התייעצות לגבי תביעה

A Giant Midget

New member
התייעצות לגבי תביעה

שלום, אני מתגורר בדירה שכורה עם חצר שרשומה בטאבו של הדירה. בשנה האחרונה נערך שיפוץ בבניין השכן שנמצא ממש צמוד ומעל החצר. במהלך כל השיפוץ החצר שלי שימשה כפח הזבל של המשפצים, גם לאחר כמה פניות לקבלן ולבעל הבית, שנענו באדישות. החצר מלאה בפסולת בניין, קרשים, קרמיקה, שברי בטון וכו'. היו מקרים בהם בעל הבית בעצמו ניסר קרשים והנסורת עפה על הכביסה הנקייה. אני סטודנט עם שעות די עמוסות כך שלא היה לי פנאי להתעסק עם תביעות ובלאגנים, אז פשוט הבלגתי. היום נפל הקש ששבר את גב הגמל. יצאתי לחצר בשביל לתלות כביסה ומולי נתגלתה חצר מכוסה בצבע לבן שנשפך. על צמחייה, על הרצפה, על הספה שנמצאת בחוץ. מיותר לציין שהשכן לא טרח לדפוק בדלת ולהתנצל, ובטח שלא לנקות את המפגע.
אני לא מתכוון לוותר מכאן והאלה, והשאלה שלי היא האם יש לי עילה לתביעה, ואיך בדיוק מתנהלת תביעה כזאת.
תודה מראש על העזרה.

כן, יש לך עילה, גם כשוכר של נכס.

צריך לכתוב כתב תביעה, לצרף את כל הראיות, אם יש לך (תמונות? מכתבים? סמסים?), ולהגיש כתב תביעה מסודר לביהמ"ש הקרוב.

רצוי לכתוב כתב תביעה מסודר ומאורגן, ולא רק למלא את הטופס שיש בבית המשפט.

אם תרצה כמה דוגמאות לכתבי תביעה, שלח לי מייל, ואחזיר לך.

A Giant Midget

New member
תודה!

יש לי תמונות של החצר במצבה הנוכחי ולא הרבה יותר מזה. מקווה שזה מספיק.
כמו כן, מה הדרך החוקית והמהירה ביותר לברר את הפרטים האישיים של השכנים ושל קבלן העבודה? השלט של השיפוץ כבר הוסר ולא הספקתי לרשום פרטים, ואני בספק אם הם ינדבו את הפרטים מעצמם.

שאלה נוספת. הגיוני לתבוע על חלקה היחסי של החצר בשכר הדירה, כי בעבקות כל הבלגאן והנזק לא יכולתי להנות מהחצר? קשה לי לאמוד את הנזק בסכום כספי מסוים. בעיקר הרבה עוגמת נפש ועצבים.

שלחתי לך מסר עם המייל.

תודה רבה לך :)

למעלה