התייעצות לפני סגירה

התייעצות לפני סגירה

היי לכולם,
עברתי ניתוח טבעת לפני חמישה חודשים. התחלתי במשקל 125 ק"ג, היום בבוקר נשקלתי 110 ק"ג.
סגורה 8 (סגרתי ארבע פעמים, לאט לאט).
הירידה הגדולה הייתה בחודש הראשון בו ירדתי 8.5 ק"ג, ובהמשך עוד 6.5 ק"ג בארבעה חודשים בקצב דיי קבוע.
אין לי הגבלה ממשית, יכולה לאכול הכול (לפי הכללים), כולל 2 פרוסות לחם על הבוקר עם קוטג' וירקות.
בצהריים בדרך כלל 6 כפות אורז עם חלבון (חזה עוף / קציצות) וירקות.
בערב בדרך כלל חביתה עם סלט ופרוסת לחם קל.
בין לבין אוכלת פירות / חטיף אנרגיה / יוגורטים.
פעמיים בשבוע בממוצע אני גם אוכלת קינוח או אוכלת בחוץ (יודעת שזה מאט את הירידה, אבל מתאים לי ככה בינתיים)
הייתי רוצה להגביר מעט את קצב הירידה, למרות שהגוף למוד דיאטות ויורד לאט.
השאיפה היא חצי ק"ג בשבוע.
אני מתאמנת ואוכלת לפי תפריט של דיאטנית, למעט האכילה מחוץ לבית פעמיים בשבוע.
אציין כי לא הקאתי אף פעם, קרה פעם או פעמיים שנתקע ועבר במהירות.
אשמח לשמוע כמה לדעתכם כדאי לסגור היום.
תודה!!
איילה

קוביd1

New member
סגירה

אני חושב שכדאי לסגור 1/2 CC לשתות 3 כוסות מים ולראות מה קורה
אל תסגרי יותר כי אחרי זה יכולות לצוץ בעיות של הקאות וזה לא כדאי
אשמח לשמוע על ההחלטה שלך ומה קורה

קובי

תודה!

חבל שקראתי רק עכשיו...
סגרתי 1 ושתיתי 4 כוסות מים שעברו חלק :)
עכשיו אוכלת יוגורט נוזלי ומרגישה מעט את ההגבלה, אבל כמובן שעובר.
תודה על המענה!

קוביd1

New member
לא נורא שקראת רק עכשיו

סגרת 1 ושתית 4 כוסות מים אז אולי זאת הסגירה המתאימה לך עכשיו ,תבדקי מה קורה בהמשך ,

קובי

אופירA

New member
מנהל
להבא - עדיף סגירה הדרגתית יותר

אחת ל-4 שבועות, מאשר סגירה קיצונית יותר בבת אחת.
גם אם אין לך הרבה הגבלה, זה הרבה לסגור 1 שלם כשיש כבר 8.5.
אבל כבר לא רלוונטי. רק להבא.

לאדם יותר נוח לבוא פעם אחת לרופא, ולסגור בבת אחת, מאשר לבוא כל כמה שבועות ולסגור בהדרגה. אבל לגוף שלנו הרבה יותר בריאה ההדרגה המבוקרת. וצריך להשקיע - כסף וזמן.
גם לעבודה וללימודים צריך ללכת כל יום, למרות שלא נוח. רק בתהליך אפשר ללמוד ולהתפרנס. אז גם לשמור על הבריאות אותו כנ"ל.

תודה אופירה ושאלה להבא...

כל הסגירות היו בהפרש של לפחות ארבעה שבועות
סגרתי עכשיו מ-8ל-9
אני לא מסתכלת על הסגירה המהירה/איטית כעניין של נוחות, ובאמת חששתי קצת כשהרופא אמר שכדאי לסגור 1 שלם, אבל אחרי שראיתי שארבע כוסות מים עברו בקלות, הרגשתי שלמה עם זה.
הבנתי שעכשיו סוגרים בחצאיים ומ10 סוגרים ברבעים, האם אכן כך?

קוביd1

New member
איילה סליי

הסגירות בדרגות הגבוהות צריכות להיות בחצאים או ברבעים ,בכל מקרה את עושה נכון בשתיית 4 כוסות מים

קובי

אופירA

New member
מנהל
אין כללים בטבעת

ואני תמיד תוהה מדוע הרופאים השונים מתעקשים לדבר בכללים.
"9 זה הרבה. מ-9 סוגרים בחצאים, מ-10 סוגרים ברבעים". מה זה המשפטים חסרי ההיגיון האלה?
הכל אינדיבידואלי מאוד, ואין כללים. מי ש-9 זה מעט בשבילו - 9 זה מעט בשבילו. מי שאין לו שום הגבלה ב-10, סוגר לפי רמת ההגבלה שלו.
הסגירה צריכה להיקבע עפ"י יכולת האכילה ועפ"י קצב ההרזיה. וכמובן, בהתאם לעודף המשקל והמצב הבריאותי.

לפני הסגירה את צריכה לשער מה רמת ההגבלה שלך, ולפי זה להחליט כמה לסגור (או להתייעץ עם בעלי הניסיון ולפי זה להחליט).
אני לא סומכת בגרוש על ההמלצות ההזויות של הרופאים במרפאות. ראינו כבר במשך 5 שנים את התוצאות של ההמלצות שלהם... (לא תמיד כמובן, אבל מספיק פעמים כדי להפסיק לסמוך על ההמלצות שלהם). הם הולכים לפי סטטיסטיקה, לא לפי הניסיון האישי שלך עם הגוף שלך.

כפי שאמרתי, צריך להביא בחשבון את קצב ההרזיה, גודל כמויות המזון ואיכות אכילה, ואפילו נתוני חיים ומצב נפשי נתון כרגע יש להביא בחשבון.
וכמובן, גם המדד של שתייה לאחר הסגירה בכמות גדולה (4 כוסות, לא פחות) עוזר לדעת אם הסיכוי גבוה שנעשה הדבר הנכון.

למעלה