התייעצות לגבי תפריט + המלצה לדיאטנית שפיצית

התייעצות לגבי תפריט + המלצה לדיאטנית שפיצית

לבעלי כל החיים היו ערכי סוכר סביב ה- 100
לפני חודש הוא היה חולה ועשה בדיקה ויצא 130, הרופא שסביב מחלה הסוכר עולה וזה הגיוני

הוא צעיר ורזה ובריא, ועושה פע"ג (אמנם קלה)
אני חושבת שהסכרת נובעת מהדיאטה המוזרה שלו - הוא בד"כ לא אוכל כלום עד 13 בצהריים (לפעמים קפה), כמעט תמיד אוכל הרבה מאוד בשר ומעט פחמימות בצהריים (אבל פחמימות נוראיות כמו ציפס או פירה ולא משהו מורכב)
וכמעט תמיד גם בערב אוכל בשר, לעיתים שומני. בין לבין אוכל גם פירות אבל למשל בכלל לא מוצרי חלב ומעט ירקות.

הוא מאוד רזה והוא לא משמין בכלל.

ממה שקראתי פה בפורום אנשים עם סוכר גבוה צריכים לאכול ארוחות קנטות וכו', ושצום למשך כל כך הרבה שעות יכול להשפיע על הסוכר, הגיוני?
האם בגלל שכל הבדיקות שלו בבוקר אחרי בד"כ צום ארוך מאוד דווקא הסוכר עולה ולא יורד?

אשמח לקבל המלצה לדיאטנית או דיאטן תותחים שישבו איתו ויבנו לו תפריט אבל כזה שמתחשב בצרכים שלו ולא תפריט גנרי. וגם שיסבירו לו שיש בעיה בשיטת האכילו הזו (אם באמת יש, אני לא בטוחה ב-100%)
אני לא רוצה להגיע לזה רק כשהרופא יגיד שאין ברירה אללא לקחת אינסולין..

תודה!

בעלך מזכיר לי את עצמי בצעירותי , מתגרה בגורל

ברור שאיננו מתנהל נכון בכל הקשור לתזונה. נראה שאת מכירה את הרצוי טוב מימנו.
יש לי הצעה חריגה בשבילך. בתאום עם רופא המשפחה, קבעי לו תור אצל אנדוקרינולוג,
שם יש גם דיאטנית וכל מה שהוא זקוק על מנת לשנות דרכיו. אולי אחרי הפגישה עם האנדוקרינולוג,
הוא יבין שהוא טרום סוכרתי, וחייב להתחיל להתנהג כמו סוכרתי לכל דבר (תני לו גם לקרוא את התגובות כולן).

תודה

נתתי לו לקרא את ההודעה שלך.

הוא היה אצל האנדוקרינולוג, שאמר לו שהוא נמצא במצב טרום סכרת.
אבל לא אומר מה עושים עם זה..

איך מגיעים לדיאטנית טובה שמומחה בזה?
מה הכוונה לנהוג כמו סוכרתי במקרה שלו?

להתנהג כמו סוכרתי...

לחלק את המזון היומי לארוחות קטנות, לאכול פחמימות מלאות. כמו כן לאכול אוכל עם אינדקס גליקמי נמוך ככול האפשר (ניתן לחפש בגוגל).
לבצע בדיקות סוכר יומיות, כל פעם במצב שונה. לפעמים לפני ארוחת צהרים/ערב, לפעמים שעתיים אחרי. בבוקר לפני הארוחה תמיד כדאי לעשות. פעילות גופנית, לפחות כל 48 שעות.

אני לא כל כך מחזיק מדיאטניות, יש את הכל באינטרנט, לכן אין לי על מי להמליץ.

איך עושים בדיקות סוכר?

צריך כל פעם לקבל הפניה וללכת לעשות בדיקת דם?

ותודה על הטיפים. האם יש איזשהו תפריט בסיסי באינטרנט שממנו אפשר להתחיל, אבל כזה שלא כולל יוגורט או בכלל מוצרי חלב (הוא כאמור לא אוכל)

השאלות שאני לא מצליחה למצוא להן מענה באינטרט הן -
והאם לאכול הרבה בשר זה לא טוב למרות שזה כביכול נטול פחמימות?
האם עדיף בכלל לא לאכול פחמימות או כן לאכול מורכבות?
כמה זה נורא הצום בבוקר? (ממש לא בא לו לאכול כלום, אבל מצד שני אם זה פוגע בסכרת אז הוא יעשה את זה)

vasp

New member
אני אנסה לענות בזהירות , לא יותר חכם מכם .

אני בסה"כ חודש סוכרתי , כך שתקחי את העצות שלי בערבון מוגבל .

בדיקת סוכר ניתן לעשות בבית עם מכשיר שנקרא מד סוכר (FreeStyle Freedom לדוגמא ) יש בזאפ כמה מכשירים .

עושים את הבדיקה בהתאם להוראות הרופא/דיאטנית .

המטרה שלך כסוכרתי היא לנסות לשמור איזור שזה אומר על A1C כמו אדם בריא , נניח 5.6 , המשמעות בפעול היא בדיקה אחת לשלושה חודשים
שמראה את התוצאה הממוצעת של החולה , התרגום שלי למטרה הזו היא שאני לעולם לא אוכל להגיע אליה , אבל אם אני אצליח כסוכרתי להיות מתחת ל 7 , אני אהיה מאושר .

הסכרת זו לא מחלה שהולכת לשום מקום , ואם החולה לא יקפיד על ערכי סוכר תקינים , התסביכים של המחלה יצוצו , לא היום אז בעוד שנה או עשר שנים , לכן כדאי להיות מאוזן .

לגבי בשר, או כל אוכל אחר בכלל עבור סוכרתי , ככלל אצבע , לאכול הרבה זה לא טוב , זה מקפיץ לך את רמות הסוכר ועוד אלף מדדים אחרים לא קשורים דווקא לסכרת ,
לכן היעד הוא , לאכול כל שעתיים/שלוש קצת , ולא לרכז את הארוחות ל 3 ארוחות גדולות , וכן בשר לא יעלה לחולה (לפחות לי) את רמות הסוכר .

בהחלט אפשר לאכול פחמימות , אבל מעט , למשל אורז , כף או שתיים , אחרת זה יתבטא בעליית סוכר , ולאורך זמן לא בריא העליות הללו .

אני לא יותר חכם ממך , ולא רוצה להשמע "יועץ" , כדאי שהבחור ילך לרופא .

אתר נחמד שהמליצו לי כאן ששווה לקרוא :
http://www.carbfree.co.il/?page_id=567

IrisPeleg

New member
יתכן

יתכן שה-130 זה בכלל בגלל המחלה ולא המצב הטיבעי.
כמה היה ה-a1c? מה זה בסד?

כדאי לבדוק כשהוא בריא.

לא רואה בעיה עם מה שהוא אוכל אם הכל אצלו בסדר.

אבל הכל לא בסדר..

הבדיקות דם תמיד גבוהות (זה מתנדד בין 106-120, לא 100 כמו שכתבתי בהודע הקודמת)
והרופא משפחה אמר שהוא במצב של טרום סכרת

ה-a1c יצא 5.2 ו- 5.3 בשתי בדיקות שונות (בהפרש של חצי שנה)

האם יש לך המלצה על דיאטנית טובה?

IrisPeleg

New member
פרטי או קופ"ח?

באיזה קופ"ח אתם?

עכשיו נתת נתונים שונים ממקודם והתמונה שונה.

האם הבדיקה האחרונה היא מעכשיו או מלפני חצי שנה?

אין בעיה פרטי

אנחנו במכבי, אם יש במכבי אז יותר טוב

הבדיקה האחרונה שהוא היה חולה ויצא 130 היא מעכשו, הקודמת שהייתה סביב ה-110 היא לפני חצי שנה

IrisPeleg

New member
ממתי ה-a1c?

הסבירו לי במרפאת סוכרת של מכבי שכל אחד יכול לדרוש פגישה במכון סוכרת. זה חד פעמי ואם הם רוצים הם קובעים תור חדש.

צריך להשיג את הבדיקה האחרונה (בלי לספר שהוא היה חולה) לפקסס למרפאה הקרובה ולדרוש פגישה עם רופא/הדיאטנית.

בהצלחה

imanub

New member
המצב שלו תותים

יש מה לשפר בהרגלי התזונה שלו,
אבל אין לו בעייה של סוכרת ואין צורך להילחץ.

למעלה