התייעצות לניתוח קטרקט

גורדן1

New member
התייעצות לניתוח קטרקט

השאלה מופנית למנהל הפורום וגם לכל מי שעבר או עובר מצב כמו שלי ! הנני בן 70 ולפני 12 שנה עברתי ניתוח הפרדות רשתית עם סיליקון . אחרי 8 חודשים עברתי עוד ניתוח דומה להחלפת החומר (גז). יותר מאוחר עברתי עוד 4 ניתוחים ( ביניהם ניתוח קטרקט) באותה עין . הלחץ התוך עיני היה גבוה . במשך כל השנים הנני לוקח טיפות לשמירת הלחץ התוך עיני.( גלאוקומה ) לגבי העין השניה ( "הטובה" ) שאיתה אני רואה , אני מבצע בדיקת רשתית כל חצי שנה. עכשיו יש בעיה של קטרקט בעין ה"טובה" . רצוי לציין שאני מרכיב משקפיים הרבה שנים ואני רואה לפעמים מטושטש. לגבי שדה ראיייה שאני מבצע כל שנה במכון , התוצאות הן בסדר יחסית . אם כך הרופא אמר לי לפני שבוע כי אני צריך לחשוב על ניתוח קטרקט. האמת היא שאני מפחד מכיוון שזו העין היחידה שאני עוד רואה בה . השאלה שלי היא : לאור הניסיון המצטבר אצלכם, הרופאים, מה עליי לעשות ? מהם אחוזי ההצלחה בניתוח כזה בהתחשב בגילי ? איפה ניתן להשיג מידע על מומחים ברשתית ? האם קיימות אופציות נוספות - (כמובן שחשבתי גם על אופציה של לא לעשות ניתוח ולהישאר במצב כמו שהוא ) מודה לכם מקרב לב

קטרקט

1. אם אתה עדיין מסתדר - מצליח לקרוא, לראות טלויזיה ולתפקד, אז ניתן בהחלט להמתין עם ניתוח הקטרקט. את הניתוח אפשר לבצע בכל עת. 2. רוב האנשים שעוברים ניתוח קטרקט אינם צעירים. אחוזי ההצלחה בניתוח אינם קשורים לגיל. 3. בכל מחלקת עיניים בבית חולים יש רופא מומחה למחלות רשתית . כמו כן ניתן לקבל שמות של רופאים דרך קופ''ח. 4. אין טיפול אחר לקטרקט . בברכה

למעלה