התייעצות לחוסר ניסיון

Laruma

New member
התייעצות לחוסר ניסיון

היי, חיפשתי בסוגי הפורומים איפה אוכל לשתף את תחושותיי והשם של הפורום הוא בול מה שחיפשתי!
בגלל שניסיון וגיל מאוחר אלו מושגים סובייקטיבים, אני מקווה שאני רלוונטית לפורום :)
אז ככה, אני נושקת לגיל 30 ויש לי ניסיון זוגי ומיני עם המין האחר. ולמרות שחשבתי על עצמי כסטרייטית, תמיד חשבתי על האופציה שאהיה עם אישה כהגיונית ולא משהו מופרך. לאחרונה, זה יותר ויותר קורץ לי. רק הדבר היחידי שעוצר מבעדי להרגיש בנוח, מלבד כל השינוי קטגוריות של הזהות העצמית (מה אני? סטרייטית משעוממת? בי-סקסואל?) זה הידיעה שאם ובאמת יתחיל משהו- החוסר ניסיון שלי יהרוס לי. אני בעיקר חוששת משני דברים. אחד זה החוסר הניסיון המיני, שלא רק פרקטית של "אמאל'ה מה אני עושה עם זה?!" ושאם אני אהיה כנה עם עצמי, כנראה שבפעמים הראשונות אני לא אגרום לה הנאה כמו שהייתי רוצה.. אז לא רק זה, אלא גם נדמה לי שכל ההתייחסות לסקס ביחסים חד-מיניים ובפרט ביחסי נשים עם נשים, שונה מאיך שסטרייטים מתייחסים אליו ומאיך שהתרגלתי לתפוס אותו.
הדבר השני שאני חוששת, זה אם אני חושבת על עצמי, שאם אני הייתי נגיד לסבית וותיקה, לא הייתי רוצה להתחיל משהו רציני עם מישהי חסרת ניסיון, שאולי עוברת איזה שלב בחיים ואולי לא. וגם תכלס יש מצב שחוסר-נסיון מיני הוא שיקול עבור נשים מסוימות להתחיל משהו עם מישהי.. אם כי אני חותרת לקשר רציני ואז אני מסתמכת על זה שבכל מקרה אני לא ארצה לפתח קשר רציני עם מישהי שמתייחסת לניסיון המיני שלי, אבל עדיין.
האמת שזה היה יותר שיתוף ואין לי שאלה ספציפית. אבל אשמח לשמוע דעות, פיתרונות, אולי שינוי מחשבתי.

spring666

New member
לדעתי לפני ריצה להגדרות זהות מינית תחקרי את עצמך זה לגיטימי

תני לעצמך את החופש לדעת מה הכי מתאים לך ותמיד תמיד ההחלטה היא בידיים שלך.
לגבי חוסר הנסיון-לפעמים זה מאתגר פרטנרים

Reyn

New member
אני דווקא חושב שהשאלה מתאימה יותר לפורומים הגאים

את לא חסרת נסיון, אלא שעוד לא התנסית ביחסים עם אישה. זה לא אותו דבר. לדעתי המצב שלך דווקא פשוט ונגיש יותר, כי יש הרבה אנשים שלא בטוחים בזהות המינית שלהם, והקהילה הגאה מורגלת בנושא הזה, ולכן סובלנית אליו.
בקיצור: כן, את בגיל יחסית מאוחר לתהות לגבי הזהות המינית שלך, אבל אני ממש לא חושב שזה יהיה קושי משמעותי ברגע שתתחילי לחפש פרטנרית.
אני כן חושב ששווה להתנסות ולראות אם את באמת ביסקסואלית לפני שאת "מתחייבת" לחפש קשר רציני עם אישה.

Laruma

New member
אוקיי, רשמתי גם שם

השם של הפורום קלע פשוט בדיוק לתחושותיי, אבל באמת יכול להיות שיש מקרים שחוסר ניסיון יותר מורכב וחוסם.
ההרגשה שלי היא פחות בביטחון בזהות המינית אלא יותר במחסום שחוסר נסיוני עם נשים יכול להיות בשבילי, כדי לקדם באמת קשר רציני.
ההתנסות לפני מבחינתי זה פחות קורץ, כי משיכה רגשית ופיזית יש :) ככה שעבורי זה כמו שאגיד למישהו בתול שיתנסה לפני שיפנה לקשר רציני (יש כאלו שדוגלים בגישה כזו, אני לא מביניהם פשוט).
אני מניחה שמה שנשאר זה רק להתמודד עם זה ולראות איך הולך :)

Reyn

New member
אם אין התלבטות ואת בטוחה בזהות המינית שלך,

אז מצבך פשוט עוד יותר, ואכן אין צורך בהתנסות מקדימה, את יכולה פשוט לחפש קשר עם אישה כמו שעושה כל ביסקסואלית/לסבית אחרת. :)
אני באמת לא חושב שחוסר הנסיון יהווה מכשול כזה משמעותי - הרי היית בקשרים עם גברים, את יודעת לאהוב ולהימצא בזוגיות, את מרגישה נוח עם מגע אינטימי.. אני לא רואה כאן מכשול. אולי הפעמים הראשונות ירגישו לך אחרת ממה שהכרת עד היום, אבל זה נכון גם כשעוברים בין פרטנרים מאותו מין.
אפשר להתעניין מדוע לא התנסית עד היום בשום סוג של קשר עם אישה?

למעלה