התייעצות לפני סגירה

התייעצות לפני סגירה

היי לכולם,
עברתי ניתוח טבעת לפני חצי שנה. התחלתי במשקל 125 ק"ג, היום בבוקר נשקלתי 108 ק"ג.
סגורה 9, סגרתי חמש פעמים.
הירידה הגדולה הייתה בחודש הראשון בו ירדתי 8.5 ק"ג, ובהמשך לאט לאט.
גם לאחר הסגירה האחרונה מ-8 ל-9 אין לי הגבלה ממשית, אלא הגבלה קלה.
מסוגלת לאכול הכול, כולל בצקים/לחם על הבוקר.
אוכלת מסודר, כל 3 שעות בערך, לפי תפריט של דיאטנית, אך כנראה בגלל שהגוף שלי למוד דיאטות, הכול יורד לאט.
פעם בשבוע מרשה לעצמי לאכול בחוץ, כולל קינוח.
מתאמנת 3 פעמים בשבוע.
אני מתלבטת כמה לסגור, כי עדיין אין לי הגבלה מורגשת. בביס הראשון (לאחר שתייה) אני מרגישה את האוכל עובר בטבעת, אך אחר כך הכול עובר חלק.
מסוגלת לאכול הצהריים צלחת ובה ם כוס וחצי אורז, חזה עוף וסלט ירקות.
אשמח לייעוץ, יש לי תור לסגירה ביום רביעי.
אם צריך נתונים נוספים, אשמח לספר.
תודה לכולם!

קוביd1

New member
שלום איילה

סגורה על 9 אחרי חמש פעמים סגירה ,כמה סגרת כל פעם ,אני יודע שד"ר אבינוח סוגר בפעם הראשונה 5 ואחרי זה עוד 2
אני מציע שתסגרי ב1/2 תשתי 3 כוסות מים ותראי מה קורה ,בסגירות הגבוהות יש משמעות לכל 1/2 CC שלא יהיה מצב שסגרת מידיי הרבה

קובי

תודה קובי!

סגירה ראשונה סגרתי 5, ובהמשך ארבע פעמים בהן סגרתי 1 בכל פעם (גם בסגירה השנייה סגרתי 1 ולא 2).
אסגור 1/2 כהמלצתך וכמובן שאבדוק היטב עם שתיית 4 כוסות מים.
תוד וחג שמח!

אופירA

New member
מנהל
17 קילו בחצי שנה זה קצב מצוין, זה לא לאט.

ובפרט שעדיין אין לך הגבלה משמעותית.
טוב שהתפתחה הגבלה קלה, זה אומר שאת בדרך להגבלה משמעותית.

כל מה שאת עושה מצוין. 3 שעות, קינוח פעם בשבוע, פעילות גופנית.
נראה לי שנתת נתונים מספיקים בהחלט.
לדעתי, תסגרי 1/2CC ולא יותר. אין סיבה ליותר. גם אם עדיין לא הושגה הגבלה מיטבית, זו לא דרך טובה להאיץ את התהליך, כי זה מתכון לצרות בטווח הארוך.
אם את לא בת 92, את צריכה את הטבעת ליותר מ-10 שנים, ולכן כדאי לשמור על הקיבה המטובעת היטב ולהיזהר מכל סיכון.
אם עודף המשקל שלך פחות מ-80 קילו כרגע, אין סיבה להאיץ את התהליך. הקצב שלו מצוין. 34 קילו בשנה זה המון. לא צריך פחות משנתיים כדי לרדת במשקל עשרות ק"ג באופן שיבטיח יציבות במשקל החדש גם בעתיד הרחוק.

את עושה רושם אחראי שעושה לי טוב על הלב. דיאטנית, חזה עוף (בשר רזה), ייעוץ לפני סגירה, מתן נתונים מקיפים, פעילות גופנית מסודרת - תענוג לראות את האחריות.
אם את רוצה להיות מושלמת - תעברי גם לדגנים מלאים (אורז מלא, קמח מלא, קטניות)
. זה גם מזרז ירידה ומבטיח חילוף חומרים בריא יותר, שיעזור נגד עלייה.

תודה רבה על התגובה!

לקמח מלא כבר עברתי לפני כמה שנים, אבל אורז מלא עדיין לא עובר לי (לא בגלל הטבעת, בגלל הטעם:)
חצי זה מה שחשבתי לסגור, מקווה להגיע להגבלה יותר מורגשת.
תודה וחג שמח :)

אופירA

New member
מנהל
ואיך קינואה? טעים לך?

יש אנשים שטענו שכאשר מרטיבים אותו ברוטב הצלי, טעמו טעם גן עדן. לא ניסיתי.

לגבי אורז מלא, נסי לשלב 2/3 אורז לבן ו-1/3 אורז מלא. לטעם של אורז מלא צריך להתרגל בהדרגה. אבל אח"כ לא יכולים יותר לסבול אורז לבן
.

למעלה