התייעצות לגבי שאלות בראיון עבודה

berta84

New member
התייעצות לגבי שאלות בראיון עבודה

שאלה 1:

מה היה הכישלון המקצועי הכי גדול שלך?

תשובה אפשרית:

הטעות שלי היתה שלא התקדמתי במקום עבודה הקודם שלי. למדתי מכך להיות יותר קשובה להזדמנויות קידום ולהשקיע יותר בעבודה שלי מבחינת יעדים ומקצועיות.

שאלה 2:

מה לא אהבת בעבודה הקודמת שלך?

תשובה אפשרית:

בהתחלה לא אהבתי את זה שהעבודה דורשת ממני משמרות ערב. במהלך הזמן למדתי לנצל את השעות שהתפנו לי בבקרים לטובת עזרה בבית ופעילות גופנית.

מה אתם אומרים על התשובות שהצעתי? האם ניתן ללטש עוד? להציג בצורה יותר חיובית ואטרקטיבית?

Lhuna1

New member
לדעתי הבלתי מומחית

התשובה הראשונה יכולה להיות בעייתית קצת.
את אומרת בעצם שבעבודה הקודמת לא השקעת מספיק בעמידה ביעדים ובמקצועיות.
לי זה נשמע לא כל כך טוב. למה לא השקעת?
משתמע גם שהסיבה היחידה להשקיע בעבודה היא בשביל להתקדם.
אז אם תהיי בעבודה שאין לך בה אפשרות להתקדם - לא תשקיעי? לא תטרחי לעמוד ביעדים ולא תהיי מקצועית?
"להתקדם במקום העבודה" - זה יעד שלך, וזה יעד חיובי - אבל זה לא בהכרח היעד מספר 1 של החברה עצמה. החברה רוצה שתשקיעי ותעמדי ביעדים של התפקיד עצמו, גם בלי שיקדמו אותך אישית. משלמים לך בשביל לעשות את העבודה ומצפים שתשקיעי בזה.
&nbsp
זו דעתי.
&nbsp
תשובה 2 נשמעת לי טובה.

berta84

New member
אני מודה על ההתייחסות

איך את היית עונה על שאלה כזו?

Lhuna1

New member
הייתי משאירה אולי את החלק הראשון

כלומר החלק של:
"הטעות שלי היתה שלא התקדמתי במקום עבודה הקודם שלי. למדתי מכך להיות יותר קשובה להזדמנויות קידום."
זה דווקא נשמע לי לא רע.
רק הייתי נזהרת שההמשך וההסבר לא ירמזו שלא השקעת ולא עמדת ביעדים...
&nbsp

berta84

New member
וואו המון תודה לך!!!!

אני מסכימה איתך הסוף הורס....תודה על הליטוש.

חשוב לי שעובד ידע להודות בטעות אמיתית ולהציף בעיות

סליחה על התגובה המאוחרת, אבל אני פחות אוהבת את התשובה על השאלה הראשונה, גם אחרי הליטוש של לונה.
כשאני שואלת מישהו על טעות, אני רוצה לראות שהוא מודע לעצמו. התשובה הזו נשמעת לי מתחמקת וכזו שנזהרת בעצם מלהודות שאת עושה טעויות. אני תמיד מעדיפה עובד שמודע לעצמו ושם את הדברים על השולחן. רק ככה אני יודעת שאפשר לעבוד איתו ושהוא באמת יכול להשתפר. כשאת בעצם אומרת שהטעות שלך היא שלא דאגת לעצמך, זה לא מרגיע אותי.

למעלה