התייעצות למשכנתא דירה ראשונה

Panda-Azul

New member
שלום לכולם,

קיבלתי מחבר המלצה חמה על הפורום ואשמח לקבל ממכם עזרה,

אני ואשתי קיבלנו לאחרונה ירושה ואנחנו בחרנו דירה של המחיר למשתכן ורציתי לקבל עזרה כיצד עדיף לנו לפעול בנוגע לתשלום / משכנתא

הדירה שבחרנו היא דירה בעלות של 2.23 מיליון שקל
יש בידינו כרגע סכום של 850 אלף שקל כהון עצמי

הקבלן הציג בפנינו שני אופציות לתשלום אחד זה לקחת משכנתא כאן עכשיו ולשלם לו את הכל, כך לא נשלם עוד ריביות בעתיד,
אופציה שנייה שהציג לנו הקבלן זה להביא לו את ההון העצמי ביולי 2021 ואז הוא "ייתן" לנו "אוויר לנשימה" של עוד שנה בערך לארגן את שאר הכסף ( במשכנתא )

ניסיתי לבדוק על כל הנושא של משכנתא בתכנית של מחיר למשתכן ואם הבנתי נכון זאת משכנתא שעדיפה יותר לאנשים שאין להם הרבה הון עצמי ודורשים מימון של אחוזים גבוהים מאוד,
הבעיתיות מבחינתי לקחת משכנתא כאן ועכשיו היא בגלל שאני ואשתי חיים בשכירות ותשלומי המשכנתא והשכירות ביחד יכולים ליצור לנו בעיה תקציבית,

בעתיד כנראה ותימכר דירה מתוך הירושה שתחולק ותניב לי עוד בערך 700 אלף שקל, אנחנו ( אני ואחיותי ) עוד לא יודעים איך להתנהל עם הדירה לכן זאת אופציה קיימת אבל לא ידועה,

תודה על העזרה
כמו שרשמתי זאת הדירה הראשונה שלנו ואנחנו קצת הולכים לאיבוד בכל הפרוצדורות

82little

Active member
אכן מצב מעט מורכב ודווקא משום כך מציע שתקראו לאחור כמה וכמה התכתבויות בפורום כדי להבין את העקרונות הבסיסיים של בניית תמהיל למשכנתא והשתמשו גם במחשבון כדי להבין את העלויות.

חסרים פרטים כמו הכנסות, עלות השכירות, מצב משפחתי וכמה החזר חודשי אפשרי מבחינתכם. בלי השכירות לטווח קצת יותר ארוך ועם השכירות כרגע...
כמו כן מה לוח הזמנים המשוער של הקבלן לצורך התשלומים ולצורך מסירת הדירה.
////
האם יש ערבויות מספקות, ומליאות לכספים שמועברים אל הקבלן?

וגם עם כל הפרטים יש כמה נעלמים והערכות סיכוי וסיכון שאינן ככ ודאיות.

למשל, כהנחת יסוד שלי, אבל זה לא מחייב, מסלולי הקלצ כרגע בריבית יחסית נמוכה אז יש הגיון אולי לקחת אותם. פחות ברור המצב לגבי משתנה כל 5 והפריים בדרך כלל נשמר המרווח כך שלא בהכרח דחוף כבר לקחת. כמו כן לא הייתי מסתכן עם מדדים ועם מדד עלויות הבניה למשל אבל שוב זה ענין גם אישי. כי אני למשל חושש מהפקדה של כספים, כל כספכם, אצל קבלן, ולראות את הכסף, את הדירה מאוד מאוחר... אבל שוב יש ערבויות לדבר הזה ומניח שהעורך דין ואתם עצמכם תדאגו להגנה מליאה על כספכם.

באופן כללי בגלל המורכבות בלוחות הזמנים, התוכנית שלכם עשויה לכלול שני מרכיבים קצת פחות שגרתיים:
האחד לקיחת הלוואה שנקראת בלון או בוליט ומשמעותה שמשלמים לבנק רק את הריבית לתקופה קצובה ואז משלמים את הקרן, זה עשוי להיות רלוונטי כנגד הסכום של הדירה מירושה.
כמו כן התוכנית עשויה לכלול לקיחת הלוואה בגרייס שפירושה שמתחילים לשלם רק את הריבית (כמו בבלון ) אלא שאחרי זמן מתחילים לשלם גם את הקרן וזו כדי לאפשר תשלום גם של השכירות וגם של המשכנתא. לעיתים זה לא אפשרי כי השכירות גבוהה וגם הריבית מספיק גבוהה כך שזה לא נכנס להחזר חודשי אפשרי מבחינתכם. לעיתים הבנק מאפשר דחיה גם של תשלומי הריבית, אבל לדעתי זה לא מומלץ.
פרטו קצת יותר והתחילו ללמוד יותר את המונחים ואת האפשרויות של המשכנתא וכך תוכלו להגיע להחלטות מושכלות.

עוד הערה שלא קשורה כל כך למשכנתא במצב של דירה מירושה ובייחוד אם יש סנטימנטיים משפחתיים לדירה כדאי לבדוק אולי אחד מכם יכול לקנות את החלק של האחרים וכך הדירה נשארת אצל מי מכם?

בהצלחה.

82little

Active member
כמו כן מה שווי הדירה עם השלמתה בהערכת שמאי?

Panda-Azul

New member
82little תודה רבה על המידע

אכן קצת חסר לי הרבה מהמושגים ואיך הדברים עובדים, אני יחקור קצת יותר לעמוק כדי לקבל פרטים יותר מלאים ולהשלים את הנעלמים,

82little

Active member
אכן כדאי ללמוד את הנושא ופחות או יותר לשלוט במושגים ובאופן שבו המסלולים השונים עובדים... מקווה שאתם לא בלחץ זמן כדי שתקדישו לזה מספיק תשומת לב. חשוב גם ללקיחת המשכנתא וגם להמשך. זה לא מאוד מסובך אבל כן דורש לימוד...
יש גם פרטים שכבר יש בידיכם שהזכרתי והם רלוונטיים:
הכנסות, עלות השכירות, מצב משפחתי וכמה החזר חודשי אפשרי מבחינתכם. בלי השכירות לטווח קצת יותר ארוך, ועם השכירות כרגע...
כמו כן מה לוח הזמנים המשוער של הקבלן לצורך התשלומים ולצורך מסירת הדירה.

למעלה