התייעצות לגבי תואר שני טיפולי

שי לי9

New member
התייעצות לגבי תואר שני טיפולי

שלום לכולם,
אני לומדת לתואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה ואני בשנת הלימודים האחרונה שלי :)
אני קצת מתלבטת לגבי המשך הדרך, ואשמח לשמוע עצות מבעלי ניסיון...

יש לי כרגע ממוצע 97 ואני מאמינה שגם אם הוא ירד השנה אני עדיין אסיים את התואר בממוצע טוב.

התלבטתי לגבי מתא"ם ופסיכולוגיה קלינית ובסוף החלטתי שזה מסלול ארוך מידי (אני בת 32 וקצת דואגת שיהיה לי קשה עם ההתמחות שאורכת שנים- למרות שזה המסלול הכי מעניין מבחינתי!)

חשבתי על עו"ס קלינית ויש מסלול של השלמות לבעלי תואר בפסיכו' אבל הוא ארוך יותר וגם לא ניתן ללמוד בו ברצף מהתואר הראשון כי הם דורשים שתהיה זכאות מלאה לתואר ברגע הגשת הבקשות לתואר השני :/ כך שיקח לי 4 שנים לתואר זה (שזה כולל שנת המתנה בין התארים) וזה המוןן זמן!

ואופציה נוספת שחשבתי עליה, דרמה תרפיה. כאן הקבלה יותר פשוטה, תואר של שנתיים, יש הרבה מאד שעות מעשיות שצריך ללמוד בדרמה ומשחק לפני כן כתנאי קבלה, שזה קצת מעצבן, מתיש ומבזבז כסף אבל גם יכול להיות נחמד ומעניין. קיבלתי דעות שונות לגבי תחום זה, חלק אומרים שמדהים ומקצועי וחלק לא וחלק נשאר באי וודאות בגלל שלא ידוע האם דרמה תרפיסטים יכנסו לחוק הפסיכותרפיה או לא..

מאד אשמח לעצות ורעיונות! אני קצת נתקעתי במחשבה של לסיים עם התואר השני כמה שיותר מהר, אולי בגלל הגיל ואולי בגלל הרצון להגיע כבר ללימוד ולעבודה של הת'כלס (ולהפסיק עם העבודות סטודנטים כבר...) למרות שברור לי שכדי להיות מטפלת נדרשות שנים רבות של לימוד והתנסות...

תודה למשיבים

Optimistic Girl

New member
האם

חשבת על תואר שני בחיפה?
יש להם מסלול לבעלי תואר ראשון
רק 3 שנים מלאות ויהיה לך תואר שני בעו'ס קלינית/משפחתית/ויש עוד כמה התמחויות.
זה המסלול הכי קצר, שאת האמת גם אני חושבת עליו...

דרמה תרפיה,כל עוד לא נכנס לחוק ללמוד את זה זה סיכון.
האם חשבת על לימודים בחו'ל? יש מסלול ישיר לדוקטורט בפסיכו' שאורך 'רק' 5 שנים

(בהשוואה לישראל שפה זה רק תואר שני =2 שנים +4 שנות התמחות=6 שנים)

עוד אפשרויות זה לימודי תעודה
למשל טיפול בNLP
קואוצ'ינג וכו'...

לסיכום תלכי עם הלב, תלמדי מה שאת אוהבת! ותבררי על לימודים חדשים שאף פעם לא חשבת עליהם, תעשי סיעור מוחות ותחליטי
בהצלחה

שי לי9

New member
תודה על התגובה

למסלול הזה התייחסתי (של 3 שנים באונ' חיפה, עו"ס קלינית עם השלמות), זה 3 שנים אבל צריך לחכות שנה אחרי התואר הראשון כי הם לא מקבלים בקשות לפני שיש זכאות מלאה לתואר (שתהיה לי רק בסוף שנה, יולי, ואילו הגשת הבקשות היא עד אפריל או משהו באזור זה). השאלה אם זה כדאי? 4 שנים? הם גם רושמים באתר שלהם שהם לא מבטיחים שאחרי שנה א' של ההשלמות יקבלו אותך לתואר השני, אז זה סוג של סיכון, לא?

לגבי חו"ל לא חשבתי ממש, בעיקר בגלל השפה והשינוי הדרמטי.

אני רוצה משהו רציני, מקצועי ומעמיק שניתן באמת לעסוק בו ולהתפתח.

אם לעוד מישהו יש רעיונות / דעות / הצעות אני אשמח לשמוע

ובהצלחה גם לך :)

שי לי9

New member
תודה על התגובה

למסלול הזה התייחסתי (של 3 שנים באונ' חיפה, עו"ס קלינית עם השלמות), זה 3 שנים אבל צריך לחכות שנה אחרי התואר הראשון כי הם לא מקבלים בקשות לפני שיש זכאות מלאה לתואר (שתהיה לי רק בסוף שנה, יולי, ואילו הגשת הבקשות היא עד אפריל או משהו באזור זה). השאלה אם זה כדאי? 4 שנים? הם גם רושמים באתר שלהם שהם לא מבטיחים שאחרי שנה א' של ההשלמות יקבלו אותך לתואר השני, אז זה סוג של סיכון, לא?

אני רוצה משהו רציני, מקצועי ומעמיק שניתן באמת לעסוק בו ולהתפתח. ומה שאני אוהבת זה פסיכולוגיה אבל זה יותר מידי מורכב!

שי לי9

New member
תודה על התגובה

אני רוצה משהו רציני, מקצועי ומעמיק שניתן באמת לעסוק בו ולהתפתח. ומה שאני אוהבת זה פסיכולוגיה אבל זה יותר מידי מורכב!

Optimistic Girl

New member
לדעתי האישית-

מה שכתוב באתר זה לא מייצג.
את צריכה לדבר עם יועצת הלימודים-האם דיברת?

בקשר לשנה א של השלמות-למזלך הרבה קורסים כבר יכירו לך,
והם כותבים שלא מתחייבים לקחת אותך לתואר שני=זה רק כדי להוריד אחריות.

זה שטויות! אם את יודעת שאת תהיי מצטיינת/מעל הממוצע
ואת תעשי תמקסימום, אז למה שלא יקבלו אותך?
הם רוצים אנשים רציניים.

זה הכוונה לאותם הלא רציניים.

תראי אני כבר הכרתי מישהי שלמדה תואר שני בפסיכו אירגונית
ולא מצאה מקום להתמחות בו!!! ככה שגם זה סיכון

אין חיים בלי סיכונים.
צריך פשוט לעשות הכי מקסימים ללא סיכון.

ובתואר ההוא של ה3 שנים -אין סיכון.
אם מדאיג אותך את יכולה למצוא בפייסבוק קבוצה שלהם ולחפש בנות שלומדות את המסלול הזה-תשאלי אותן את הכל!!
ידע זה כוח

ובשנה הזאת של ההמתנה לזכאות לתואר-
את תמיד יכולה ללמוד לימודי תעודה בנושאים טיפוליים.

Optimistic Girl

New member
עוד לינק

אני מבררת בשביל עצמי..
אך גם לך זה יתאים

http://in.bgu.ac.il/humsos/social/Pages/MA-hashlama-cand.aspx

בקצרה כתוב שם:
סטודנטים שיסיימו את לימודי ההשלמה בציון ממוצע של 80 לפחות יתקבלו באופן אוטומטי לתוכנית המוסמך הכוללנית בעבודה סוציאלית.

ממליצה להתקשר ליועצות לימוד ולשאול
וגם לקרוא כל מה שכתוב באתר הנל שהבאתי לך

בהצלחה וחג שמח

ממליצה לך ללכת על כל הקופה

לכי על כל הקופה, תעשי מתאם , תחרשי ברמות מטורפות, תשקיעי בתהליך הקבלה ותתקבלי לקלינית או משהו דומה!

אל תתפשרי על פסיכודרמה או משהו דומה זה ממש לא דומה. גם עבודה סוציאלית קלינית רחוקה מלהיות תואר טיפולי בפסיכולוגיה.

למעלה