התייעצות לגבי שכונת 2005

התייעצות לגבי שכונת 2005

שלום,
אנחנו זוג צעיר ללא ילדים (עדיין), מחפשים דירה לקנייה ברעננה.
אהבנו מאוד את שכונת לב הפארק אבל כמות הדירות למכירה שם דלה מאוד...
בשבוע שעבר ראינו את שכונת 2005 והתרשמנו ממה לטובה אבל אני קצת חוששת שזו שכונה שחוץ מבתים ובתי ספר אין בה כלום.
כלומר, אם אני רוצה לקנות חלב אני צריכה לנסוע...
אני צודקת?
אשמח לשמוע מאנשים שגרים בשכונה.
תודה!

איליה40

New member
כמה דברים

לשכונת 2005 יש מספר יתרונות על לב הפארק:

1) איכות הבנייה שם למעט מספר בניינים טובה יותר
2) ברובה היא יותר קרובה לפארק רעננה.

החיסרונות:

1) לא לגמרי ברור מה יקרה למחירי הדירות שם בגלל הסמיכות לכביש 531. במאמר מוסגר - במרבית התוואי ליד השכונה הכביש מושקע לכן יתכן מאוד שמפגעי הרעש לא יהיו כצעקתה. אבל זיהום אוויר יהיה וגם יהיה. יחד עם זאת חשוב לציין שהחלק המערבי של לב בפארק ובמיוחד נאות עוזי הולכים לחטוף גם.
2) המחירים ב-2005 גבוהים משמעותית בהשוואה ללב הפארק
3) בחלקים מהשכונה נשארו מגרשים ריקים שהפכו למזבלות קטנות, ישנו המפגעים של בני הנוער המשעומם והלא שקטים בלילות ולך תידע מה עוד ייבנה שם (לעומת זאת בלב הפארק הנוער הלילי בד"כ נוהג לבלות בחניות המרוחקות יחסית מהבתים).

ולגבי "לנסוע לכול דבר" - לא כצעקתה. בקרבת השכונה יש כמה סופרים. למשל טיב טעם בצד השני של כביש ירושלים. יש את הסופרסל הקטן במשה דיין. מדובר במספר דקות הליכה, לא יותר מלמשל המרחק מרחוב החרמון למרכז המסחרי. אומנם שניהם יקרים להחריד, אבל גם מלב הפארק הרי צריך לנסוע לאזור תעשייה ע"מ לעשות קניות משתלמות יותר.

תודה על התשובה

אכן ראינו שאיכות הבניה גבוהה מלב הפארק ובגלל זה נמשכנו לשכונה.
לגבי הכביש, אני מאמינה שהרחוב הקיצוניים (לדוגמא רחוב הפרחים) יפגעו בעיקר (אם בכלל) מהכביש החדש ולא הרחובות הפנימיים שהם שקטים יותר.
באופן כללי אני בחורה עירונית ולא רגילה לחיות בשכונה שאין בה "עיר".
אני אבדוק את המרחק ואם אכן מדובר בכמה דקות הליכה ברגל לכל מקום זה נשמע מצויין.
המון תודה

רעננה לא מצטיינת בעירוניות.

הכל יחסי, כמובן אבל התיאור פרבר שינה אמיד הרבה יותר מתאים לרעננה. כל אחד ושיקוליו הוא.
אני מסכים עם איליה40 שכנראה לא יהיה יותר מדי רעש. אפשר לבקר בשכונות דומות בישראל ולראות עד כמה זה מפריע. למשל, כפר גנים ג' בפתח תקווה צמודה לכביש 471 עם טיפול הולם ברעש ואכן די שקט שם. זיהום האוויר לעומת זאת, לא ישאר במסגרת הכביש ויש לזה השפעות בריאותיות שצריך לקחת בחשבון.
&nbsp

פרבר שינה אמיד הרבה יותר מתאים לרעננה

מי שמתבטא כך, כפי הניראה איננו מכיר את מפעלי התרבות וההשכלה הקיימים ברעננה.
שיתעורר ושיתבונן סביבו וימצא את העושר והמגוון הרב.

ספר לי בבקשה על מפעלי התרבות וההשכלה שפועלים ברעננה

בימי המנוחה העיקריים. ספר לי גם כיצד להגיע אליהם שלא באמצעות רכב פרטי. אמרנו עירוניות, לא?
&nbsp
זה לא שאין תרבות או השכלה ברעננה. יש די הרבה. ישנן אפילו פעילויות מאוחרות יחסית בערב (שבע או שמונה). בסופי שבוע יש הרבה פחות ולצערי יש גם לא מעט תכנים אירועים וחוגים שמתקיימים בשעות שלא מיועדות לאדם העובד בעבודה מסודרת.

זה לא שאין תרבות או השכלה ברעננה

אתה יודע אז מדוע אתה שואל ?
בחירה אקראית מתוך החודש ברעננה - אירועי נובמבר דצמבר. לדאבוני לא מופיעים כאן ארועים בשבתות כמו שבת תרבות המתקיימת אחת לחודש בבית יד לבנים ועוד.
תערוכה בגלרית האגם; תערוכה בגלריה העירונית;סימפונטה רעננה במשכן למוסיקה ואומנות;הצגת החולה המדומה ביד לבנים;מפגשים עם סופרים ואומנים; סרטי קולנוע - כולל דיונים אודותיהם; מועדון זמר; קיימת גם מכללה המאפשרת לימוד במספר רב של נושאים; האוניברסיטה הפתוחה; הקנטרי קלאב; ועוד.
ברור שמי שבא אך ורק לישון בעיר איננו יכול להינות מן השפע הרב.

אם אינך גר באחת מקצוות העיר, למרבית האתרים ניתן להגיע בהליכה של 15 עד 20 דקות. בימי השבוע קיימת תחבורה ציבורית לאתרים ו/או לסביבתם

איליה40

New member
הכוונה היא כנראה למשהו אחר

כך למשל בתל אביב ברחובות בן-יהודה ואלנבי החיים שוקקים 24 שעות ביממה. התנועה הבלתי-פוסקת גורמת לזיהום אוויר כבד. במפגש הרחובות המועדונים והמסעדות ללא הפסקה וצלילי הטראנס נשמעים לכל עבר. קצת דרומה משם יש את אתר התיירות המפורסם יפו העתיקה. קצת מזרחה - האווירה הבינלאומית (עם הדגש על העולם השלישי). ברחוב החשמל עומדות הזונות. מתיים מטרים משם ברוטשילד נבנים המגדלים למיליארדרים. וזאת אכן האווירה העירונית.

כמובן שרעננה ממש לא שם. לעומת מרכז תל-אביב אכן מדובר בפרבר שינה מנומנם. אין כאן מבנים ממאה 18 ואתרי תיירות ברמה בינלאומית, ולא המגדלים למילארדרים, ולא הזונות, ולגם לא צלילי טראנס 24 שעות ביממה (המשטרה כאן מטפלת בנ"ל ביעילות יוצאת דופן). אבל יש אוויר צח, המון מתקנים לקטנטנים, ולרוב כמובן גם השקט. נשאלת השאלה מה מתאים לכל אחד ואחת. מה מתאים למשל לגידול הילדים הקטנים, וכן הלאה.

דווקא התכוונתי להשכלה ותרבות ללא נימה של ציניות.

הסתכלתי באתר העיריה. התעניינתי בחוגים למבוגרים בכל מיני תחומים שאולי הייתי מנסה כמו גיטרה או ניפוח זכוכית.
מה גיליתי? שרובם מתחילים בחמש אחה"צ, בודדים מתחילים בשבע בערב. חמש אחה"צ היא שעה נוחה לתלמיד תיכון. אבל מי חוזר הבייתה מעבודה או מהאוניברסיטה בחמש? איך זה מוגדר כחוג למבוגרים? אגב, חוגים בימי שישי ושבת - אין.
&nbsp
גם לגבי מה שאיליה40 אמר, באמת אין ברעננה מספיק תרבות בילוי והחלוקה בין אזור התעשיה לשאר בעיר גורעת יותר משהיא תורמת. זה לא אומר שצריך להציב זונה בכל פינה אבל פאבים שכונתיים שנסגרים מוקדם היו מוסיפים המון לעיר.

אין טעם להמשיך בפינג פונג

אבל, כל מה שמניתי הם אירועים שאחרי שעה 20:00
אולי הם אינם על פי טעמך - אבל קיימים

עומר247

New member
העירייה משקיעה המון בתוכן, אבל פחות בתשתיות

יש המון אירועי תרבות, לא יודע אם תמצא כל כך הרבה אירועים, בעיר בסדר גודל של רעננה.
אני לעומת זאת, הייתי מעדיף שהעירייה תתחיל להשקיע הרבה יותר בתשתית העירונית. המבנים מתיישנים במהירות וחוץ משיפוצים קטנים שהתחילו לאחרונה, לא רואים השקעה אמיתית

3718

Member
לא מסכים. התכנון העירוני המקורי ברעננה טוב מאד.

התכנון המקורי שסבב סביב רחוב אחוזה הוא מעולה, באחוזה יש הכל, תחבורה צבורית, קניות מכל הסוגים, קופות חולים, וסתם רחוב נחמד להסתובב בו, והוא קרוב לרוב רעננה. כמעט כמו כפר גדול.
&nbsp
תשווה לערים כמו פ"ת או הרצליה שהם אוסף של שכונות כמעט ללא קשר.
&nbsp
אגב, לדעתי תכנון זה התחיל להתפרק עם בניית לב הפארק, וכעת נווה זמר.
&nbsp
ולגבי נושא השבת, זה נושא לא רלבנטי לדיון הזה.

איליה40

New member
לא הייתי מזלזל בעניין הכביש

מציע לבקר למשל בהרצלייה ב' ולהווכח מה ההבדל מבחינת הרעש בין רחובות "פנימיים" ו"חיצוניים". בשלב זה מי שנוסע בכביש 531 זה המשאיות והטרקטורונים בסופי שבוע. התרשמתי שבדירות לא שומעים אותם. אבל הולך להיות שם כביש מאוד משמעותי עם מסילת ברזל באמצע. ולכן בשלב זה קשה לדעת איך זה יהיה בסוף.

למעלה