התייעצות לטיפול בדיכאון והפרעות חרדה

picanto

New member
התייעצות לטיפול בדיכאון והפרעות חרדה

שלום רב,

מזה 3 שנים אני מקבל טיפול תרופתי (וייפקס) לטיפול בדיכאון, שניתן לי ע"י רופא המשפחה.
המצב היום יותר טוב מלפני 3 שנים, אבל עדיין בלתי נסבל, ואני סובל עדיין מדיכאון שגרר אחריו גם חרדה כללית.
חשבתי להתחיל במקביל טיפול פסיכולוגי (קוגניטיבי-התנהגותי או משהו כזה). כמה שאלות:
1- כמה עולה מפגש עם פסיכולוג לטיפול CBT?
2- כמה מפגשים צריך לטיפול CBT?
3- אשמח אם תפנו אותי לאיש מקצוע טוב בצפון (אני גר בחיפה).
4- אני מבוטח בקופ"ח כללית, עם פלטינום, האם אוכל במסגרת זו לקבל טיפול מוזל? האם הוא מומלץ?
4- למי לפנות עכשיו לדעתכם? לרופא המשפחה? לפסיכיאטר? או לפסיכולוג?

noname20000000

New member
לצערי אוכל לענות רק על השאלה הרביעית,

לדעתי כדאי לך מאוד לפנות לפסיכיאטר כדי לבדוק את המצב שלך כרגע ואת דרכי הטיפול האפשריות.

Lady Stark

New member
היי

קודם כל, אני מאוד שמחה שהחלטת לטפל. ובאמת cbt הוא הטיפול המומלץ בדיכאון וחרדות.
טיפול cbt יכול לעלות כ- 100 שח בטיפול מסובסד דרך קופת החולים (לתקופה מוגבלת. בדרך כלל הסבסוד הוא למספר מסוים של שיחות או לתקופה של שנה), או בין 250-500 שח לטיפול פרטי.
פסיכולוג שעובד עם קופת חולים יכול להיות טוב בדיוק כמו פסיכולוג פרטי, כך שאין לך מה לחשוש מזה.
על מנת לגשת לטיפול דרך הקופה צריך לגשת לרופא משפחה ולקבל הפניה לועדה. זה תהליך לא מסובך.
הרופא ינחה אותך.

לגבי משך הטיפול, זה מאוד משתנה מאדם לאדם. יש טיפולים ממוקדים שמצליחים לעשות הבדל משמעותי תוך כמה חודשים ויש טיפולים שנמשכים שנים.
במקרה שלי, למשל, הטיפול התחיל לעזור לי תוך כמה פגישות, אבל אני מתמידה בו כבר שנים. גם כי המצב שלי כרוני וגם לתחזוק שוטף של הטיפול. ואני עדיין מגיעה לתובנות חדשות, גם אחרי שנים של טיפול.

ובנוגע למטפל בצפון, לצערי לי אין המלצה, אבל אני מקווה שיהיו פה אנשים שכן יוכלו להמליץ לך.
אפשר גם לשאול את רופא המשפחה על מטפלים מומלצים מהקופה.

בהצלחה!

picanto

New member
קודם כל תודה ענקית.. היום ביקרתי אצל רופא

המשפחה, וסיפרתי לו שלאחרונה המצב חמור מאוד, והוא המליץ לי לפנות לפסיכיאטר, ע"מ שימליץ על תרופות להרגעה מהירה של המצב, ורק לאחר מכן לטפל בזה ע"י CBT,כי לדעתו, כל עוד המצב מאוד מאוד קשה, יהיה קשה לטיפולים כמו CBT לעזור, ושעדיף לפנות לטיפול כזה כשאתה "רגוע"..
יום לאחר יום אני מאבד תקווה.. וזה פוגע לי חזק בתוכניות שלי לעתיד.. אני לא מסוגל לחשוב על העתיד, על לימודים מתקדמים שהפסקתי אותם באמצע, או על מצבי הכספי.. אני כל היום עסוק במחשבות שליליות..

Lady Stark

New member
קודם כל, יופי שהתייעצת

הוא גם נתן לך הפניה לפסיכיאטר?
שנית, אני חושבת שדווקא כן טוב להתחיל טיפול פסיכולוגי במצב של דחק, כי הטיפול יכול לתת לך כלים כבר בשלב הראשוני להרגעה.
באמת שאין מניעה שתעשה את שניהם במקביל.

picanto

New member
הוא לא נתן לי הפנייה.. הוא רק נתן לי פרטים של

הפסיכיאטר.. אגב, אני מסכים איתך, שאולי עדיף במקביל.. ונראה לי שאם הפסיכולוג יראה צורך אז הוא יגיד לי שצריך גם תרופות..

Lady Stark

New member
ממליצה לך לקבוע במקביל לשניהם

פסיכולוג יכול להציע לך לקחת כדורים אבל לא לתת אותם. פסיכיאטר הוא זה שרושם כדורים.
ולא סתם שאלתי אם קיבלת הפניה, כי למיטב ידיעתי בכללית צריך הפניה לפסיכיאטר. כדאי שתברר לגבי זה.

עדיף במקביל, אבל

אני חושבת שהרופא התכוון שפשוט כדאי שקודם תתייצב נפשית (ההחמרה בדיכאון ובחרדה תעצור) לפני שתתחיל את ה-CBT, כדי שיהיו לך את הכוחות לזה. טיפול נפשי דורש הרבה כוח וכשאתה נמצא בנפילה, לא תמיד אתה מוצא את האנרגיות לקום ולהתחיל ללכת לפגישות או לעשות את השינויים.

למעלה