בכל דבר אבל הוא נותן את החבילה השלמה . יקר מאד בארץ 300-330 לצמיג למרות שיש חנויות שמוכרות אותו גם סביב ה265 . הכי פשוט להזמין בחול ואז זוג עולה 300 שח ! מדהים אבל זה המציאות בארצנו . יש בחור בשם גיל טרויגוט שמביא אותם לארץ ומוכר גם ב 220 . הוא היבואן גם של מאדי וואטים . סתם לידע כללי .

Steven Gerrard8

New member
לחלוטין ...

מה זה מתגלגל טוב ? כמה מתחרים יש ביננו ? הוא מתגלגל מעולה ,מוגן מפנצ'רים היטב גם בדפנות והכי חשוב מחזיק במצב מצוין גם 10000 קמ באופן עקבי גם בקיץ וגם בחורף .

ariasdo

New member
הבהרה הצמיגים העמידים הם רבי שכבות ונקודת התורפה שלהם ...

חוץ מקצת משקל עודף נוצרת בעיה שהשכבה העליונה נשחקת את מתייבשת אז יתרונו של הצמיג המשוריין יותר הופך לחסרונו הגדול .

בנוסף פנצרים זה שילוב של הרבה מזל ואופי מסלול - בשולי הכבישים יש הרבה זבל זכוכיות קטנות ברזלים אבנים וכו' .
בשנה האחרונות הוסיפו למען בטיחות הנהגים גם חירוץ בשולים בחלק מהכבישים , דבר שלא טורם לחי הצמיג .

לכל אחד יש עדיפויות לסוג צמיגים - לגבי המחיר זה לא פקטור אלה צרכי השימוש ואורך החיים הסטטיסטי ברכיבות שלי .

אריה סדובניק

למעלה