התייעצות לפני סגירה

התייעצות לפני סגירה

היי, אני סגורה 9.5. ירידה של 18 קג בשבעה חודשים עם הטבעת.
מהסגירה האחרונה לפני שלושה שבועות לא ירדתי. בינתיים יש רק הגבלה קלה מאוד, יכולה לאכול הכול, כולל בצקים בבוקר.
החודש אני מתחילה בטיפולי פוריות, כך שאני לא מצפה לירידה, אבל אני גם לא רוצה לעלות במשקל...
אני אוכלת לפי תפריט של דיאטנית (עם קצת חריגות בשביל הנפש) אבל נאלצתי להפסיק את תוכנית הכושר האינטנסיבית שהייתי בה בגלל הטיפולים, ונשארתי רק עם הליכה מתונה...
אשמח לשמוע את דעתכם כמה לסגור, חשבתי על חצי מכיוון שאין באמת הגבלה...
תודה!!

קוביd1

New member
סגירה

קודם כל אני מאחל לך הצלחה בטיפולי הפוריות ,הרבה יותר חשוב מקילו פה קילו שם
אני מציע לך לסגור ב1/2 לשתות 4 כוסות מים ובמידה והכל בסדר ללכת ,ואם ישנה בעיה בשתייה לפתוח ב1/4
הרבה בריאות

קובי

בסגירה כזו גבוהה

לא נראה לי שכדאי לסגור יותר מרבע.
הסגירה המשמעותית יכולה לבוא בפתאומיות,
ולא תצליחי להכניס כלום לפה.....
לכן, תמשיכי לסגור בהדרגה ובזהירות
לא יותר מרבעים כל פעם.
וכמובן בהצלחה רבה בטיפולים.
מקווה שעכשיו כשאת יותר רזה הכל ילך בקלות!

אופירA

New member
מנהל
משהו לא ברור לי בדברייך -

איך ירדת 18 ק"ג בשבעה חודשים, אם עד כה הגעת רק להגבלה קלה מאוד, ואת יכולה לאכול הכל כולל בצקים בבוקר?
אז ממה רזית בדיוק?
מה בעצם את אוכלת במשך היום? מה אומר התפריט ומה החריגות?

מה עודף המשקל שלך (מה הגובה והמשקל לפני הניתוח)?

מה ההשלכות של טיפולי הפוריות החודש, שבגללן את לא מצפה לירידה - האם הם גורמים לתיאבון? האם הם גורמים להאטת חילוף החומרים, או שהם גורמים לקשיים נפשיים שמחייבים פיצוי באכילת יתר? זה חשוב לי להבין, כי לא הייתי רוצה שייפלו עלייך כמה תיקים בבת אחת - גם סגירה גדולה מידי וגם ההשלכות של טיפולי הפוריות (שאין לי מושג מהן).

עם הנתונים האלה אני יכולה לכוון הרבה יותר טוב בהצעה האם לסגור 1/2 או 1/4.
כמובן, שבכל מקרה של סגירה, תשבי על 4 כוסות מים ולא פחות בחדר ההמתנה (גם אם הרופא יגיד שצריך רק 2 כוסות), ותוודאי שהמים עברו חלק בלי להיתקע.

אם בא לך לתת את התשובות לשאלות אלו במסר פרטי או בטלפון - את מוזמנת מאוד.

היי אופירה, תודה על התגובה

המשקל שלי היום 107 ק"ג, לפני שבעה חודשים ביום הניתוח 125 ק"ג. גובה 1.70.
ירדתי כי אני עושה דיאטה וספורט בתוכנית מסודרת.

תפריט ביום יום הוא בדרך כלל יוגורט ופרי בבוקר, לפעמים פרי נוסף / חטיף אנרגיה כארוחת ביניים, צהריים חזה עוף / קציצות עם 4-6 כפות אורז וירקות או סלט ירקות גדול עם טונה / בולגרית / חזה עוף ו2 פרוסות לחם שיפון (רגיל), בהמשך נס קפה עם 2-3 עוגיות במשרד, אבל אם אני בבית אז אני מדלגת ישר לערב שזה בדרך כלל חביתה (2 ביצים) או טונה, 2 פרוסות לחם וסלט, ולקינוח לפעמים שקית קטנה של במבה/ כמה כפיות גלידה / שורה של שוקולד.

חריגות - בסופי שבוע מרשה לעצמי לאכול בחוץ מה שבא לי, כולל קינוח (בדרך כלל זה סושי או המבורגר אבל אז אין לי מקום לקינוח:)

מאז הסגירה האחרונה לא חשתי בשינוי מבחינת ההגבלה.

בגלל העובדה שהרופא אמר לי סופית שאני מתחילה בטיפולים, לא חידשתי את המנוי בתוכנית ההרזייה, מאחר והוא אסר עליי לעשות ספורט בערך שבועיים וחצי עד שלושה בכל חודש.

השלכות של הטיפולים אני יודעת רק ממה שהרופא סיפר לי, כי עדיין לא התחלתי (מתחילה בשבוע הבא כנראה), הוא אמר שזה עלול לגרום לתיאבון מוגבר ובגלל זה אני לא חושבת שארד ורוצה לפחות לשמור על הירידה עד כה (ואם אצליח גם לרדת, מה טוב)
יש השלכות נפשיות, אבל שוב אני כרגע מקבלת את זה באהבה, אבל אין לדעת מה עלולים ההורמונים לעשות :)

אם התשובות לא מספיקות, אצור אשמח ליצור איתך קשר בערב אם זה נוח :)

אופירA

New member
מנהל
אוקיי, הבנתי. אז ככה -

הירידה במשקל יפה מאוד מאוד.
חשוב שתהיי שבעה כדי לא להשמין. לשם כך כדאי לך לאכול ארוחות קטנות מפוזרות יותר על פני היום. כ-6 ארוחות (אחת יכולה להיות יותר גדולה - הארוחה המבושלת. כדאי לוותר על הלחם בארוחה זו, ולאכול אותו כעבור 2-3 שעות בארוחה הבאה שלפני ארוחת הערב. בארוחת הבוקר ובארוחת עשר כדאי לשלב פחמימה מורכבת יותר, אם את מגיעה לצהריים רעבה מידי (ואז להוריד מכמות הפחמימות המורכבות מארוחת הצהרים).
נסי להחליף את העוגיות והממתקים בפריכיות עם דבש/ריבה דיאט וגבינה, או קרקרים כנ"ל, או סנדוויץ' טעים מפרוסות הלחם שהורדת מהצהריים וכד'. אפילו לא כל יום, אלא פעם כך ופעם כך, כי הנפש מאוד צריכה את הממתקים. אבל הרבה פעמים היא תוותר עליהם אם היא קיבלה סנדוויץ' והיא שבעה.

אפשר לסגור 1/2CC ולפזר את האכילה וגם לאכול לפי כללי האכילה הנכונים עם טבעת (עם שתייה לפני, הפסקות בין הביסים, שתייה בין הארוחות, נשימות עמוקות אם קצת נתקע וכו' - לפי המפורט באתר טבעת שבחתימתי. או שתתקשרי אם תהיה לך בעיה והאוכל ייתקע אחרי הסגירה, ונדריך אותך איך לאכול בלי להקיא).
אפשר גם להיות זהירה יותר, ולסגור 1/4CC, ולאחר 3 שבועות אם את רואה שזה לא מספיק, לסגור עוד 1/4CC. לדעתי זה עדיף כך, בהדרגה, מאשר 1/2 בפעם אחת.

קיבלתי את תגובתך

האמת שעדיין לא קרה לי שנתקע באופן כזה שלא עבר אחרי כמה שניות, מספיק שקמתי מישיבה לעמידה.
לשמחתי הרבה קראתי את כל מה שהיה לפורום הזה להציע כמה שנים אחורה עוד לפני הניתוח והתחלתי עם ההרגלים של השתייה והמרווחים בין ארוחות גם כשלא הייתה הגבלה, והיום זה הרגל שאני לא שמה לב אליו (עד שקורה שאני יושבת עם חברים, והם שיימו את האוכל, ואני עדיין שותה את הקפה שלי לפני שלקחתי ביס אחד.....
)
נראה לי שאסגור רבע ואראה איך זה ישפיע.
תודה רבה על הסבלנות והייעוץ!!

למעלה