התייעצות לפני הגשת בקשה לפטור מחוק השנתיים 212e

Fellowship

New member
התייעצות לפני הגשת בקשה לפטור מחוק השנתיים 212e

ויזת J1, חלפה שנה, נותרה שנה נוספת, אמורים להגיש בקשה ל Waiver ואם וכאשר תתקבל להגיש בקשה לויזת H1B.

1. לאחר בקשת ה Waiver לא נוכל להאריך את ה DS-2019, מכיוון שעצם הבקשה עומדת בסתירה ל J1.
חשבתי אולי להאריך את ה J1 כעת, בשנה נוספת ורק לאחר מכן להגיש את ה Waiver,
כך שאם תהיה בעיה כלשהי עם ה Waiver או עם ה H1B לאחר מכן, לפחות הארכנו את ה DS-2019.
האם יש בעיה/התנגשות כלשהי בין פעולת האחרנה ה J1 ולאחריה הגשת Waiver?
אם זכרוני אינו מטעני, נאמר לנו ב NIH שמומלץ להמתין חצי שנה לאחר הארכת ה J1 כדי לשדר אמינות, אבל כרגע אין את מי לשאול, מישהו יודע?

2. באתר של שגרירות ישראל ב DC אין מידע בנושא ה No Objection Statement והם יהיו זמינים רק בשבוע הבא,
מישהו יודע מה התהליך בנושא ה No Objection Statement שבהמשך נצטרך שהם ישלחו? האם אמורים להגיע פיזית לשגרירות ולמלא טפסים?

3. נאמר לנו בע"פ ב NIH שלאחר הגשת ה Waiver אפשר לטוס לישראל וגם לחזור לארה"ב,
כל עוד יש לנו ויזת J תקפה בדרכון וטפסי DS-2019 תקינים, אין בעיה להכנס שוב.
בעיה תתעורר רק אם ננסה להאריך את הויזה או לבצע פעולה כלשהי בשגרירות בישראל - זה כמובן לא המצב.
יחד עם זאת, במסמך רשמי של ה NIH כתוב המשפט הבא, כאמור, בע"פ נאמר לנו שלא אמורה להיות בעיה, מה דעתכם?

Once you submit a waiver application to the DOS, please note that you have initiated a waiver, whether or not you follow through to complete the process.
Requesting a waiver is incompatible with the J-1 exchange visitor program goal of returning home.
Therefore, you may not be successful in applying for any further J-1 (or J-2) visas abroad
and/or being re-admitted to the United States in J-1 (or J-2) status.
You must be aware that if you leave the U.S. in these circumstances, you do so at your own risk. You may not be able to return unless the DOS recommends the waiver and the USCIS approves the H-1B or other immigration status. Carefully weigh the benefits of travel versus the possible risks

4. באתר שבו מגישים את ה Waiver כתוב המשפט הבא, מישהו מבין מה בדיוק משמעותו?
החוק לא מאפשר לרופאים זרים שקיבלו J1 אחרי שנת 1977 כדי לקבל הכשרה (במקרה שלנו) לבקש Waiver על בסיס ה No Objection Statement? זה בדיוק מה שאנחנו רוצים לבקש.

Note: U.S. law does not permit foreign medical physicians who acquired J-1 status on or after January 10, 1977, to receive graduate medical education or training to request waivers under this basis (No Objection Statement).

ilanvag

New member
השאלות שלך מתחילות להיות מאוד נקודתיות וסופר מקצועניות,

אני לא בטוח שיש לנו פה בפורום את הניסיון הנדרש בשביל לענות עליהן.
&nbsp
אם אני במקומך -- אני פונה לעו"ד הגירה תותח ומשלם לו עבור ייעוץ, ושילווה אתכם בתהליך כאשר תצטרכו להתייעץ (כלומר מישהו מצידך, אשר דואג *לך* ולאינטרסים *שלך*, בנוסף לעו"ד של NIH אשר מטפל בחלק מהתהליכים ולא בטוח עד כמה הוא דואג לכם).
&nbsp
אם אתה צריך, יכול להמליץ לך על מישהו ספציפי שהוא שותף בפרגומן (אנחנו עבדנו איתו אישית ועם הצוות שלו, וגם הפניתי אליו רבים אחרים -- כולם מבסוטים). מעבר לכך -- במסר פרטי, בבקשה.

Fellowship

New member
דווקא נשמע לי שאלות מאוד כלליות, הסבר:

הכוונה שזה לא באמת קשור או מושפע ספציפית מהנתונים שלנו,
אלא כל מי שאי פעם הגיש בקשה לפטור, נתקל בנושאים הללו.
מצאתי גם חומר רב ברשת, אבל חשבתי לשמוע דעתכם.

1. זו שאלה מאוד כללית בנוגע לתזמון של הארכת השהייה לעומת הגשת הבקשה לפטור.

2. זה הכי כללי

מה נוהל העבודה בשגרירות ישראל בנוגע להנפקת NOS.

3. שאלת מגבלות הגירה.

4. משפט מוזר שנתקלנו בו באתר הרשמי.

אבל אני מבין שמי שלא עשה זאת אז לא ידע, וגם מי שכן עשה לא ידע הכל.

בכל מקרה, אעדכן כשאדע, אם זה יעזור למישהו בהמשך.

Fellowship

New member
לאחר בירור, להלן תשובות ומידע, במידה וזה עוזר למישהו:

1. מומלץ ביותר להמתין לפחות חצי שנה אחרי הארכת ה DS-2019 ולפני בקשה ה Waiver,
במידה ואין זמן אז יש לקבל החלטה על איזה מסלול ללכת.

2. לטובת ה NOS יש לשלוח לשגרירות (אפשר במייל) את הברקוד של הבקשה שהוגשה ב DOS,
בנוסף לצילום דרכון, ויזה, אישור שהייה, טופס I-94, אישור העסקה מהמוסד הארה"ב, למלא שאלון,
ומכתבים נוספים לפי הצורך הספציפי (מהאוניברסיטה בישראל/מהמוסד המממן אם יש כזה המאשר על הוויתור).

3. באופן עקרוני ניתן לצאת מארה"ב לאחר הגשת הבקשה ל Waiver מכיוון שויזת ה J וטפסי ה DS תקפים,
יש להמנע מלבצע פעילות בשגרירות ארה"ב בישראל, להגיש בקשה לויזה אחרת וכו'.
אני כותב "באופן עקרוני" מכיוון שתאורטית תתכן בעיה בכניסה חזרה, אך פרקטית הוסבר לנו שזה לא קורה.

4. רופאים שעברו לארה"ב עם J1 וחל עליהם חוק השנתיים, לא יכולים לבקש Waiver על בסיס NOS.
רופאים הכוונה כאלו שעברו כ J-1 Alien Physician ולא J-1 Research Scholar.

למעלה