התייעצות לגבי תכנון אקווריום!

bsg2g

New member
התייעצות לגבי תכנון אקווריום!

שלום, בדירתנו יש חלון בקיר בין הכניסה לדירה לבין המטבח. חשבנו שהחלון הזה יכול להתאים לאקווריום פלזמה. המידות של החלון הם אורך: 101.5 ס"מ, רוחב: 14 ס"מ וגובה של 51 ס"מ. (המים יהיו עד גובה של 40 ס"מ בערך)
ראיתי כמה אתרים שמסבירים איך בונים אקווריום, ובתור אדם שבנה לא מעט דברים - אני בטוח שאוכל לעשות את זה.
השאלה שלי היא:
א. איזה דגים מומלצים להכניס לאקווריום כזה דק?
ב. האם יש צורך במיכשור מיוחד עקב יחס שטח פנים נמוך יחסית לנפח המים?
ג. האם יש דגשים מיוחדים בבנית אקווריום כזה?
ד. מישהו יודע על מקום מומלץ לקניית זכוכית??
תודה מראש

תשובות חלקיות

1. הייתי מכניסה קצת טטרות לא הרבה. משהו בסביבות 10-12 דגים לא יותר.
2. מכשור מיוחד לא יודעת מכשור רגיל נראה לי יתאים רק אולי כדאי לקנות מדחום צר יותר וארוך יותר.
3. דגשים מיוחדים כן - שים לב להשאיר לך מרווח נשימה לניקיון של האקווריום.

לגבי יתר השאלות משאירה למומחים גדולים ממני.

bsg2g

New member
תודה...

אני מתכוון שבצד אחד של האקווריום (לכיוון הכניסה לדירה) הזכוכית תכסה לחלוטין (כלומר 51 סמ), אבל לכיוון המטבח הוא יהיה רק 41 סמ אני מקווה שה 10 סמ יספיק לדברים הבסיסיים.
אני עדיין צריך להבין איך אני מקבע אותו לדפנות כראוי (אחרת מישהו בטעות ייתקל באקווריום והוא ייפול...)
הבנתי שיש עניין לא להכניס דגים בחודש הראשון אחרי מילוי המיכל - יש דברים בגו? או שיש דרך להוסיף משהו למים כדי להכשיר אותו לקליטת הדגים?

אני ממליצה לקרוא את המאמר למתחילים שלנו

נמצא בקישורים אחרי זה כבר לא תשאל שאלות של מתחילים.
תתחיל משם ואם משהו לא ברור תשאל אותנו.

באשר להרצת אקווריום אפשר להריץ אותו עם 1 סמ"ק שתן (ליצירת בקטריות טובות) או 2-3 דגי גופי שיעשו את אותה עבודה
או משהו כמו חצי כפית אוכל של דגים שיירקב בקרקעית וגם ייעשה את העבודה.

זה לא נכון שלא מאכלסים במשך חודש אם כי ככל שההרצה ארוכה יותר טוב.
את האקווריום שלך רצוי להדביק לקירות עם סילוק או דבק קירות אני לא באמת יודעת איך עושים את זה.

ואין דבר כזה אקווריום לא בגודל אחיד אם יש לך 51 ס"מ אז הזכוכית צריכה להיות 51 ס"מ מכל הצדדים עם פתח שמאפשר לך
טיפול באקווריום לכל האורך והרוחב שלו.

bsg2g

New member
למה הדפנות חייבים להיות אחידות?

(גילוי נאות - עוד לא קראתי את המאמר... )
אם אדביק אותו לתוך החלון אז לא אוכל לטפל בו כראוי. גם אם אשאיר 10 ס"מ ללא זכוכית עדיין זה לא מספיק לאפשר גישה נוחה לניקוי יסודי שעושים פעם ב...
בנוגע לגובה של האקווריום, בגלל שהאקווריום יהיה מונח בחלון אני חייב להשאיר לעצמי גישה אליו.
יש 4 אופציות:
א. שכל האקווריום יהיה באותו גודל (נניח 40 סמ) והחלון לא ימולא ע"י האקווריום- כלומר פחות אסטטי (האקווריום לא ייראה כחלק מהקיר)
ב. שכל האקווריום יהיה בגודל מירבי (51 ס"מ) ואני אקבע אותו בצורה כזו שיהיה אפשר לשלוף - לא כל כך אפשרי בגלל המשקל הרב...
ג. האופציה שהבאתי - שמצד אחד יהיה דופן גבוהה יותר מהצד השני כך שלמרות שאין מים ב10 ס"מ האחרונים לפחות יהיה זכוכית וסה"כ זה יראה יותר אסטטי.
ד. אקווריום בגודל אחיד של 40 ס"מ ואת הצד של החלון שפונה לכיוון הכניסה לדירה אצפה בעוד לוח זכוכית נוספת.
אם יש לך עוד רעיונות אשמח לשמוע :)
מה הסיבה שאי אפשר אקווריום עם גובה לא אחיד?
תודה רבה!

cavihai

New member
מספר דגשים

האקווריום שלך בעל נפח מים של 71.5 ליטר

1.לא הייתי ממליץ לך לבנות לבד תן לבונה אקווריומים מקצועי לבנות לך את האקווריום גודל כזה סביבות 300-400 שקל חדש
גם מבחינת גימור ויופי יצא חבל על הזמן.

2.האם האקווריום יהיה דו-כיווני ? כלומר שיוכלו לראות את האקווריום משני הצדדים.

3.את האקווריום תעשה בהדבקה שחורה כל האקווריום זכוכית 8-10 מ"מ . אני מעדיף 10

4.האם האקווריום יהיה סמוך לחלון חשוף לשמש? חשיפה לשמש תגרום לאצות דבר בלתי נסבל

5.לגבי הדגים דגי להקה קטנים גג 20 דגים וגם להכניס בהדרגה

6.לגבי הפילטר תרכוש פילטר דלי 300 ליטר לשעה יהיה מספיק בהחלט.

בהצלחה

bsg2g

New member
ממש תודה

פניתי למישהו מקצועי שאמר שזה יעלה לי 3500. לכן ויתרתי. איפה אפשר למצוא מישהו מקצועי שיעשה את זה?
במחירים כמו זה שציינת בהחלט אתן למישהו מיקצועי לבנות.
כן, האקווריום מיועד להיות דו כיווני. צירפתי תמונה שיתאר את ה"חלון" בין הכניסה לבית לבין המטבח.
מצאתי אתר שמחשב את עובי הזכוכית וגם שם אמרו לי 8-10 ממ (safe factor 3.8). איזה סוג זכוכית אתה ממליץ? ואיפה אפשר לקנות?
הוא לא יהיה חשוף לשמש (החלון הכי קרוב אליו יהיה במרחק 4 מטר)

איך אתה ממליץ לבנות אותו מבחינת הגובה?
תודה מראש!

cavihai

New member
מה 3500

מעניין אותי מי נתן לך את ההצעה הזאת

זכוכית קריסטל ליטוש יהלום

מה הגובה הכללי של החלון ?

לדעתי לא לעבור את גובה 60 בגלל שהאקווריום צר
השאלה מה הגובה הכללי של החלון כך בחשבון שתצטרך להשאיר 20 ס"מ מרווח בין סוף האקווריום לסוף החלון לטיפול ועיצוב וכדומה וגם להנחה של גוף תאורה
לגבי הסתרה אני הייתי מוריד מכל צד דיקט דק כמו הגב של הארון עם צבע תואם למסגרת עם שתי קליפסים שיתפסו אותו שיכסה את החלל מסוף החלון לתחילת האקווריום
וגם האור לא יברח לך לצדדים
מקווה שהבנת

כך בחשבון שאת צינורות הפילטר ומאבת האוויר יראו כמובן

bsg2g

New member
גובה החלון

הגובה הוא 51.3 ס"מ אורך 110.4 ורוחב 13.5
נראה לי שמה שאעשה זה לקנות עוד זכוכית שלמה שתכסה את החלון לכיוון הדלת. ואז אוכל גם להדביק במרווח בין המים לבין משקוף החלון טפט או משהו בסגנון... והאור יהיה יאיר אותו (וזה יכול להיראות נחמד).
אחפש מישהו שירכיב במידות 110.4X13.5X40 וכשאצטרך לנקות באופן יסודי פשוט ארוקן את המים והדגים לגיגית (האמבטיה של הילדים) ואז אוכל להוציא אותו מהמקום ולנקות כראוי.
ועוד יתרון בזכוכית נוספת שתכסה לחלוטין את הצד לכיוון הדלת היא שיהיה לי יותר קל לקבע את האקווריום - מצד אחד הזכוכית תמנע תנועה ומהצד השני (מהמטבח) אני אשים זרוע מסתובבת (כמו מה שיש מאחורי מסגרת של תמונה כדי שהתמונה תישאר בפנים)

מה דעתך?

cavihai

New member
לא כל כך הבנתי אותך

לגבי ניקיון האקווריום לעולם לא מוציאים את הדגים החצץ ומרוקנים את האקווריום זאת שיטה פסולה ותאבד כך מלא דגים

bsg2g

New member
אנסה להסביר שוב

אני אקנה לוח זכוכית (לא חלק מהאקווריום) ואקבע אותו לחלון בצד של הכניסה לדירה. אז יהיה לי גישה לאקווריום רק מצד אחד (מהמטבח).
כדי למלא את המרווח בין המשקוף העליון למים - אני אשים טפט (כמו שיש באקווריומים) על הזכוכית החיצונית מלמעלה ועד המים.
אני יודע שלא מוציאים את החצץ ואת כל המים אבל להורים שלי היה אקווריום עם דגים במשך 20 שנה (עד שדג יחסית גדול ו מאוד אגרסיבי שבר את האקווריום) וכשהיינו מנקים היינו מוציאים את הדגים, משאירים בערך שליש מהמים בתוך האקווריום ואז אחרי הניקיון היינו מוסיפים 2 שליש מים חדשים (אם המים הישנים היו במצב טוב אז היינו משתדלים להחזיר אותם)

cavihai

New member
נראה שהבנתי

אבל לדעתי למה זכוכית תשתמש בחתיכת דיקט בצבע המשקוף מכל צד כדי לכסות את המרווח שנשאר מסוף האקווריום למשקוף כך יהיה לך גישה לעבודה מכל צד
זה מה שאתה מתכוון נכון
לסגור את החלק העליון שנשאר חשוף

bsg2g

New member
בדיוק

אבל אם אקח חתיכת עץ בצבע המשקוף יהיה לי קשה להגיע להתאמה מושלמת וזה יראה מאולתר.
לעומת זאת הזכוכית תשמש גם כדי להוסיף יציבות, וגם אפשר לשים את הטפט ואז גם התאורה תאיר דרך הזכוכית את הטפט וזה יכול להיראות יפה...

אם יש לך רעיון למי לפנות כדי לבנות את האקווריום אשמח.
בעקרון ראיתי כמה סרטונים מצויינים שמסבירים. מצאתי כבר חנות כלי עבודה ליד הבית עם סיליקון לאקווריום במחיר סביר אז לדעתי כל שנותר זה למצוא ממי לקנות את הזכוכית (אקסטרא קליר מחוסמת) ולוודא שחותכים על פי המידות (יש אתר שמכניסים את המידות הכלליות והוא מוציא פירוט של הגודל של כל לוח שצריך (הוא מחשב את העובי והכל).
בניתי והרכבתי דברים מסובכים יותר בחיי...

לגבי סוג הדגים - אפשר לשים חצי גופים וחצי טטרות? הם מסתדרים?

מפני שאז אתה מאבד גובה מים ונפח

ומעבר לזה שזה ממש לא יפה.

הייתי במסעדה וראיתי אקווריום בנוי לחלוטין בתוך הנישה. לשאלתי איך הם מטפלים אמרו שעשו פתח בלבנים בקיר מעל איפה שלא רואים
למי שנכנס הביתה ומשם הם מטפלים באקווריום. גם זה רעיון.

bsg2g

New member
בכל מקרה הגובה מים יהיה זהה

בין אם הגובה של האקווריום יהיה 41 ס"מ ואז המים יגיעו עד 37 ס"מ,
ובין אם האקווריום יהיה עם צד אחד של 51 ס"מ וצד שני של 41 גם אז המים יגיעו עד 37 ס"מ.
לגבי האסטטיקה:
אם אני לא ממלא את החלון לגמרי - אז זה כבר פחות יפה...
בכל מקרה אאבד משהו מהאסטטיות (ואני לא מתכוון לפתוח את הקיר)
תודה בכל זאת... :)
אני אמשיך לנסות ולחשוב על רעיונות...

roeeya

New member
האקו' יהיה צר מדי לטעמי

אני חושב שכדאי לשקול את זה שוב

bsg2g

New member
יש דרך לחשב

יש דרך לחשב את האקו'? כללים?
ראיתי שמוכרים אקווריומים כאלה במקומות רבים, לכן ברור לי שזה יכול לעבוד ולכן גם שאלתי אם יש צורך בציוד מקצועי אחר כדי לשפר את הכמות החמצן וכדומה...

Yogev1982

New member
אל תתייחס למה שמוכרים

מוכרים גם צנצנות לדגים של 3 ליטר (בלחץ)
זה לא אומר שזה טוב !

אני מסכי עם רועי, אקווריום צר מדי לדגים יהיה קשה מאוד לחיות ש חיים טובים לאורך זמן.....

אולי אולי, בזה אני לא מבין....שווה בדיקה והתייעצות עם החברים פה,
כאקווריום צמחיה

נ ע ל

New member

מסכים עם קודמיי. למרות שיכול להיות "גימיק" מגניב, לדעתי האקווריום צר מדי בשביל להוות סביבה מתאימה וטובה לדגים.

בשבילי לפחות, רוב הכיף בלגדל דגים, מלבד להסתכל עליהם, זה לדעת שטוב להם, אחרת מה הטעם?
חוץ מזה שספציפית במקרה של אקווריום כמו שאתה מתכנן, אני קצת פולני והייתי מפחד שמהר מאד המים לא יהיו צלולים ושיהיו אצות על הדפנות ושזה לא יראה טוב כמו שתכננתי

למעלה