התייעצות לגבי שמירת קשר עם מטופלים

מטפלת5

New member
התייעצות לגבי שמירת קשר עם מטופלים

אני מטפלת בשיאצו כבר 3 שנים. מאז שפתחתי את הקליניקה הפרטית, אני רואה צמיחה הדרגתית במספר המטופלים הקבועים והחוזרים. בארבעת החודשים האחרונים אני רואה שינוי כאשר מטופלים ותיקים מחליטים להפסיק את הטיפול מטעמים שונים (תקציב למשל). האם גם אתם חווים תהליך דומה בחודשים האחרונים? מה אתם עושים בעניין? אשמח לשרשור שיועיל לכולנו

ינוקא1

New member
יש גאות ויש שפל

יש מחזוריות בעולם ובטבע , החוכמה הסינית אומרת ללכת עם הטבע ולא להתנגד אליו. לקבל את המחזוריות בברכה , לנצל את השפל כדי להתכונן לגאות , ולנצל את הגאות כדי להתכונן לשפל. אני ממליץ בחום לקרוא את הפרק השני בספר הקיסר הצהוב.

שימור לקוחות

היי, אני חושבת שיש תקופות, אבל אני גם חושבת שצריך לעשות מה שנקרא שימור לקוחות. להתקשר, לשאול מה נשמע, שכבר הרבה זמן לא התראתם.... ואם יש ענייני תקציב, שווה לחשוב על הנחות, על מבצעים, על דרך שתהיה מקובלת על שניכם להמשיך את הטיפולים. אם אלו באמת ותיקים, אפשר לחשוב על תמחור שונה, אם מגיעה אליך משפחה- אפשר לחשוב על תמחור זול יותר לכל המשפחה.... מה את עושה בשלב זה עם מטופלים כאלה?

מטפלת5

New member
שימור לקוחות

הנושא של שימור לקוחות הוא באמת לא פשוט. אני מנסה להיות עדינה ולא לתת הרגשה שאני לחוצה שהמטופל ימשיך בטיפול. לקוחות ותיקים גם כך מקבלים מחיר נמוך ממה שאני גובה ממטופלים חדשים. מטופל שבוחר לא להמשיך טיפול, אני מבררת אתו מה הסיבה ומנסה לבדוק מה אפשר להציע לו. מטופלים רבים בוחרים לומר - אני עסוק מאוד אתקשר אלייך כשאתפנה קצת. אני מציעה תמיד לקבוע טיפול ולבטל אם יהיה צורך, אך בזמן האחרון זה לא עובד. אולי יש עוד דברים שאפשר לעשות ואני לא חשבתי עליהם? מה מטפלים אחרים עושים?

RanLoel

New member
שימור לקוחות

שאלת שימור הלקוחות היא שאלת מיליון הדולר....
כנראה שאין תשובה אחת ברורה לשאלה הזאת. כל מטפל צריך למצוא את השיטה שמתאימה לו. רק כשזה מתחיל לעבוד, אתה יכול לדעת שמצאת את השיטה הפרטית שלך. אני באופן אישי מסביר הרבה למטופלים על חשיבות התחזוקה השוטפת כבר בטיפולים הראשונים. והדבר היותר חשוב, אני מרווח אותם יחסית מהר. מטופל שמצבו משתפר ישמע ממני מהר מאוד את המשפט "בו נעשה הפסקה של שבועיים". בהתחלה זה קצת מפחיד לאבד את קצב הטיפולים השבועי אבל לטווח הרחוק זה משתלם. המטופל רואה שכאשר אין סיבה אמיתית הוא לא צריך לבוא סתם. כאשר זה בא מהמטפל, יש לזה הרבה כוח. בהצלחה, רן

מטפלת5

New member
שימור לקוחות

תודה רבה. אני מסכימה אתך. זאת באמת הרגשה טובה ונותן ביטחון למטופל כשההצעה לרווח טיפולים באה מהמטפל. שאלה נוספת : האם להתקשר או ליצור קשר באמצעים אחרים עם מטופל שלא יצר קשר מספר שבועות ולהתעניין בשלומו? או שזה לא מתאים שמטפל יזום פעולה כזאת? מה דעתכם?

RanLoel

New member
יצירת קשר

לדעתי תמיד כדאי ליצור קשר עם מטופלי עבר בטלפון או במייל. אבל לפני שאת עושה את הטלפון, חשבי על סיבה שבגללה את מתקשרת. את יכולה להציג בפני המטופל מבצע חדש שחשבת עליו, מוצר חדש שאת מוכרת, שירות חדש שאת נותנת, כל חידוש שלדעתך הוא ישמח לשמוע. בהצלחה, רן

למעלה