התייעצות לפני קניית סמארטפון

• פותח הנושא bmat
  • פורסם בתאריך

bmat

New member
התייעצות לפני קניית סמארטפון

חברים שלום, אני מבקש את סליחתכם על החזרה על השאלה (שהצגתי בפורום סלולאר): לאחר מספר ימים בהם "ביליתי" בחו"ל עם Iphone (אם זה חשוב - 3GS) - הבנתי שהגיע הזמן להתקדם לסמארטפון ולהיפרד מהנוקיה 6267 שחשבתי שמשרת את כל צרכיי. הדרישות שלי מהמכשיר (פחות או יותר בסדר עדיפויות) הם בעיקר: * יכולת סנכרון עם outlook, * WiFi ו- BT, רצוי יכולת העברת קבצים ב- BT, * אופציה ל- GPS, * יכולת קריאת מסמכי Office, pdf, וכד', * התאמה לרשת פלאפון (אני עובד ממשלה, מדובר במסלול חשכ"ל), ורשתות בחו"ל - בעיקר ארה"ב, * רצוי מכשיר קצת יותר קטן מה- iphone 3GS או כזה הנותן תחושה שהוא קטן, מרבית הזמן הוא יושב בכיס המכנס. התקציב שלי בסביבות 2,000ש"ח (אפשר קצת למתוח), אין לי בעייה לקנות מכשיר משומש, ויש לי אפשרות להביא מכשיר מארה"ב או דרום אפריקה. כמובן עולה אז שאלת העברית, פריצה, sim free וכו'. כרגע שמתי עין על HTC Desire, אחרי שפסלתי את הנוקיה N8 כי הוא נראה לי קצת קטן מידי ואת ה- C7 בעקבות הביקורות לגבי מערכת ההפעלה (בעיקר בפורומים השונים, וזאת למרות חיבתי למותג). הגלאקסי S כנראה ירד מהפרק (לא סופי) בשל גודלו, ובגדול iphone פחות רצוי. אשמח ואודה מראש לדעותיכם. ברוך.

bmat

New member
בטח יש כאן מומחים שיכולים לעזור

מישהו? anybody home?

white star

New member
../images/Emo54.gif רשת פלאפון זה בעייתי

גם הסמסונג גלקסי S שנמכר לפלאפון הוא לא אותה גרסה כמו סלקום ואורנג' כי פלאפון עובדים על תדר אחר. בסמארטפונים תשכח מנוקיה, הם פועלים על מערכת הפעלה זוועתית שנוקיה החליטה לוותר עליה לפני חודש. אתה צריך לברר לגבי מכשיר מבוסס אנדרואיד שתומך בתדרים של פלאפון. כל מכשירי האנדרואיד עונים על הדרישות שלך, אני לא סגור לגבי סנכרון עם אאוטלוק כי לא יצא לי לנסות את זה בעצמי.

bmat

New member
אילו מכשירים מהרשימה לא עובדים בפלאפון?

חוץ מה- DESIRE (לגביו חשובה לי במיוחד ההתייחסות), אני כרגע גם חושב בכיוון של Nexus S Galaxy S iphone 3GS תודה.

ronengeles

New member
חוץ מהאייפון

כל השאר לא עובדים באופן מלא עם הרשת של פלאפון. עדיין תוכל להשתמש בהם, אבל תיקח בחשבון שבחלק מהמקומות בארץ לא תהיה לך קליטה. בעיקרון אתה צריך מכשיר שתומך בתדרים HSDPA 850 / 2100, כשה 850 הוא הראשי (לא להתבלבל עם GSM 850 שלא רלונטי לפלאפון). אגב, כל המכשירים שציינת עובדים ללא בעיה באורנג' וסלקום. לגבי ה DESIRE, אני אשמח לענות על שאלuת במידה והוא יהיה רלוונטי.

Or Amit

New member
לגבי הקליטה בפלאפון

אני עם הסוני אריקסון (בתדר 2100 בלבד) לא נתקלתי בבעיות קליטה כוללות באיזורים כלשהם יש מקומות ספיציפיים (נניח במטבח של ההורים שלי או בחניון של קניון רננים) שבהם אין מה לדבר על קליטה, אבל לפחות ממה שיצא לי לחוות עד עכשיו אין בעיית פריסה. מצד שני אמרת שאתה יכול להביא טלפון מדרום אמריקה נדמה לי? אם כן, חלק מהמדינות שם עובדות גם כן עם תדר 850 דור 3. וחשוב מאד לשים לב שמדובר על דור 3 ולא 850 GSM, שלא קשור לסיפור ולא נתמך בפלאפון.

bmat

New member
כלומר גם 2100 זה בסדר?

ראיתי בטבלאת השווה של mobiledia שלגבי DESIRE (וגם מכשירי נוקיה) יש תמיכה ב- WCDMA 900/2100. זה מתאים? ולגבי iphone4 כתוב UMTS 850/2100 ? או שרק מכשירים שהם בפירוש HSDPA ?

Or Amit

New member
אני עובד עם 2100

אבל אני מציע לך להתקשר לפאפון ולשאול אותם לגבי איכות הקליטה של התדר הזה באיזורים בהם אתה נמצא הרבה (בית\עבודה\משפחה וכו') אצלי זה קולט אצל ההורים, בעבודה,אצל ההורים של החברה וכו', אבל אין לי מושג אם אני אצליח לקלוט אם אסע, נניח, למילואים.

קצת מהנסיון שלי

עם מכשיר 2100 ברשת פלאפון .. ברגע שקצת זזתי מאיזורים מרכזיים ( ערים גדולות וכ"ו ) העסק דעך .. במקומות מסוימים (מישהוא הזכיר מילואים ?..) דיברתי בעיקר עם עצמי ולא הרבה מעבר .. כמו שאני ראיתי , בתור קו ראשי , מבחינתי מכשיר 2100 בלבד ברשת פלאפון זה

Or Amit

New member
וואלה?

טוב לדעת. כאמור עדיין לא נתקלתי בבעיות. מה שכן, כשאני אצא למילואים הבאים (חמסה חמסה חמסה) אני אדאג לקחת איתי את הטלפון השני שלי (איזה נוקיה מצ'וקמק) ואת האקספיריה להשאיר בבית\לקחת כטלפון חלופי

שלושתם רלוונטים HSDPA/UMTS/WCDMA;

פשוט מדובר בטכנולוגיות של דור 3, לעומת זאת אם רשום רק GSM שזה בד"כ מתייחס לדור 2 ולכן לא רלוונטי לפלאפון, לגבי המכשירים, הגלקסי S מגיע גם בגירסה יחודית שמתאימה לפלאפון, GT-i9001T ואייפון מגיע רק בגירסה אחת עם כל התדרים הרלוונטים ולכן מתאים לפלאפון מייד, מה שכן, יש כנראה גם למכשירים האחרים גירסה לפלאפון, אבל לך תמצא אותם.

אם קניתי מכשיר ולא בדקתי כן T לא T...

איך אני בודק איזה מכשיר קיבלתי? קניתי גלקסי S וקיבלתי שלשום....

ששאלתי בפורום השכן והפנו אותי לכאן

המכשיר מצליח לתקשר אבל האם אמור להיות לי מכשיר אחר שיתקשר טוב יותר עם הרשת? אם יש לי את ה I9000 ולא I9000T זה אמור לפגוע בחוויית המשתמש? תודה מראש צפור לילה

voguemaster

New member
מה ? ../images/Emo6.gif

האנדרויד מסתנכרן מעולה עם האאוטלוק, מאיפה הבאת את השטות שכתבת ?

למעלה