התייעצות לגבי תביעה

shaxuca

New member
התייעצות לגבי תביעה

ביצעתי עבודה עבור לקוח שאני עובדת עימו על סמך דו"ח שעות שאני מוסרת בסוף כל חודש ועליו מקבלת תשלום.
קיבלתי תשלום חלקי, ונותר חוב כלשהוא שהלקוח פשוט מתחמק מלשלמו. ממציא תירוצים, אומר ששלח צ'ק והצ'ק לא מגיע כבר חודשיים, מסנן מתעלם וכו'.
לאחר אינספור פניות אליו, שלחתי מייל מאיים שאם החוב לא יוסדר אגש לתביעה.
כעת הלקוח מעוניין לסיים את ההתקשרות בינינו, ומתנה את תשלום החוב בקבלת כל החומרים שנמצאים אצלי על דיסק.
הרי אין שום קשר בין מסירת החומרים לתשלום עבור העבודה שביצעתי, וכעת איני מוכנה להעביר לו אותם בטרם אקבל את התשלום.
הבהרתי זאת גם ללקוח.
מה עליי לעשות במצב כזה, ואיך עליי להתקדם לתביעה? מה עליי להציג? יש לי תיעוד של המיילים והעבודה שביצעתי כולל תאריך.

shaxuca

New member
מדובר

על עבודות בעיצוב גרפי שנעשו באופן שוטף ושולמו.
כעת הלקוח רוצה את כל החומר שנמצא אצלי בארכיון כדי להעבירו למעצב אחר לעבודה.
הוא מתנה את התשלום עבור העבודה האחרונה שביצעתי וגם קיבל ואישר - תמורת קבלת הדיסק עם החומרים.
אציין שוב שאין עבודה פתוחה אצלי שלא נשלחה אליו ונעשה בו שימוש.

shaxuca

New member
אין ממש חוזה

ההסכם התנהל במיילים לפני יותר משנה. ואין לי תעוד שלו.

מה מקובל בחוזים מהסוג הזה?

החומרים עוברים ללקוח או לא?

בעבודות קודמות שעשית לו - הוא ביקש את החומר?

לא סתם אני שואל, כי חוק החוזים קובע שכשאין חוזה, פועלים לפי הנוהג בין הצדדים, ובאין נוהג בית הצדדים - פועלים לפי מה שמקובל בחוזים מאותו סוג.

shaxuca

New member
כל החומרים

הועברו אליה. מדובר בחומרי עבודה פתוחים שנשארו אצלי בארכיון לשימושים חוזרים אם ידרשו.
והתניית התשלום האחרון בעבור עבודה שביצעתי כבר ונמסרה, כנגד קבלת כל החומרים הקודמים - זה לא הגון בעיני.

שאלתי לגבי החומרים הפתוחים.

א. האם בעבודות קודמות העברת אליה את כל החומרים, כולל הפתוחים?

ב. מה מקובל בחוזים אחרים מאותו סוג? כלומר, בעבודות עיצוב גרפיות אחרות?

תשובות על השאלות האלו, יבהירו לך אם יש ממש בטענות של הלקוח.

אם את שואלת את דעתי? הצדק עימך. עשיתי לא מעט הזמנות של עבודות גרפיות, ומעולם לא ביקשתי את העבודות הפתוחות, כמובן.

shaxuca

New member
לא העברתי

מאחר ועבדנו בשוטף ובקביעות, הלקוחה קיבלה תוצר מוגמר בדמות פידיאף או ג'יפגים, אך לא דרשה חומרים פתוחים.
סהכ העברת החומר הפתוח הוא לשם סגירת התקשרות בינינו והעברתו למעצב אחר שימשיך את עבודתי.
וההתניה של העברתם תמורת התשלום שמגיע לי ממילא על עבודה שביצעתי - מקומם ולא צודק.

למעלה