התייעצות לפני קניית אופניים (יד שנייה)

• פותח הנושא shac
  • פורסם בתאריך

shac

New member
התייעצות לפני קניית אופניים (יד שנייה)

עובר מאופני שטח לכביש, כשהשאיפה היא טריאתלון בהמשך. אז מחפש אופני כביש (לא נג"ש/טריאתלון יעודי, אני ממש לא שם... גם מעדיף נוחות, וללמוד את העסק בשנה הראשונה לראות אם אני נדבק בזה. הקטע של לגלח כמה דקות פה ושם לא משמעותי עבורי בשלב זה, והאמת אני לא יודע אם אי פעם הוא יהיה
).

ראיתי כמה אופניים בחנויות. בתקציב שאני רוצה להיכנס בו (3-4, לא יותר. ואין הכוונה לעשרות אלפים...) הכל נראה לי אלומיניום פשוט, מפרטים שיבאסו אותי בשלב כלשהוא ולו פסיכולוגית וכן הלאה. אני מכיר את העולם הזה מאופני השטח שלי שמאובזרות יפה (SLX, דיסק דאור, משקל סבבה וכו') בגדול מעדיף איכות קצת משומשת מפשטות חדשה. אז הכתובת היא אופני יד שנייה.

אממה? לא מבין בזה כלום, אין בנמצא איזה חבר רוכב מבין לגרור איתי, אז פה אתם נכנסים לתמונה. חוץ מנוחות הישיבה, מידה, ושלמות ויזואלית של חלקים, יש עוד טיפים לבדיקה?
חוצמזה... קנונדייל (לא יודע דגם) 2011 שעשו כמה אלפי ק"מ, 2500 שקל ייחשב מחיר טוב? זה רחוק מדי, שנת 2011, לאופני כביש שעשו הרבה עבודה? אמנם קונה יד-2, אבל רוצה משהו שאפשר לסמוך עליו ברכיבות ארוכות. וכמובן, זה הכל חוזר לתחזוקה של הרוכב, השקעה והחלפת חלפים שצריך... and yet.
ראיתי גם המון ספשלייזד allez ביד-2. זה דגם פופולארי במיוחד?

עצות יתקבלו בברכה. אני אפילו לא יודע מה אני אמור להרגיש ברכיבות ניסיון האלו... התנוחה כולה עדיין מוזרה לי עם הכידון קרני תיש הזה.

תודה

geva

New member
הדבר הכי חשוב הוא לדעת את המידה.

בלי לדעת את המידה שלך לא תוכל לחפש.

בשביל בכלל לחשוב עם 2500 הוא מחיר טוב או לא, צריך לדעת את רמת האיבזור (הילוכים וגלגלים בתור התחלה)
צריך לבדוק ולדעת מה מצב האופניים.

shac

New member
חישבתי לפי אחד האתרים שעוסקים בזה

קיבלתי המלצה על האתר הזה בפורום.
ויצא שאני צריך מידה 53-54, וכמובן הקנונדייל האלו עונים לדרישה (54).

geva

New member
ברוב השלדות המידה היא לפי הטופ-טיוב.

וליתר דיוק לפי ה"אפקטיב טופ טיוב"- משמע המרח האופקי בן מרכז הסטירר למרז מוט הכסא.
לפי המידות שנתת אתה 56.
&nbsp
אני קצת פחות אוהב את האתר הזה, כי הוא מתעלם מהגמישות ומהמטרה של הרוכב.
המדידות חייבות להיות מדוייקות ועדיף להעזר בחבר (ולמדוד מספר פעמים כל מדידה)
אני מניח שאפשר להסתך על האתר... פשוט למדוד טוב טוב... ולהבין שזה יביא אותך (אולי) קרוב.

shac

New member
חברת Univega ?

לא מכיר מספיק, אז לא מכיר גם חלק מהחברות.
מישהו יכול להמליץ או לשלול?
&nbsp
Univega
דגם: VIA STRATO PRO
&nbsp
תודה.

יעקב 471

New member
UNIVEGA היא חברה רצינית עם מוצרים טובים ומוקפדים

בדגם שציינת יש כמה דרגות . תברר בדיוק את המפרט של האופניים כי זה משחק תפקיד מרכזי בתמחור של האופניים.

למעלה