התייעצות לפני ניתוח..

eyaala

New member
התייעצות לפני ניתוח..

שלום רציתי לדעת איך אני יכולה לקבוע תור לד"ר פנסקי ואיך הדבר נעשה בקופת חולים מכבי?
ועוד כמה שאלות..
כמה זמן אורך ניתוח להארכת גיד וגם לקיצור הגיד יחד?
כמה זמן צריך להיות בגבס אחרי הניתוח וכמה זמן אישפוז בבית חולים?
האם ניתן לעשות לא בהרדמה מלאה?
כמה זמן החלמה אחרי הניתוח?
סליחה על מבול השאלות
יום טוב

שחפית82

New member
ניתוח להארכת הגיד

הי. אנחנו מטופלים של ד"ר פנסקי. מאוד מומלץ. אנחנו בקופת חולים מאוחדת, הגענו עם התחייבות לבית חולים הדסה עין כרם. אני לא יודעת לגבי קופ"ח מכבי. לדעתי הכי טוב לשלוח לו מייל והוא יסביר לכם: [email protected].
הניתוח שאנחנו עברנו היה הארכת הגיד בשתי כפות הרגליים. התינוק היה צריך להיות בצום של כשלוש שעות באותו בוקר. הגענו בשמונה וחצי בבוקר להדסה עין כרם ועזבנו כבר בצהריים. הפרוצדורה של הניתוח עצמו לוקחת מעט זמן, ואחר כך מגבסים. בשלב הזה כבר הכניסו אותנו לחדר. אם הכל עובר כמו שצריך אז מדובר באשפוז יום וכעבור מספר שעות חוזרים הביתה.
לגבי הרדמה, זה תלוי בכל רופא וגישתו. ד"ר פנסקי מעדיף הרדמה מקומית. כשמגיעים בבוקר אחת האחיות מורחת משחת אלחוש "אמלה" כשעה לפני שהד"ר מגיע, אח"כ הוא עושה הרדמה מקומית, מבצעים את הניתוח ומגבסים. זה הכל.
הגבס נשאר לשלושה שבועות וכשמורידים בקושי רואים צלקת.
אני ממליצה להביא בקבוק עם חלב או להניק אותו ישר אחרי. הוא בכה מאוד וזה אחד הדברים שהצליחו להרגיע אותו.
בהצלחה. זה עובר!

טובה53

New member
ד"ר פנסקי מקבל מטופלים מבוטחי מכבי בהע"כ

ד"ר פנסקי מקבל מטופלים מבוטחי מכבי בהדסה עין כרם בירושלים.
קביעת תור - באמצעות מערכת זימון תורים של הדסה עין כרם - בטלפון או באימייל.
http://www.hadassah.org.il/Hadassa/Heb_SubNavBar/Queue_invitation
יש להביא כרטיס מגנטי והפניה מרופא (ילדים) של מכבי, למיטב ידיעתי. הכי טוב לשאול כשקובעים את התור, מה צריך להביא.
(בביקורים חוזרים מספיק רק כרטיס, ובביקור ראשון של תינוק קטן מביאים מכתב שיחרור היילוד שבו כתוב שצריך לטפל בק"פ.)
בהצלחה רבה!

פרלמנים

New member
האם הכוונה הארכה והעברה?

האם אתם עדיין מטופלים של וייגל? הוא המליץ לנתח?

eyaala

New member
הכוונה העברה והארכה גם יחד

הי
כן הכוונה הארכה והעברה.
אנחנו מטופלים אצל וייגל והוא המליץ לנתח יש לנו חודש הבא ביקורת לפני ניתוח ועדה עם מספר רופאים.
אני מאוד חוששת מעניין ההרדמה המלאה ומההחלמה שאחרי לכן חשבתי לנסות לקבוע תור לפנסקי ואולי למנוע את הניתוח

פרלמנים

New member
בהחלט שווה לנסות.

הצלחת לקבווע תור?
עד איזה גיל הייתם עם הנעליים?

איך התינוק החדש?

eyaala

New member
הי

עדיין לא ניסיתי לקבוע תור רק מקודם ראיתי את התשובות... את יודעת זה לא פשוט עם תינוק בעיקר עם אחד כמו שלנו שצריך כל הזמן להיות איתי במגע.
הוא מקסים ומאוד מאוד כיף לנו השמחה בבית מאוד מורגשת כולנו מאושרים.
היינו עם הנעליים עד גיל שלוש +.
מה שלומכם? אני מבינה שגם לכם מגיע מזל טוב...
איך דניאל?

פרלמנים

New member
אצלנו הכל נהדר

דניאל עולה לכיתה א', את מאמינה? הוא ילד גדול,ספורטיבי ואנרגטי. ובכל...שלושת הבנים מתוקים ומצחיקים,

לא היינו בביקורת אצל וייגל כבר הרבה זמן, אבל המצב נראה טוב, נשתדל להגיע אליו בקיץ.
תגיעו לכנס באיכילוב?
שיהיו בשורות טובת, נחכה לעדכון
ג'סיקה

eyaala

New member
בהמשך..

שמחה לשמוע שהכל טוב אצלכם... איזה כיף שלושה בנים.
לא יאמן שדניאל כל כך גדול רק אתמול הוא נולד(זוכרת את התקופה של השיחות בין הנקה להנקה)
קבעתי תור לפנסקי ביוני לפני הוועדה הטרום יתוחית נקווה שהוא יחשוב אחרת...
לא נוכל להגיע לכנס עם הקטן נראה לי בעייתי...
מבטיחה לעדכן

מצטרפת לשאלות, מטופלת של ד"ר חמו

אז בהפתעה חיובית גמורה, אתמול חמו הודיע לנו שהניתוח יתבצע בשבוע הבא! למה הפתעה? כי הוא שם לה את הגבס השישי ובתחילת הדרך אמרו לנו שהיא תצטרך יותר לכיוון העשרה...
לא אמרו לנו כלום לגבי הצום, אני רק יודעת שזה בהרדמה מקומית והסבירו לנו שסופי תמרח לה משחה כשנגיע - כמה זמן לפני צריך להגיע? לא אמרו לנו מתי לבוא... השאלה אם אתם יודעים או שכדאי להתקשר לשם לבדוק..
ולגבי הצום - ענבר יונקת והמרווחים לפעמים הם פחות מ-3 שעות, אם היא תהיה רעבה היא אמורה פשוט לצרוח?
נשמח לעצות...

תשובה

ערב טוב,
מכיוון שהניתוחון מתבצע בהרדמה מקומית אין צורך בצום, אני הנקתי את ביתי מיד בתום הניתוח וללא ספק זה עזר לה מאד להרגע, ממליצה לך בחום ואף הצוות יאפשר לך את זה בשמחה.
מריחת המשחה המאלחשת נעשית כחצי שעה לערך לפני אם אני זוכרת נכון, אך לא מעבר לזה.
לגבי הגעתכם למחלקה, חושבת שכדאי להתקשר ולברר בכדי שלא תמתינו שם לחינם, הערכי עם משככי כאבים לאותו היום, לנו המליצו נרות אקמול שחצינו לשניים מפאת משקלה הנמוך, התייעצי עם רוקח.
מאחלת לכם שיעבור בקלות ובמהירות, אתם בידיים טובות, אל תהססי לשאול, אשמח להמשיך ולענות לשאלותייך.
שיר.

תודה רבה!

לגבי "ידיים טובות" - אין לי ספק בכלל! אנחנו סומכים ב100% על הצוות שם. חוץ מזה שהשבוע סופי קראה לענבר "בכיינית" - אבל כמה דקות אחרי זה צילמנו אותה מחייכת והראנו לסופי, כך שהכל תקין
אה, ושחמו אומר שהיא תהיה זמרת אופרה...
הנחתי שלא צריך צום כי לא אמרו לנו כלום על זה, פשוט קראתי פה..
יש לי סירופ אקמול, אבל באמת אולי כדאי שיהיו נרות (למרות שזה ממש לא סימפטי בעיניי
).
יהיו לי עוד המון שאלות, אני בטוחה..
בינתיים אני עוד מנסה להבין איך הגבס אמור להישאר עליה במשך 3 שבועות, כשהיא עולה, חמסה חמסה, 300 גרם בשבוע (חמסה).

goldyle

New member
איזה כייף שיש התקדמות :)

אנחנו השבוע מורידים סוף סוף את הגבס של ה 3 שבועות ועוברים לשלב הבא בתקווה (טפו טפו טפו)

לא צריך צום כי ההרדמה מקומית.
אנחנו הגענו כרגיל (חוץ מאריאלה אין עם מי לדבר שם לפני תישע במילא), סופי מרחה לקטנצ'יק משחת אלחוש ואחרי חצי שעה-שעה הכניסו אותו לחדר לניתוח שלקח 20 דקות (הארוכות בחיי...).
חמו שם לו נר, שלח אותנו לשתות קפה ולחזור אחרי שעה כדי לראות שאין דימום ואחרי זה כבר יכולנו ללכת הביתה.
הוא היה קצת מסכן איזה יומיים, נתנו לו נובימול עוד איזה פעמיים שלוש וזהו.
מה שכן הגבס הזה הרבה יותר גדול וכבד מהקודמים, ואחרי שבועיים וחצי הוא כבר דיי מג'וייף אבל עוד מעט זה נגמר :)

הכי חשוב שתישארו רגועים. אני לא היסטרית בדרך כלל אבל בזמן הניתוח היה לי קשה, בעיקר בגלל שלא הייתי לידו אלא נשלחנו לחכות מחוץ לדלת :(

בכל אופן שכחנו את זה מהר מאוד וצ'יק צ'ק הוא חזר לעצמו ולקיטורים הרגילים :)

אז יש מצב שנתראה היום -

אנחנו לניתוח ואתם להוריד את הגבס...
אני בטוחה שהוא מג'וייף, היא מצליחה לג'ייף את הגבס באותו יום.
לא ידעתי שאנחנו לא איתה בזמן הניתוח! אימאלה!
טוב, מקווה שעיעבור בקלות ושיביא תוצאות טובות...

היי, עכשיו כבר יותר טוב

בניתוח היא צרחה המון ולקח לה מלא זמן להסדיר את הנשימה
זה באמת היה קשה, אבל לא הייתי מסוגלת לזוז מהדלת - ידעתי שאני צריכה להיות שם בשנייה שזה יסתיים ולא יכולתי לסבול את המחשבה להיות רחוקה.
אני מודה, בכיתי קצת.. אבל לא צריך להרחיב על זה, את כבר מכירה את ההרגשה. אחרי זה היא הייתה עם משכך כאבים עד אתמול אחה"צ.. ועכשיו ב"ה כבר יותר טוב...
הגבס נראה לי משום מה הדוק יותר לרגל, מקווה שלא הדוק מידיי ושבאמת יחזיק 3 שבועות ושאחרי זה נעבור באמת לנעליים, כי הפרופ' אמר שאולי היא תצטרך עוד גבס אחרי זה.

איך הוא עם הנעליים?

goldyle

New member
העיקר שזה עבר!

זה לא קל באמת לשבת שם ולשמוע ואני מבינה אותך לגמרי, גם אני לא הייתי מסוגלת להתרחק...
ואל תדאגי, השלושה שבועות האלה עוברים צ'יק צ'ק

מסתבר שההסתגלות לנעלים היא יותר קשה ממה שחשבנו
היום בבוקר לקחנו אותו לאריאלה כי מאז שחזרנו הביתה הוא לא הפסיק לבכות, להשתולל, וגם כמה פעמים כבר הצליח להוציא את הרגל מהנעל לגמרי או חלקית
מסתבר שלא הידקנו את הנעלים כמו שצריך... :(
עכשיו הוא הרבה יותר רגוע ואני מקווה שהלילה הוא יישן טוב.

מה שכן זה ממש ממש כייף להוריד לו את הנעלים ולעשות אמבטיה אמיתית בלי הלחץ של לצאת מהבית בבוקר . הוא כל כך מאושר ובועט לכל הכיוונים :)

אני שמחה לשמוע

כמובן לא על הקשיים, אלא על זה שלמרות זאת הסתגלתם ושאפשר לקלח כל יום! כמה אני חופרת לה על זה שהיא תקבל עוד מעט מקלחת כל יום..
מישהי במחלקה אמרה לי שהתינוק שלה בכה המון כשהורידו את הגבס ושפרופ ויינטרוב אמר לה שזה הגיוני כי אחרי שהרגל סגורה בגבס הרבה זמן, יש כאבים כשמשחחרים אותה, אז אולי גם בגלל זה הקטנצ'יק שלכם בכה...
אני שמחה שאני יודעת מראש שהימים הראשונים יכולים להיות קשים, ככה אפשר להיערך בהתאם מבחינת פניות שלי ומבחינת משככי כאבים.

למעלה